Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CsigaGyilkos

    aktív tag

    Sziasztok!

    A múlt héten volt lehetőségem kipróbálni Brekk kollégánál egy Asus MG279Q monitort. Én így elsőre csak jókat tudok mondani erről a monitorról. 60HZ -es monitorról készülök váltani és a Freesync+95HZ sokkal egyenletesebb a kép, mint a mostani monitoromon. Pedig Kb. ugyanolyan konfigurációval teszteltük az mg279q-t, mint amilyen nekem van otthon.
    Tesztelésről: A neten is fellelhető szélmalmos teszt futott le, ahol szépen látható volt, hogy Freesyncel folyékonyabb a megjelenítés. Aztán kipróbáltam a Diablo3-at is ami mikrolagokkal van tele játék közben. Na ezen a monitoron nem láttam semmi ilyet. Igaz egyelőre csak egyedüli játékban tudtam kipróbálni, de meggyőzött. Itthon pl. ha egy nagyobb csoport ellenségbe, ha berohantam mindig megszűnt a folyamatos kép, a Freesync-el nem volt ilyen gond. (Én azt gondolom, hogy az FPS drop miatt láthatom itthon akadozva a képet, amit ügye a Freesync hivatott orvosolni.)

    Viszonylag csak egy rövidebb tesztre volt idő. 1. benyomás: A monitor szép nagy, Külseje: minőségi anyagokból van (mondjuk 190K-ért elvárható), Szépek a színei (amit próbáltam még nem volt kalibrálva), A Freesync több, mint meggyőzően tette a dolgát. Egyelőre ennyire futotta. :))
    Ami még eszembe jutott. Neten lehetett olvasni arról, hogy ez a monitor ghostingol. Na már most ezt mi Brekk kollégával nagyítóval néztük, de nem láttuk volna, hogy ez a monitor ilyet csinálna. Arra tudok tippelni, hogy a teszteknél még régebbi driver volt csak kint, amivel ez még nem volt kiküszöbölve. (Zárójelben hozzátenném a legelején a Gsync-el is voltak ilyesmi gondok.)

    Egy rövidke 1 órás tesztelésből nehéz még messzemenő következtetéseket levonni.
    Nekem nagyon megtetszett, olyannyira, hogy holnap fogok is venni egyet. Azért azt tudni kell, hogy kb. 1 éve nézegetek monitort, tehát ez nem csak így egyik napról a másikra lesz. Most úgy tűnik, hogy megtaláltam ami nekem kell. Igyekszem az itthoni játszások után egy hosszabb elemzést írni róla és több játékot is kifogok természetesen próbálni! Remélhetőleg nem ragadok le a gamek előtt és lesz idő egy cikket írni. :))

    Zárószóként annyit még mindenképp, hogy aki teheti próbálja ki a monitort, teszt programmal és utána egy játékkal is. Játéknál lehet igazán érezni, főleg akkor, ha valaki jó ideig 60HZ monitorral játszott ezidáig.

    Visca el Barcelona!

Új hozzászólás Aktív témák