- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Megérkezett a Zyxel 325 V2 szerkezet. Lenne köztetek valaki aki tudna nekem segîteni a beüzemelésében? Gondolom nem 2 perc lesz az egész,ezért esetleg skypon vagy egyéb módon ha valaki segîtene azt nagyon megköszönném.
-
tomic
addikt
válasz enginev3.0 #10852 üzenetére
A-Z-ig.
Mit kell pl a routeren belőni. Hogyan érem el a nas-t? Hogy tudok pl a media lejátszóval filmet lejátszani? Hogy érem el pl telefonról,laptopról a tárolót. Ilyenekben,[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Benne vannak a lemezek? Ha igen, akkor rakd a helyére, kösd be a routerbe, aztán ülj le a géped elé és böngészőben keresd meg. Routerben nem árt fix belső IP címet adni neki MAC Adress alapján. (És akkor ezt kell a böngésző címsorába beírni.)
Aztán nézd meg a file-rendszerét, és alakítsd olyanra, amilyet szeretnél (RAID1, külön kötetek, vagy RAID0)
Aztán gondolom jogosultságok, mappák létrehozása, felcsatolás PC-n hálózati meghajtónak, esetleg még routerben pár port forward, netán DynDNS beállítása.
Eddig ezek jutottak eszembe.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
enginev3.0
félisten
-
tomic
addikt
válasz enginev3.0 #10856 üzenetére
Nekem mindegy milyet csak működjön.
Ebben a leírásban az a legnagyobb baj,hogy olyan dolgokról ír amihez gőzön nincs. FFP,FFP-TM...
Skypom van.,meg telefonom. De Németországban élek így az költséges. -
tomic
addikt
Az MSN probléma megoldva. Van egy friss Win-em.
Nos mivel senki nem szeretne skypon beszélni velem és segíteni,így megpróbálom itt egyesével.
Addig eljutottam,hogy a nas-t beüzemeltem. Feltelepítettem a kapott lemezt.Ez létrehozott egy elérési utat ,egy hálózati meghajtót(remélem így hívják) aminek (Z) lett a neve.Ezt most akár a TotalCommanderből is elérem.Gondolom itt a TC-n belül lehet majd ide-oda másolgatni a fájlokat.Közben kipróbáltam,de nem valami gyors.11500kbyte/mp.Van erre valami gyorsabb megoldás?
A nas-ban tárolót a JBOD -ra állítottam. Nekem a méret a lényeg. Remélem jól csináltam így.
A legnagyobb bajom,és amiért a nast vettem,hogy a média lejátszóm is el tudja érni. Ehhez mit kell beállítanom?[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz Mezga Aladár #10863 üzenetére
Mire kellett volna Raid0-ra? Mielőtt beüzemeltem volna megnézem mindkét vinyót,hogy milyen állapotban vannak.100%-ak.Torrentek és max filmek vannak rajta. Mehet a levesbe felőlem. Le tudom újra tölteni nem gond.
Torrent kliensnek a transmissiont érdemes használni,vagy a Zyxel által feltelepített felhasználói felületen lévőt?[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Jelzem, hogy nem Zyxelem van, tehát konkrét tanácsokat nem tudok adni. A JBOD ugyanúgy összefűzi a lemezeket, mint a RAID0, csak JBOD kialakításakor különböző méretű diszkek esetén kihasználható a teljes kapacitás. Aladár arra utalt, hogy RAID védelem mellőzésekor jobb a lemezeket külön kötetben kezelni.
-
Tonyk
veterán
Torrent kliensnek a transmissiont érdemes használni,vagy a Zyxel által feltelepített felhasználói felületen lévőt?
A felületen mit értesz?
Van egy alapból elérhető a menüjében. Na azt felejtsd el. A transmission is elérhető felhasználói felületen. A programcsomagok alól kell telepíteni. Egyértelműen ezt használd.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi NAS-ok közül melyiket ajánlanátok?
A lényeg, hogy halk legyen, hűvös legyen, megbízható és gyors legyen
- ZyXEL NSA-325 v2
- D-Link ShareCenter Cloud DNS-320L
- D-Link ShareCenter DNS-320LW (gondolom ez ugyanaz, mint a 320L, csak fehérben, de a biztonság kedvéért leírtam, hátha még tudtok más különbségről is
- D-Link ShareCenter Pulse DNS-320
- Western Digital My Cloud 2TB WDBCTL0020HWTVagy, ha tudtok ajánlani jobbat, akkor arra is nyitott vagyok. 60k a keret a NAS + 2TB HDD kombóra (egyelőre csak 1 db HDD).
Előre is köszönöm a segítséget
-
tomic
addikt
válasz enginev3.0 #10868 üzenetére
Köszönöm lehet élni fogok a segítségeddel.
De először is akkor vissza mentek mindent a pc-re. (nem kis idő) Utána megcsinálom a RAID0 tömböt.
Aztán felrakom a transmissiont. Tegnap hajnalig odáig eljutottam,hogy a media lejátszóval megtaláltam a letöltött fájlokat. Le is játszotta.Csináltam fix IP címeket a Mac címmel.(neten találtam leírást hogy is kell) Szóval lassan alakulok.
Annyit kérdeznék még,hogy androidos telefonról hogy tudom elérni a nas-t?
És,hogy tudom pl azt beállítani ha lehet egyáltalán,hogy a nas csak este pl 11-től másnap délután 16-ig töltsön? -
félisten
Röviden: a RAID0-ban úgy vannak szétszórva az adatok a lemezek között, hogy a fájlok bájtjai is eloszlanak (egy fájl bájtjai különböző lemezeken vannak). Ennek megfelelően gyorsabb az egész, hiszen egy fájlnyi anyag is egyszerre két csövön jön le, tehát nagyobb a "sávszélesség".
Cserébe, ha csak egyetlen meghajtó kiesik a tömbből, értelemszerűen bukik nem a fájlok egy hányada, hanem minden egyes fájl egy része.Egy mezei hálózati meghajtó esetén azonban maga a hálózati elérés a szűk keresztmetszet, tehát hiába baromi gyors a RAID-tömb saját magán belül, elméletben, sosem használod ki ezt, észre sem veszed, viszont megmarad a sérülékenység. A helyes megoldás tehát olyan logikai egység építése, ahol egy egység kiesése nem rántja magával a többit, illetve jobb esetben még redundancia is van (RAID>0).
Üdv: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tomic
addikt
Oké kezdem érteni.
A problémám még mindig az,hogy tudom a telefonról elérni a nas-t?
A média lejátszómon elérem már azt megoldottam. Viszont itt van olyan,hogy egy film nem tölti ki a teljes tv képernyőt. Egész kicsi marad a kép. Vagy volt olyan film is amin csak hang volt. Ez mitől lehet? -
tomic
addikt
válasz enginev3.0 #10868 üzenetére
Privátban meg tudnád adni az elérhetőségedet?
Kicsit kezd elegem lenni ebből a Nas-osos témából. Most a transmission úgy döntött,hogy max 50kb/s tölt le.
Telefonos kérdésre senki nem felel. -
tomic
addikt
válasz Mezga Aladár #10877 üzenetére
Hát ez jó kérdés. Inkább leírom,hogy érem el a lejátszóval.
Hálózati források-Hálózati böngésző-Workgroup-NSA325V2- admin-download-Transmission-
A lejátszóm egy Popcorn A-400. -
tomic
addikt
-
Elemental
addikt
Nem ismerem a zyxel-t, de a synoban úgy van, hogy minden megosztott mappánál be lehet állítani, hogy adott felhasználónak milyen jogai legyenek. Nincs hozzáférés, csak olvasás, írás-olvasás. Gondolom a tm mappánál is be kell állítani a jogokat.
Én androidos eszközön (két teló, egy tablet) a Solid Explorert használom. Hozzá lehet adni helyi, és távoli elérést. Itt beállítottam a nast. Ha filmet akarok nézni, egyszerűen rábökök a filmre, és lejátssza. A képek, zenék ugyanígy. A telókon (s4) az mxplayer van, a tableten (yoga8) valamiért nem működik jól, oda a kmplayert telepítettem.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz Elemental #10889 üzenetére
Ez az köszönöm. Ilyen alkalmazást kerestem. Már működik is a telefonnal minden.
Amit cdl ajánlott azzal nem igazán értem,hogy tudom a mappákat elérni úgy,hogy a tv nincs bekapcsolva. Ha elindítom a Popit akkor ott ugye először be kell lépnem a hálózati elérésbe majd tovább vagy 5 mappába míg elérem a zenéket. Nem igazán értem hogyan is kéne csinálnom. A Zyxel felületén megtaláltam a megosztásoknál a megosztás típusát. Gondolom itt kell átállítani nyilvánosra.
-
tomic
addikt
válasz Mezga Aladár #10891 üzenetére
Oké. De mint mondtam nem értek hozzá,nem tudom hogy és hol kell. 2 napja hajnalig böngészem a netet és próbálkozok.
Ezt hol kell megcsinálnom. -
veze
őstag
válasz ivanyii #10888 üzenetére
a webáruház képén a 325 v2 van . itt is megnézheted alaposan, több jóminőségű kép van róla [link] [link] , nem 320-as
s szerintem azt is árulják,( a 325 -öt, a kódját jól is irtak : EU0101F) csak lustak voltak a címét kijavítani, noha a képét lecserélték..Vagy érdemes rákérdezni előtte hogy akkor melyiket is adják.. mert a kép és a cím között ellentmondás van.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz Mezga Aladár #10893 üzenetére
Okés ezt megcsináltam.
Viszont továbbra sem értem,hogy a telefonon mikor elindítom az alkalmazást hogy jutok el odáig ,hogy lássam a megosztott mappát?
Ha pl este a helyi tárhelyekben voltam utoljára és úgy kapcsoltam ki a lejátszót akkor ugye nem egyszerű látatlanba oda találni. vagy nem jól csinálok valamit? -
ivanyii
csendes tag
válasz ivanyii #10897 üzenetére
Egy ideje már ezzel szemezek jó árban van ZyXEL NSA325
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Jelenleg egy PS3-ról nézek feliratos filmeket a Showtime Media Playerrel. Ezt szeretném kiváltani egy olyan NAS-al, ami normálisan viszi a feliratokat DLNA-n keresztül, bármilyen formátumnál.
Van egy Zyxel 310-em, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, csak a feliratokat nem viszi, se Twonkyval, se Serviioval, se Plexxel. Megszoktam a Showtime kényelmét, hogy Opensubtitlesről le tud szedni bármilyen feliratot a filmjeimhez. Az egyetlen probléma, hogy nem akarnám ehhez a PS-t bekapcsolni mindig, kellene egy normális NAS.
Igények:
- Transmission torrent támogatás, lehetőleg natívan, de legalább rá lehessen hekkelni
- Teljeskörű felirat támogatás minden film és feliratformátummal, esetleg Opensubtitles támogatás is
- 2 HDD hely jól jönne
- Flickr upload nem lenne rossz, a Zyxelen nem igazán működik, de lehet, hogy csak frissíteni kellene
- Jó lenne ha kezelné a Zyxel 310-ből kivett HDD-t formázás nélkül, de ha nem, végülis az sem nagy baj---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest