- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Nordik
őstag
[Erről] a HP G62-ről mi a vélemény? Jobb vétel lenne mint mondjuk egy Toshiba C660, HP 625 stb? Tehát az ilyen olcsó(90k) kategóriába?
Olvastam, hogy a hűtése nem a legjobb és hangos, erről mit tudni? Illetve ez a proci amivel árulják mire elég? Hozza egy AMD P360 szintjét?
Ez a gép ugye nem renew vagy ilyesmi? Teljesen új, normális 2 éves garanciával, csak éppen akciós?
-
Fido01
aktív tag
Hali egy ilyen gépet néztem [link]
Annyi a gondom vele hogy így alapból a Lenovo márkát nem igazán ismerem hogy mennyire megbízható, mennyire van összerakva, illetve a géppel is lennének kérdéseim:
így az egész egész erősnek tűnik engem az az 5400rpmes HDD zavar kicsit, ez mennyivel lassabb a 7200eseknél vagy észrevehető ez?
a másik dolog, hogy akinek esetleg van ilyenje az kb megtudná mondani hogy mennyi az üzemideje? teszem azt pl filmnézés vagy csak netezés közben?
főleg suliban használnám esetleg utazgatás közben stb...
Köszi -
Borote
addikt
válasz Fido01 #17952 üzenetére
- - - - - - - - - - - BEWARE READER, WALL OF TEXT IS IMMINENT! - - - - - - - - -
Épp egy ilyen gépet nyúzok én is. Az összeszerelés és anyaghasználat rendben van (azért ne várj magnézium vázat ), ha visszaolvasol rizso fórumtárs írt kicsit bővebben róla (bár én azért annyit hozzátennék, hogy a billentyűzet azért süpped egy picit, de csak a numpad részen).
Én inkább azt kérdezném, hogy ki fogod használni az i7 adta előnyöket? Kifejezetten több szálra optimalizált programoknál lesz belőle csak előnyöd, ugyanis ha épp turbo-t használ, kb ugyan ott van, mint az i5 (2 magot 2,7GHz-re, 1 magot 2,9-re tud húzni), talán csak az lehet a különbség, hogy nagyobb a TDP-je (több delejt vehet fel, nagyobb lehet a teljesítménye), de ez ugye nagyobb energiafelvétellel (na nem vészesen) jár, illetve jelentős hőtermeléssel is.
Azért a hűtését nem kell félteni, nekem i5-ös változatom van, 3-4 óra Witcher 2 után sem ment 80-82 fok fölé, ha még hűtőpadot is használnék, még jobb lenne.A vinyóról pedig: főképp két dolog határozza meg a sebességet, ezek közül az egyik a fordulatszám (de ugye magasabb fordulatszám magasabb fogyasztást is jelent), illetve a sokak által méltatlanul elfelejtett 'areal density' - vagyis adatsűrűség, azaz a HDD kapacitás. Ha adott körívre több adatot tudnak bezsúfolni, akkor az olvasófej egy fordulat alatt 'több adattal' találkozik. Így nem hiszem, hogy sokkal lassabb lenne egy 750GB-s, 5400RPM-es vinyó egy 500GB-os,7200RPM-eshez képest.
De ha ez annyira nyomaszt, csináld azt, amit én: várd meg, amíg esnek az árak, és vegyél bele egy 64GB-os SSD. Na az még a 10e+RPM-es vinyókat is veri Én ezt tervezem magamnak Karácsonyra A mostani vinyó meg vagy kap egy külső burkolatot, aztán az eSATA csatin használom majd, vagy veszek bele keretet, és megy az ODD helyére.
Még van kerek 4 hónapom dönteniAz akkuidő pedig pazar... 62Wh-s telep érkezik vele gyárilag, teljes hang és fényerővel nézett film 2 óra alatt kb 60% telepet evett meg (éljen az iHD 3000 ), netezesére wifivel közép fényerőn 5 órát simán elmegy (erre most per pill nem emlékszem), viszont arra igen, hogy hazafelé vonaton 2,5 órát mobil interneteztem, tehát a noti láttam el a Desire-t is árammal, így 40% körül használtam el a telepből közepes fényerővel.
Szubjektív: teljesen meg vagyok vele elégedve, szerethető masina
[ Szerkesztve ]
-
Fido01
aktív tag
válasz Borote #17953 üzenetére
rendben köszi szépen a segítséget így végig gondolva igazad lehet hogy bőven elég az i5 legalább 35öt megspórolok vele és így ezeket elolvasva elégedettnek tűnsz te is vele szóval akkor délután szerintem meg is fogom rendelni mert lassan kezdődik a suli és kifutok az időből
köszi mégegyszer -
cAby
tag
Hali!
Ideje beruháznom egy laptopba, de egyszerűen nem tudok dönteni, nézegetem 2 hete, hogy miket lehet kapni, de valahogy nem tudom eldönteni melyik a megfelelő. :\Először Dell Inspiron N5110 i7-et néztem, csak a sok rossz vélemény miatt inkább kihagynám. (+ élőben elég gagyi hatása van, csörgő műanyag...)
Utána ezt néztem ki: [link]
Ez tetszik is.. csak lehet mégsem jön össze ennyi pénz, nagyon olcsóbban meg nem találtam sajnos ezt a gépet.
Tehát, max 200 ezret tudok költeni gépre. (De ha van 180 körül is megfelelő, az is jó, vagyis nem mindenféleképp akarok 200at költeni. )
Min. 4GB ram, 1GB video kártya, i5-ös proci.Ilyen adatok mellett milyen gépek jöhetnek szóba? (jó teljesítmény, minőségi áru, jó hűtése van, stb.)
Ill. azt nem tudom, hogy i7-es procira szükségem van-e egyáltalán. Mert jól hangzik, hogy 4mag.. kérdés az, hogy szükséges-e.
Legfőképpen munkához kell, virtuális gép futtatás, oracle, apache szerver futtatások, ilyesmik. Játszani nagyon ritkán játszom, de lazításképp azért jó lenne játszogatni is néhanapján (igazából 2 játék izgat, f12010+cod.. szal nem akarok én minden játékkal játszani ).
Tehát ilyen dolgokhoz egyáltalán szükséges i7-es proci, vagy i5-ös is tökéletesen megfelel a célnak?Másik amit nem tudok, hogy szükséges-e 8gb ram.. vagy ezekhez elég lenne 4giga is?
Ha valaki tudna segíteni, akkor nagyon megköszönném, mert nem tudok dönteni. De a gép meg már kellene meló miatt.
ui.: Most nem volt időm visszaolvasni hsz-eket, de ha lesz időm, megteszem, lehet megtalálom kérdéseimre a választ.
köszi,
Csabi[ Szerkesztve ]
-
zeeland66
tag
Sziasztok!
Baráti áron jutnék egy szinte új MSI CR630-242XHU notebookhoz, a márkát nem ismerem, sokan óvnak az MSI termékeitől. Eddig egy fusi li-1718-at használtam, de 3 év nyúzás után meghalt, (igaz a fusiról is megoszlóak a vélemények, de nekem a 3 év alatt, soha semmilyen gondom nem volt vele)
A gépet böngészésre,filmnézésre használnám.
előre is köszönök minden segítséget.
-
novoflip
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok a 3 közül
HP G62-b30SH XR499EA Notebook 4GBAcer AS5742Z-P624G32MN LX.R4R02.050
Dell Inspiron M501R INSPM5010
vagy esetleg vmi mást,hasonló árban?
-
bgabesz75
tag
Sziasztok!
Ezen a Fujitsu Lifebook A530-on a FIFA 11 , és hd-s pl: mkv,stb filmek élvezhetőek?
-
EczkE
veterán
Bátyámnak kéne egy lapos 100ezer alatt. Mit ajánlotok?
Asszem mindenféleképpen!
-
Chaser
legenda
válasz bgabesz75 #17963 üzenetére
Játékot nem tudom, 1080p mkv-kat gond nélkül viszi, erre van kiképezve a vga.
EczkE: Ha már van 100k dobni kell mellé még 5-üt és A530 P6200-vel. 3 év gar, matt mindene, halk, hűs, könnyű szerelni..10-20k-val olcsóbban csak kevesebb garral találsz gépet sok kompromisszummal esetenként.
Vagy itt van az acerem, ez 99k és felszereltségét, gart, minőséget tekintve szintén jó választás, csak hogy haza beszéljek sajnos a kijelző csilli, ezért nem is tartom meg..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
smark
csendes tag
Hello
Ez a laptop jó vételnek számít?
Ehhez melyik garanciakiterjesztést kell megvenni a +2évhez?
Esetleg más laptopokat tudtok ajánlani ebben az árkategóriában? -
tissotto
tag
Oke mar csak 1 kerdesem van: G53 vagy g73 ? Mindkettoben ugyanaz a proci van viszont a G73ban 6helyett 8giga ram es gtx460helyett 5870vga es ugye nagyobb kijelzo van, viszont nincs usb3, de az nem is lenne fontos. 5870ha jol olvasom jobb mint a gtx460, ez, a +2gb ram es a nagyobb kijelzo szerintem meger +13k-t. Egyebkent ebben a kategoriaban miert csak 2010-es modellek vannak?
-
Chaser
legenda
válasz Nordik #17965 üzenetére
Az a baj, már nem tudom miről beszélgettünk a napokban gondolom ellenfél hp620, lenovo g550, toshiba c660 v hasonló...azoknál sztem jobb, de nem sokkal többért ott az A530.
Garra érdemes ránézni, elvileg már minden HP legalább 2 év alapgaros, de beragadt gépek még lehetnek 1 év garosak is._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Sima gold bőven jó, kapsz hozzá egy táskát meg egy wireless egeret, 21-22k körül van a 2 év. Most nézem acer shopban 20k, az korrekt. Platinumot is vehetsz éppen balesetekre, de önerőt akkor is fizetned kell és esetenként 1általán nem éri meg javítania gépet...szóval egyszerűbb vigyázni rá.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
cz.istvan
tag
válasz tissotto #17968 üzenetére
Inkább csak az a kérdés mennyire fontos neked egy laptopnál a mobilitás, mennyit hordozod. Ezek a játék laptopok amugy sem a sulyukrol ismertekm de ha kilométereket akarsz egy g73al gyalogolni,,, hááát kösd föl a gatyád
a kisebbik sem könnyű de a 73as felér mjdnm egy asztalival sulyban -
Fido01
aktív tag
Hát nagyon úgy néz ki hogy a Lenovo gépeket jelnleg nem lehet kapni sehol pedig átnéztem kb 8online boltot... minden esetre találtam ilyet helyette: [link] (csak 8gb RAMmal szerelve ) ez szerintetek jó alternatíva lehet?
Köszi -
cz.istvan
tag
válasz Fido01 #17976 üzenetére
Lenovo az nem egy régi márka, pár éve még iszonyat sokat hoztak vissza javitásra, azota a helyzet javult velük de még magamnak biztos nm vennék. Szerintem nagyábol most vannak olyan fujitsu minőségi szinten és ezt pozitivumnak szántam mert én személy szerint a fujitsu laptopokat csipem dehát ettől függetlenü a másik azért mégis dell
-
cz.istvan
tag
válasz Fido01 #17979 üzenetére
Mondjuk hogy összeszerelésileg milyen egy lenovo azt nm tudom. Szét még nm kellett sose szednem mivel hiába hozták hozzánk vissza, a leszerződött szervizpartnere a lenovoknak az albacomp volt igy csak továbbitottam a gépeket. Nm kizárt h mostmár más javitja őket, de pl a dell-el meg magyarországon, meg több eu-s országba is a getronics van leszerződve, igy ők szedik össze meg ők javitják meg a delleket.
-
coccolino
aktív tag
Szisztok,
Laptop vasarlas elott allok. A budzse max 180e HUF. Felhasznalas irodai,web, ritkan grafikai, es alkalom adtan game (wow, dio3-t is lehetoleg specek alapjan vihetne).
Elkepzelesem i5, gf525/540M.
Amit fontosnak tartok, a minoseg. Tobb laptopom is volt mar, ahol mindig az ar/ertek arany dontott. A legutolso egy Toshiba L500 szeria, es meg voltam vele elegedve nagyon (a muanyag kicsit nyoszorgott, ha egy kezzel emeltem meg a sarkanal; ventillator sok olbeni hasznalattol neha porszivozasra szorult a gyari 15e Huf-s takaritast helyettesitve - ennek hianyaban akar 100 fokra is felment a cpu/vga, amugy 60 fok korul mozgott).
Nem hagyott cserbe soha, volt, hogy 10-12 orat ment rajta extrem alkalmazas, egyszeruen lehetett kalibralni.Hasonlo gepet szeretnek. Tartok az Acer,Fujitsu markaktol, HP szerintem nem akkora szam, mint amennyivel tobbet kernek erte. Ahogy olvasom, a Dell kezd alabb adni azsiojabol.
Kernem a velemenyeteket, ep ervekre szivesen hallgatok.''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
cz.istvan
tag
Egyébként ezeknél a márkásabb laptopoknál olyan tényezők is szolnak amik külsőleg nm is látszanak csak belül. Pl iszonyu sok asust meg hp kellett már javitanom olyan "aproság" miatt h beletörték a töltő csatlakozoját a laptopba vagyis egyszerüen kitört az alaplaprol a csatlakozó. Ha szerencse volt akkr forraszt6ó volt ha nm akkr alaplapcsere, de pl sonyknál plusz több dellnél is ez a csatlakozo csak egy kábellel van rákötve az alaplapra tehát ha meg is ütődik erősen max szét kell szedni megigazitani azt kész. És vannak más ilyen apro dolgok amik kivülről nm látszanak, csak ha vmi történi akkr jön elő. Az egyébként biztos h a mac-nél jobban egyik gép sincs összerakva. Egy apple gépet szétszedni kéész.
-
cz.istvan
tag
válasz ktommy91 #17984 üzenetére
mennyire vált be a 6770es ati? Kb egy hónapja nézegettem én is egy ilyet a radiumosoknál i7el 6770 atival 234e-ért, akkr fel is hivtam őket van-e belőle, erre eltelt egy hét erre már nincs ebből csak a 2gb-os vga-sbol ami meg 280körül van - de ez már tényleg sok ezért a gépért
-
Fido01
aktív tag
-
cz.istvan
tag
válasz Fido01 #17988 üzenetére
A HP már régóta jo gépeket csinál, igaz mint mindenki másnak volt jopár rossz szériájuk nekik is, de most csak arra leszek kiváncsi mennyire tépázza mjd meg az áraikat h kiszállnak a pc businessből. HP laptopok nagy előnye a rugalmas szerviz, meg hogy a legkönnyebben szerelhető laptopokat csinál
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Laptop vásárlás előtt állok, de van kérdésem is természetesen.
Core i5, Core i3, és AMD Phenom N970-es processzor jöhet szóba.
Az AMD képességeivel nagyjából tisztában vagyok, viszont az intellel nem.
Adott két processzor:
Intel Core i3-2310M
Intel Core i5-2410MMindkettő 2 magos, és négy szálas.
És gyakorlatilag semmi külömbség nincs köztük.Az a kérdés, hogy melyiket válasszam a 3 közül?
Az AMD tűnük a legjobbnak, mivel fizikailag is négy magos. Tudom, hogy ez hőtermeléssel jár, de ez nem gond.Véleményeket várok.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
M3oH
addikt
válasz sketchifun #17993 üzenetére
A legjobb valasztas az i5-2410, az a legerosebb a 3 kozul, es persze a legdragabb is. Es sztem az i3 is megeszi az N970-t. Persze, hogy neked melyik a legjobb valasztas, az attol is fugg mire akarod hasznalni.
-
cz.istvan
tag
válasz Fido01 #17992 üzenetére
Szerintem ez a hp egy marha jo laptop, csak az ára kicsit sok, bár cserébe jo teljesitményt kapsz. Pár honapja 230ér még én is mjdnem engedtem a kisértésnek pedig én teljesen delles vok már évek óta. Billentyűzete sztem nm gáz, nm rosszabb/jobb mint bármelyik 250ezres laptopé, kár h ennek nincs háttérvilágitása
Nekem talán az az egy volt ezzel a hp-val h olyan kicsit egyszerű. Semmi csicsa meg forma, csak egy világito hp felirat a hátulján, elejáé meg egy bekapcsologomb a bill felett azt semmi több... de ez már saját vélemény[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Samsung RV511-S01HU gépről?
Havernak lenne böngészés-zenehallgatás-filmnézés-irodai programok apropóján. Én kicsit sokallom bele a dedikált videókártyát meg az árát, de hasonló kaliberű-árú gépet csak Acer-ben tudok, azt meg nem ajánlanék neki, max esetleg Dell-t.Ha tudtok még valamit ajánlani max 150k-ért, azt nagyon megköszönném!
Üdv!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
sketchifun
senior tag
Értem én, de azt nem hiszem, hogy megveri az N970-et.
Hiába turbózik az Intel, 4.4Ghz-es magok kellenének ahhoz, hogy elérje az N970 teljesítményét.
Az, hogy Hyper Threadinges, az azt jelenti, hogy kettéosztja a magokat, így több feladat mehet zavartalanul. De nem jelenti azt hogy gyorsabb. Azt sejtettem, hogy az i5 megveri, de sajnos nem túl sokkal.
Egyébként a cél a játék.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
ktommy91
addikt
válasz sketchifun #17997 üzenetére
Az i5-2410M simán hozza az N970 teljesítményét alacsonyabb fogyasztással és hőtermeléssel. Egyértelmű hogy melyik a jobb processzor.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
Aktív témák
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI Matebook D15 Ryzen7-3700/8GB/512GB
- ÚJ, BONTATLAN, Midnight Black MacBook Air 2024 15" M3 CHIP 8/10 / 8GB RAM / 256GB SSD
- Dell Latitude 3590, 15,6" FHD, I5-8350U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- ASUS ROG STRIX G15 G513IE (R7 4800H, 32 GB DDR4, 3050Ti, 512+512 M2)
- Eredeti (gyári) új, HP (TPN-CA10) 65W notebook töltő
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest