- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz uisz1 #162449 üzenetére
Én biztos megvenném, tuti gép. Olyan patent az összerakás is, simán bírni fogja az évenkénti szétszedést is a takarítás miatt, a patentek mint a beton, a csavarok menetes fele mintha gránitban lenne.
Legjobb gép.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pano
addikt
Mert vele értünk egyet.
Ha valami elhangzik a topikban válaszként valamire, nem igen szeretjük újabb és újabb HSZ-ben leírni ugyan azt, ha a véleményünk azonos.
Ha meg akarod venni úgy is megveszed, mert mi nem is akarjuk megmondani mit tegyél. De ami tény az tény.
Lehet pont te leszel a 100-ból 1, aki évekig elégedett lesz vele. Addig imádkozz amíg nincs gond vele, mert ha egyszer szervizbe kerül onnan nincs megállás.. ja és akár több hónapot is várhatsz a javításra és visszakapod hibásan. Az se ritka ott lenovóék konzumer oldalán[ Szerkesztve ]
-
Bullitz
aktív tag
Sziasztok!
Párom grafikus képzésbe kezd idén is muszáj beujitanunk ehy laptopot. A felhasználás adott, Adobe programok, mindenféle grafikus munkahoz, viszont fogalmam sincs hogy melyik milyen erős a mostani gépek közül. Ha jól sejtem kéne egy rendes videókartya is mert az integrált ehhez a felhasználashoz keves. A HP Dell Asus gépek tetszenek neki, első körben én Acer aspireket néztem, a keret 200e +- 30e. Próbálom rabeszelni a hasznaltra de ő újat preferalna így jöhet akár használt akár új is. Előre is köszönöm a segítségeteket!HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
őstag
Melóhelyen van néhány gép, 3-at hoztak már szervizelni, mert a csavarok szó szerint potyognak ki belőle és az egyiknek ennek köszönhetően már van egy jó 2 centis repedése alul.
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
Farkassacred
őstag
válasz Scoobyskull #162450 üzenetére
A játék része ha lebonyolítható lenne más platformon, akkor már viszont lenne egy nagyon korrekt ajánlás. (Hp probook)
De ha játék része mégis ennyire fontos lenne a laptopon, akkor marad az az acer amit írtál. Bár sok jót nem írnak róla. Acer
Se a billentyűzetre, se az érintőpadra és még kasznira se kapott valami "hűde" jó értékelést.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Scoobyskull
friss újonc
válasz Farkassacred #162455 üzenetére
Köszönöm! Átrágtam a linkelt tesztet.. elég átfogó.. most már látom, hogy kicsit mézesmadzag és nem ér ennyit, legalábbis nekem. A többire rá kerestem.. azok azért messzemenően jobb kritikákat kaptak ezzel összehasonlítva.
-
uisz1
csendes tag
-
halalfalo
csendes tag
Sziasztok!
300 ezer körül vagy kicsit fölötte kéne "gamer laptop" egy ismerősömnek, asztali gép nem opció. Amikor utoljára benne voltam a témában, a G5 volt ajánlott ekörül, ahogy nézem most 9300H-val és GTX1650-nel szerelt van ennyiért. Van más ajánlott gép ami erősebb, de nem tejfölös dobozból van és nem esik szét vagy throttlingol a halálba?
Kösz előre is!
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Farkassacred #162439 üzenetére
Hol lehet ilyet 300 alatt?
Mindenhol 320-nál kezdődik ahogy láttam.
Valami egyéb a 200ezer Ft körüli sávban esetleg?Az árukereső ezeket dobja 8gb RAM, 1TB HDD + SSD, 14-15”, Intel i3-i5 kombóra:
[ Szerkesztve ]
-
Oxakálmi
friss újonc
Sziasztok! Új notebookot szeretnék vásárolni 150 000 - 200 000 forint értékben. Egyszerű otthoni - munka gépre gondoltam. Office munkára és Skype - os, Zoom-os konferenciákra használnám. Gördülékeny skypolást szeretnék. Játék nem lesz. Amire még gondoltam: Windows, SSD, 256 ram. Nem nagyon hordoznám. VGA kimenet is kellene, hogy projektorral csatlakoztathassam. Dell vagy HP márkára gondoltam. Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Farkassacred
őstag
válasz aujjobba #162462 üzenetére
Itt egy probook. Hp
A legolcsóbb, tehát sok a tennivaló vele vásárlás után. De ennyiért jobbat ne várjunk.
Plusz négy giga ramot mindenképp érdemes egyből belerakni, és sajnos a windows vásárlás se marad el külön.. Használtan, garival boltból olcsóbban kijönnétek egy megbízható üzleti masinával.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Farkassacred
őstag
válasz Bullitz #162453 üzenetére
Hali. Ennyiért sajnos bivaly processzoros gépet nem tudok újonan ajánlani, de még gamer gépet se. Acer
Abban az acer-ben pl. van dedikált kártya, csak hogy azt nem egészen grafikus munkára találták ki. A ti feladataikora vannak a munkaállomások, viszont azokhoz használtan tudunk hozzáférni (garival, papírokkal), és 99%-ban európai billentyűzetes lesz..)I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Oxakálmi
friss újonc
Köszönöm szépen a segítséget!
-
aujjobba
addikt
válasz Farkassacred #162464 üzenetére
Köszönöm, bedobtam ezt neki, majd a másik “házi informatikus” is validálja.
Újabb 10 évre szeretne gépet, előzőt is addig használta, de már használhatatlan lassú, gondolom a HDD döglik már benne. Mondjuk nagy igényei nincsenek. -
Bullitz
aktív tag
válasz Farkassacred #162465 üzenetére
Pl elitebookok? Vagy mikre gondolsz konkrétan? A vivobook s15 nem lehet elég?
HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Tika6
tag
válasz Tika6 #152845 üzenetére
Vételeztünk ehhez oázisban kalibrációt (már egy ideje..), de a színei továbbra sem jók . Asztali gépre kötött 40 ezres ips monitor klasszisokkal színhűbb. Konkrétan az színhű - ez meg nem. Ezért mentünk eleve ips kijelzős noti felé.
Szóval vegyük át újra ezt a témát: túl nagy az elvárás (volt 1 éve), hogy színhű kijelzős legyen a laptop? Vagy kéne ennek hoznia sokkal jobbat, mint ezt a fakó fost, és vágjam az oázis fejéhez, hogy kalibrálják rendesen, vagy az eladóéhoz, hogy a termék hibás?
köszönöm szépen -
Tikakukac
titán
válasz Tika6 #162469 üzenetére
Igen, túl nagy elvárás volt.
Első hiba: touch, de mindegy ettől még akár lehetne az üveg mögött egy nem annyira szemét ultra slim panel.
Második hiba: FHD verziót vettétek. Ebből a normális panel a 4K-s. Teszteket megnézed, magukért beszélnek.Oázisos srácok eléggé tudják a dolgukat, nem az ő saruk lesz ez sajnos. Eladóhoz se dobd oda, mert nem az ő hibája, hogy ennek nem mentetek neki rendesen és ezt vetted meg. Ez ilyen, semmi hiba nincs benne.
Az IPS vagy VA nem egy mindent megborító csoda dolog. Jellemzően az igazán retek TN-hez képest amik notikba kerülnek ezek is ezerszer jobbak szinte mindenben. Ha valaki kijelző fétises akkor viszont tessék belemenni a sűrűbe, mert bizony az olcsó IPS egy avatott szemnek tud elég pocsék lenni. Munkára főleg.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
uisz1
csendes tag
válasz Farkassacred #162461 üzenetére
Én mindig is hasonló processzoros szerettem volna
venni magamnak vagy i5-8250U processzor. Tudom nem mostani darabok. Valami ajánlat esetleg?"A nagy erő nagy felelősséggel jár."
-
pötyi28
friss újonc
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni online óratartáshoz ill. szakdolgozat íráshoz
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200 000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Óratervek írására, online óratartás illetve szakdolgozat írás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Főként 14"-15.6" érdekelne
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
ritkán lenne hordozva, nem használnám közben
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, mondjuk 256GB, 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindkettő szóba jöhet, szívesen vennék egy jó használt gépet is, ha az tényleg megbízható
Előre is köszönöm a segítséget! -
Bullitz
aktív tag
ACER Aspire 7 A715
i7-8750H 8Gb DDR4 128GB SSD+1TB HDD NVIDIA GeForce GTX 1050 4GBErről mit lehet tudni azon kívül, hogy papíron elég erősnek tűnik?
Fázom egy kicsit az Acertől, de ár-érték arányban elég erősnek tűnnek.HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Bullitz
aktív tag
válasz Dhampir #162477 üzenetére
Biztosra mennénk, és arra, hogy hosszú távon is elég legyen, így ez elég erős konfignak tűnik. Viszont csak fél év gari van rá, és nem egy üzleti gép, így eléggé fázok tőle hogy 1-2 év múlva bemondja az unalmast az Adobe nyüstöléstől. Most elkezdtem használt elitebookon gondolkodni, de azok papíron gyengébbek, de gondolom megbízhatóbbak.
-
Bullitz
aktív tag
válasz Tikakukac #162479 üzenetére
Bárkinek volt már dolga amúgy ilyen használt üzleti gariztatással? Most több helyen látom ezt a serial number általi gyári garanciát. Van amelyikre 1,5 év van, akár házhoz jövős szervizzel együtt, valóban ez működőképes? Megvette annó egy cég a laptopot, beregisztrálta, és most hozzám ki fognak jönni ha bármi baja van, elviszik, és megjavítva visszahozzák ?! ez túl szép, hogy igaz legyen egy alig használt üzleti fél milliós gépért, amit 250-ért ad valamelyik 3. fél
-
Tikakukac
titán
válasz Bullitz #162480 üzenetére
Erősen márka és cucc függő, főleg időszaké.
De amúgy nekem volt olyan Dell moncsim, amit használtan vettem, 3-szor gariztattam SN-re számla nélkül. Egyszer kaptam új monitort is.
Laptop kicsit macerásabb, ha a gép múltja nagyon ködös, de amúgy business class jellemzően átmegy SN garira is, akár onsite is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Farkassacred
őstag
válasz Bullitz #162476 üzenetére
Mire lenne használva? Ha se játék, se komolyabb munka nem lenne rajta, teljesen felesleges az erősebb hardver. Csak felesleges plusz zajokat és hőt eredményezne.
Jó helyről/vevőtől kell venni a laptopot és akkor probléma nuku. Én eddig kétszer gariztattam használt laptopot, minden simán ment. Papír se kellett, benne volt a rendszerben sorozatszám alapján (support asistant már lejártat mutatott).[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Párom csak új laptopot hajlandó beruházni, ha netán itthon kell oktatni a gyereket..
Kompromisszumokkal ezt néztem...
https://euronics.hu/termekek/asus-x509ja-bq220t--windows10-home-notebook/p/236406Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Kolox
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek választani.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150 000 Ft.
(3) Felhasználás? videó streaming zoom-mal HD felbontásban, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? TN is megfelelő
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nagyon ritkán
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 128GB GB SSD és 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Lehetőlég új
Előre is köszönöm. -
bobalazs
nagyúr
Dell Vostro 1015 (működő) őskövületet szeretném lecserélni valamire a használt piacról (HA).
Sims 4hez nem kell egy erőmű, de azért a GMA 4500M már nagyon kevésnek tűnik.
egy olyan 40-80 e. ft. (nem röhög, csóró vok) közötti használt, lapit keresnék. Egy két ajánlatnak, vagy linknek, tudnék örülni. (lehet régi hirdetés is ami lejárt, csak hogy legyen pár példa, hogy mit célozzak meg) -
Bullitz
aktív tag
válasz Farkassacred #162482 üzenetére
Grafikusnak készül a parom, iden kezdte a sulit. Tehát Adobe programokkal fog javarészt garazdalkodni, úgyhogy nagyjából ez az iranyvonal. 200 +- 50e
-
Bullitz
aktív tag
Ahogy néztem mindegyikhez adnak magyar matricát. Elitebookokat néztem, 840 g5 például, illetve újak közül talán az Acer aspire 5-7 van jo áron acershop.hun 3 év garanciával..
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, erre a korábbi kérdésemre még segítsetek kérlek:
300k-ig újjonan ezek lennének a befutók:
Thinkapd E15
Probook 450 G7
Ezek közül akár szimpátia alapján is választhatnék, vagy valamelyik ajánlottabb lenne esetleg másik típus?+Ha jól látom laptopszalon ad +1 év garanciát, tehát ott 4 év garis lenne a gép? (tudom évente náluk kell tisztíttatnom, de azt amúgy is érdemes megtenni, nem gond)
-
Pano
addikt
Skacok!
Mennyire lehet okés egy AMD 4500-as probook 445? Ki kéne ajánlanom valami notit és gondoltam ha okés ezt tolnám oda. Az érintettnek jól jönne az integrált nagyobb ereje (de nem elengedhetetlen egy intel mellett).
4700-ról is jókat olvasni a mai cikkben, csak ugye a gyakorlat általában mást mutat. Azt pl nem akarom utólag hallgatni, hogy hangos meg melegszik, bezzeg ha intel lett volna.. Annyit láttam, hogy dupla heatpipe-ot kaptak.[ Szerkesztve ]
-
here
tag
Sziasztok. Ismerősöm szeretne laptopot, de én már régen nem vagyok képben, ezért fordulok hozzátok.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A napokban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-150 ezer max. Inkább az alsó határ.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tanulás, youtube, filmezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincs játék.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs ötlet. Mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti rendszerességgel. Utazás közben nem lenne használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Op rendszer nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 500 giga. Ssd nem fontos. Lehetne egy optikas és egy nélküli ajánlat.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gépet szeretne.Köszönöm előre is a segítséget.
Jó éjt.A google a barátom....az egyetlen....
-
Farkassacred
őstag
Notebookcheck
A tesztjük alapján nagyon is halk gépnek mondható, végül 98%-al zárt a "zajosságban".
A végén a kommentek inkább minden más miatt sírnak, bár ennyiért nem tudom mire számítanak ilyenkor..
Viszont élőben még nem használtam olyan processzorral szerelt lapost, személyes tapasztalatom így nincsen. A következő laptop már lehet, hogy pirosba fog öltözni nálam is.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Pano
addikt
válasz Farkassacred #162499 üzenetére
Érdekes. Bár a tesztben írt CPU teljesítmény gondok azért adnak némi "mellékízt". Olyan mint ha a HP kicsit leszabályozta volna a procit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest