- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Nem tudom hogy hova illene leginkább, ide, vagy vmelyik fotós topikba...
Mi az ajánlott, vagy inkább melyiknek milyne előnye/hátránya van? Ritkán nyomtatok, ill 8 bites APU-ról van hajtva a monitor.
A monitort alábbi módon hajthatom:
1,sRGB.
+Örülök annak hogy ez 8bites panellel rendelkezik, megvannak a hiányzó tónusaim, minden webes tartalom és videó és jól néz ki vele (beleérte saját flickr galériát; ahogy Ken mondja: 'sRGB is the world's default color space. Use it and everything looks great everywhere, all the time.').
-Viszont így némi potenciált bennehagyok a monitorba/képekben. Elvileg nem hoz túl jó eredményt ez a szimuláció, de az U2711 úgy tudom tűrhető eredményt produkál.
2,AdobeRGB.
+Kicsivel nagyobb színtér, amíg feldolgozok legalábbis. 98%át tudja a monitor ennek a színtérnek.
-Utána mindent amit feltöltök srgb képként kell elmentenem. Már ebben a módban sem stimmelnek a webes tartalmak és régebbi képeim.
3, WCG RGB (Standard)
+Ez hozza vissza a legtöbbet a valóságból (sőt) amit a szenzor csak rögzíteni tudott.
-De konvertálni kell ha publikálom, megosztom, elküldöm a képeket, a netes tartalom és a videók pedig nem néznek ki túl jól teljes színtéren. Kis túlzással én vagyok az egyedüli aki ezekben gyönyörködhet, mert utána neten csak az srgb néz ki normálisan (próbáltam firefoxot color managementtel, de ugyanazt tudja mint az opera is, a teszképeken icc2-es profilt még igen, magasabbat nem; röviden hanyagolós szerintem).A jpegek ill a 14bites rawok még jókérdés hogy viszonyulnak ezekhez, vagy ez nem oszt nem szoroz, csak az információ tartalék szempontjából számít? Oké hogy jpg export előtt állítok be mindent és a jpg mehet akkor srgb-be, de akkor helyensen csak wcg módban csak a rawokat látni, a jpg adobe színtérnél feljebb úgy sem tud menni?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- PlayStation 5
- Nem lesz Stalker 2
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest