- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v0
tag
Sziasztok
Melyiket vegyem :
LG 23MP75HM-P 23 vagy IIyama ProLite XU2390HS-B1Otthoni használatra, film, jaték, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Sziasztok! 30körül milyen full hd-s monitort kaphatnék? Legyen szép a képe
PS5
-
boz82
tag
Hello !
Nézegetem a monitorokat 50-60 környékén.
Játékra és netre kell . 24" és IPS , hdmi .
Dell-ek ajánlását látom, 2-t nézek : DELL P2414H és DELL S2440L .
Az egyik alapba kiesik mert nem hdmi-s ,a másik pedig nem IPS hanem A-MVA.
Véleményetek,alternatíva stb ?
Jelenleg LG lcd-m van w2442pa ,3 éve használom semmi baja,csak sztem elavult technológia,ezért kutakodom...[ Szerkesztve ]
-
Sutke
újonc
Sziasztok,
Egy Benq BL2710PT IPS 27 monitor beszerzését tervezem, mert úgy találtam jól jöhet egy grafikus számára.
Lehet hogy nagyon amatőr kérdést fogok most feltenni, de nem nagyon foglalkoztam eddig kábelekkel, meg külső képernyőkkel.
Szóval a fent említett képernyő felbontása 2560 x 1440, ehhez HDMI csatlakozó jó lesz? Mivel a laptopomnak csak hdmi kimenetele van. Egy Nvidia Gforce GT540 es videokartya van a gépben. A képarány ugyanaz a laptopon is és a majdani képernyőn is.
Olvastam valahol, hogy a HDMI maximálisan csak FullHD t továbbít (?) Ha ez tényleg így van akkor, DVI - HDMI konverter használatával működhet a minőség romlása nélkül? Mármint működni fog a képernyő úgy ahogy annak kell?
A válaszokat előre is köszönöm szépen,Üdv,
Sutke -
Brekk
addikt
Szia!
HDMI-n mehet FullHD-nál nagyobb felbontás is, de a notik 99%-án nem megy. Tehát vásárlás előtt ki kell próbálni(vagy valahogy kideríteni a noti gyártótól). Ha fogadnom kéne azt mondanám, hogy nem fog menni a WQHD felbontás.
Másik dolog, jó paraméterei vannak ennek a benq-nak, de ha már ennyiért veszel monitort, akkor vannak itt azért nagyobb nevek, amit sztem érdemesebb lehet átgondolni.
Pl. Dell U2713HM, Asus PB278QR, Acer B276HUL, ezek mind ugyanazt tudják mint a benq, csak már bizonyítottak, ráadásul ezek a gyártók már pár éve fejlesztgetik ezeket a monitorokat, tudomásom szerint a benqnak pedig ez az első ilyen tudású monitora ebben a kategóriában.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
master bud
tag
Sziasztok!
Meglévő Dell 3541 Inspiron 15 mellé szeretnék egy második, asztali monitort, szoftverfejlesztési munkára (se játék, se grafika). A videokártya típusa ATI R5-M230, a gyári max felbontás a laptopon 1366x768 (ahogy ez szokásos ebben a kategóriában). Csak HDMI kimenet van rajta. 1366x768 monitorból HDMI bemenettel csak 19"-ost láttam, a nagyobbak mind 1920x1080 felbontásúak. A kérdés az volna, hogy mi történik ha rákötök egy ilyen monitort a laptopra? Képes-e ez a videókártya a második monitort nagyobb felbontáson hajtani, vagy torzulni fog a kép, esetleg a nagyobb monitor egyik sarkában lesz a kép?
~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
sg22
senior tag
34" monitornal mennyire kicsi a 2560x 1080 as felbontas? ha mar 34" akkor 3440x1440 ?
kosz
what should I do about this?!
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Összeget nem is tudok írni, mert akár használt is szóva jöhet, amennyiben olyan.
A lényeg, hogy laposhoz keresek (itthoni CAD munkára és kikapcsolódásként némi játékra és filmre) 1920x1200 felbontású monitort, olyan 24-27 méretben. Mit tudnátok ajánalni?Köszi előre is
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Isual
veterán
Értem én csak nem ezt kérdezted.
34"-hoz kevés a 2560x1080. 29"-hoz az még pont passzol. De ha csak egy nagy monitor kell, amin (messzebbről) sokat filmezel, sorozatozol majd, tehát jól jön 21:9, akkor elég a felbontás. Ha inkább PC-s dolgokhoz kell (munka, játék, nagy felület), akkor kevés. Igazából ezen múlik.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz GrooveHero #52665 üzenetére
ASUS PB248Q, Dell U2412M még belefér?
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Sutke
újonc
Szia
Köszi a választ, a videokártyám típusánál, a hivatalos oldalon ez áll:"Dual-link DVI Support
Able to drive industry’s largest and highest resolution flat-panel displays up to 2560x1600 and with support for High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP)."
[link]Ez nem azt jelenti hogy működnie kéne?
Üdv,
Sutke -
törölt tag
Hahó!
A következő paraméterrel keresnék monitort:
-IPS
-24-27"
-<70-75e Ft
-nem glossy
-pwm-mentes
-16:9-es képarány
-legalább két db input, tökmindegy, milyen
-falra fogatáshoz legyenek menetek a hátulján
-Valami megbízhatóbb márka terméke legyen, pl. LG, Dell, ASUS (már, ha ezek annak minősülnek )Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
Na nagyjából letisztult számomra a kép, h a mostani 21'5-es TN LG-met mire váltanám, kíváncsi lennék a véleményekre:
LG 27MP35HQ-B
LG 24MP55HQ-P
SAMSUNG S24D390HLElsősorban még mindig az 27'es LG felé hajlok, főleg az ára és a mérete miatt, de a másik két monitor is szimpatikus nekem, igaz utóbbi PLS panel, amiről nem sok mindent tudok, h mennyire ajánlott v nem ajánlott..?
A DELL P2414H nyílván nagyon bejön, de 60k-t azért nem nagyon akarok erre a célra áldozni, főleg h főleg netezés, némi játék, meg filmek vannak a palettán, semmi professzionális igény, vagy szakavatott szem
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
Sziasztok!
Mi ajánlott manapság mindenes felhasználásra úgy 50k alatt? Van valami elfogadható olcsóbban, vagy inkább Dell P2314H? Előre is köszi a segítséget.
üdv.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Hexaa
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #52677 üzenetére
Szerintem 27MP35HQ, de érdemes egymás mellett kipróbálni 24mp55HQ-val. Zavaró lehet a 27-es pixelmérete..
http://www.monitorguru.hu/
-
ggbuffon1897
őstag
neked esetleg nincs tapasztalatod ezzel a 27es verzióval? Hátrányok/előnyök? Hátránynak eddig mindenhol talán csak a fényerőt olvastam, h kicsit kevés, de nem vészes. Bár olyan sok helyen nem látok se tesztet, se véleményözönöket, se egy qrva videót, így nehéz
Egyébként egyáltalán miért ilyen olcsó? Nem szeretnék az olcsó húsnak híg a leve mókába esni, ha már ennyi pénzt kivágok (nekem ez az 50rugó erre a célra elég jelentős )
A PLS paneles Samu-t akkor mindenképpen skippeljem mint alternatívát?
ha jól látom te ezzel foglalkozol, szval szívesen veszem a releváns véleményeket.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
illetve még azt szeretném kérdezni, h mindenképpen ragaszkodjak az IPS-hez, így h igazából játszogatásra, böngészére, meg néha filmre kell (utóbbira ott van ugye a 100centis LG-m)?
megmondom őszintén, kicsit beparáztam így a topikokat meg a fórumokat böngészve, annyi a gond velük, ahhoz a játékhoz meg nem biztos h nagy kedvem van, h garanciáztassam/visszacipeljem és visszakérjem a pénzt, válogassak újat, közben álljak monitor nélkül napokat/heteket.
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen tv mennyire lenne alkalmas monitornak? Samsung UE32D5000
Kb 80cm-ről nézném, netezésre, játékra, film nézésre lenne használva. Illetve ha alkalmas lenne, mennyire bántaná a szemem, mert napi kb 3-4 órát előtte ülnék...
Előre is köszönöm a segítséget!You can walk straight through hell with a smile
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
45-55k között szeretnék monitort vásárolni. Eddig 22-24" között keresgéltem, IPS és PLS típusú monitorokat.
Sokan ajánlották itt is a Dell P2314H illetve P2414H típusokat, de ahogy olvasom más webáruházaknál a kommenteket, illetve az itteni és külföldi fórumokat problémák van a bevilágítással és mivel gyakorlatilag mindenkinél jelentkezik valószínű tervezési hibáról van szó - így már nem merem bevállalni, hogy "hátha jó lesz".
Főleg játékra és filmezésre kellene, tehát sötét jeleneteknél eléggé zavaró lenne ha a két sarokból kislámpa szerűen világítana...
A másik két kiszemeltem: S24D390HL S24D590PL - ha jól látom lényeges különbség az álványnál van.
A pcmonitors.info a Dellt és a Samsungot is hasonlóan értékelte (érdekes, hogy előbbinél nem csináltak fekete képernyős Backlight Bleed tesztet, de ők is megemlítették, hogy jelentkezett náluk).
Esetleg valami más ami jó/jobb lenne hasonló áron ?[ Szerkesztve ]
-
csiben1
tag
válasz BomiBoogie #52683 üzenetére
Nemrég eladtam a régi laptopom és most választás előtt állok. vagy veszek egy új laptopot vagy összerakok egy mini-itx pc-t. Ha utóbbi mellett döntenék, akkor költség és helytakarékosság miatt a mostani tv-met ráköthetném. Ezért gondolkodom ebbe. Sajnos mostanság nem tudom kipróbálni semmilyen eszközzel, hogy milyen lehet vele gépezni, ezért kérdezem. Ha gépezek, akkor kb 80cm-ről nézném, ha tv-zek akkor 3m-ről...
You can walk straight through hell with a smile
-
Hexaa
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #52681 üzenetére
A 200cd/m² nem a megszokott, de elegendő. Igazából az állványfunkciók hiánya, az anyaghasználat és a design amit hátránynak neveznék más 27-es FHD monitorokkal szemben. Ha alap feltétel a 27" és ebben az árkategóriában keresgélsz akkor 27MP35 -nél nem találsz jobb megoldást. Érdemes megtekinteni más monitorok mellett. Szinte az összes népszerűbb 100e alatti IPS raktáron van nálunk, mind tesztelhető, kipróbálható.
-
ggbuffon1897
őstag
igazából még nem tudom h melyik méret lenne nekem az ideális, a 24est lehet nem érezném akkora előrelépésnek a 21,5es után, természetesen méretben, a 27es viszont lehet h nagy, szval valszeg tényleg kell majd egy személyes megtekintés, lehet be is ugrom akkor hozzátok vmelyik nap
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz ggbuffon1897 #52688 üzenetére
Szerintem azért a 24-es már előrelépés, érzékelhetően.
-
ggbuffon1897
őstag
24esek közül igazából két opcióm van
Samsung S24D390HL
LG 24MP55HQ-PSamsung kinézetre vmiért jobban bejön, de egy 10k-val drágább amiért már ott a 27es LG...szval szép dilemma
-
törölt tag
Hali!
Mi a véleményetek az LG 27MP65HQ-P monitorról? 70 ezerért tudnám venni, ennyiért jó választás lenne szerintetek? -
bebe159
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #52688 üzenetére
Itt egy [link], ahol meg tudod nézni a méretkülönbségeket
-
w.miki
veterán
TV tuneres monitort keresünk, ami főleg TV-nek lenne használva, de NÉHA laptopra lenne kötve, és akkor photoshop, képszerkesztés menne rajta. Ezeket találtam, melyiket ajánljátok?
LG 24MT55
LG 23MD53D-PZ 3D
Samsung T24D590EW
SAMSUNG T24D390EW
SAMSUNG T24C370EW
Vagy valami mást?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Barátnőmnek keresünk grafikus munkára monitort, max 22", mert nagyobb nem fér el az asztalon. 2 verzió van, a véleményetekre lennek kíváncsi:
-Acer G227hql: ezt barátnőm szeretné, mert hogy az előző monitorja is Acer volt, és szerette.
-Dell P2214h én ezt venném az extra dolgai miatt, igaz, hogy ez a maximum ár, ami ki lett jelölve.
A kérdés az, hogy megéri-e a Dell a felárat, ha igen, akkor miért? Elsősorban a színhelyesség, képminőség kérdéskörében légyeges a dolog, a listázott különbségeket látom. Illetve géppel a csatlakozás mikéntje lenne még kérdés, ami felmerült bennem, hogy van-e bármi különbség a dvi, hdmi és a displayport közt? A jelenlegi videokártyáján van mindhárom csati, viszont a régi monitorja még dsub csatis, szóval valami kábelt is vennünk kell majd, ha nem adnak a monitorokhoz
Esetleg van-e más, jobb alternatíva max ezért az árért?
Köszi a választ.Just a simple Lineman...
-
w.miki
veterán
válasz old_artist #52696 üzenetére
akkor mi legyen, a samsung PLS paneles TV-k jobbak?
vagy egy TN paneles is jó lehet, ha olyan?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Hexaa
aktív tag
válasz w.miki #52697 üzenetére
TN panellal szerelt tv tuneres monitort nem érdemes megvenni még annyira sem mint a leggyengébb IPS Personal TV-t. Ha photoshop+képszerkesztésre is használnád, akkor U2412M és egy külső TV tuner. Vagy ha ez nem fér bele a keretbe akkor valamelyik P szériás DELL + TV tuner.
-
Hexaa
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #52699 üzenetére
50e Forint körül ne számíts "mizéria" mentes monitorra. Raktáron tartjuk az összes ajánlott nem TN panellal szerelt monitort, főleg 100e alattiakat, de nem tudnék olyat mondani aminél nem kell kompromisszumot kötni valamilyen hátránnyal. S24D390HL -ből nincs raktáron, de lefogadom, hogy gyengébb mint a DELL.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Hardcore café
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest