- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz viperabácsi #136400 üzenetére
Inkább ezt venném, mert a 27" az kicsi.
Vagy 49" Odyssey G9 5120x1440 240hzV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz viperabácsi #136402 üzenetére
Ja, hogy kisebbet?
Mi a gond az 55"-el? Miért nem kényelmes?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
viperabácsi
addikt
válasz KAMELOT #136403 üzenetére
BILL + EGÉR a bevitel nem kontroller ( Call of Duty )
negyon terhelem a nyakam ahogy előre dőlök a dohányzó asztal fölé a billhez.
Asztalhoz akarok ülni oda meg elég a 27 coll " csak legyen vrr ( HDMI 2.1 )[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
KAMELOT
titán
válasz viperabácsi #136404 üzenetére
Vegyél olyan kanapét, aminél van fejtámla + vegyél kicsike asztalt amit az öledbe tudsz tenni és nem kell sehova előrehajolni.
Építesz valami ilyesmit!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz viperabácsi #136406 üzenetére
Pont azért írtam azt a opicót és akkor kényelmesen tudsz játszani a TV előtt. Nem kell venni külön monitort.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
t256
őstag
1080P monitor 60000 Ft körüli áron melyik a legjobb vétel?
Gigabyte G24F2, LG 24GN60R-B, Asus VG249Q1A, AOC 24G2SPU, Acer Nitro VG240YM3bmiipx?
Vagy ebben a kategóriában mindegy? Vegyem amelyik szimpatikusabb?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
válasz KAMELOT #136418 üzenetére
Én már nem dőlök be!
Vegyek új VGA-t, ahhoz már kell új CPU is, ahhoz új alaplap és memória is.
Jelenleg CS2-vel és BF3-mal játszom. Szépen mennek 1080P-ben.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
válasz KAMELOT #136420 üzenetére
Én folyamatosan használok 1080P monitort. Munkára a legjobb felállás a két db 1080P monitor volt.
Ezt kiváltottam egy 32 colos 4K monitorral. Túl nagy a 32 col, nem tudok vele megbarátkozni. Még befektetek egy monitor tartó karba. Azzal lekerül a talp és hátrébb kerül a monitor. Hátha...
Ettől függetlenül nekem játékra a 24 col 1080P a legmegfelelőbb.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
veterán
Mindenki más. Én alig vártam, hogy 32" és 4K legyen végre a monitorom. Volt jó pár és egy ideje 27" vagy 34" amit használtam, de a sweetspot nekem az a 32". Végre az van szóval remélem egy ideig nem is kell hozzá nyúlni!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
muzzzy
csendes tag
Sziasztok,
Két új (azonos méretü) monitort szeretnék, nagyrészt munkára (Dell latitude), néha laptopról 4-5-15 éves játékokra (asus zenbook), pls ajánljatok valamit
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 500-700 EUR / 2 db
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 4k nice to have, de leginkább exceltáblákat és adatbázisokat nézek majd rajta
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nincs preferencia
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) leginkább exceltáblákat és adatbázisokat nézek majd rajta, néha játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Laptop integrált, egy DELL Latitude 5320 és egy ASUS Zenbook
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Szükség lesz valami féle új portra is, ebben is szívesen veszek ajánlást
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Bármilyen kényelmi funkció nice to have
Köszi -
muzzzy
csendes tag
válasz muzzzy #136423 üzenetére
Pár pontban nem sikerült koherens dolgokat kicsikarni magamból, szóval 27+ inch méret, a csatlakozás pedig lehet HDMI vagy Typc-C & Thunderbolt, ideális esetben a két monitort össze lehet kötni és az egyiket a gépre csatlakoztatni, de bármi egyéb csatlakozási javaslatot is meghallgatok.
-
t256
őstag
válasz muzzzy #136423 üzenetére
Szia,
Ezen a monitoros mizérián végigmentem egy Latitude 7400-al. Járj utána, hogy a gépeid tudják-e kezelni a 4K felbontást. Az enyém HDMI porton csak 30 Hz-en tudta, ami egy rémálom. 4K@60Hz csak a Thunderbolt csatlakozón keresztül ment. A monitorom nem Type-C csatlakozós, tehát kellett pluszba egy Displayport to USB-C adapter.
Ez működik, ha közvetlenül a laptopra csatlakoztatod a monitort, de dokkolón keresztül már nem fog átjönni a teljes sávszélesség, tehát újfent csak 30 Hz-en fog működni.
1080P, 1440P már egyszerűbb.
SZVSZ rá kellett jönnöm, hogy egy laptopot nem erre találtak ki. Van benne monitor, billentyűzet és egér. Az én laptopomból legalább 4 vezeték lógott egyszerre, ami a műfaj megerőszakolása. Gyorsan összeraktam egy asztali PC-t, amin 4-5 éves játékokkal tudok játszani és meg is szűntek a problémáim.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
muzzzy
csendes tag
Thx, mindenképp utána járok
Az igazság hogy leginkább munkára lesz, finanszírozni is a cég fogja, erre van a DELL laptop is, viszont sokat fogom nézni, mert most emelik épp a HO-t 3-ról 4 napra.
A privát gépem az asus és azon szoktam nagy néha játszani kicsit, szóval nincs benne a pakliban hogy nem laptop lesz az alapfelhasználás, cserébe ha ott nem vibrál nagyon 30hz-en akkor kb nem érdekel.
A havi 2x játékra pedig az egyik monitort leveszem és HDMI-n át megy majd a másik laptopról.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hahó!
Jobb topicot nem tudok rá szóval ide kérdezném be, remélem nem gond.
Akinek van Asus monitorja és LED világítás az alján főleg nekik szólna. Van arra mód, hogy a világítás ki legyen kapcsolva automatikusan? Tehát mikor leállítom a gépet és a monitor is elmegy Standbyba akkor a piros ROG logó is kikapcsoljon? Eléggé fusztráló éjszaka, hogy ég végig és manuálisan nem akarom kapcsolgatni..
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
woci01
tag
Sziasztok, új monitort tervezek venni és ebben kérném a segítségeteket.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150-200
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
34, 1440p, 144Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS/VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Talán Curved a szimulátor miatt.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
FPS játékok, de nem E-Sport szinten
Szimulátor
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Asus Tuf 4070TIS
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI/DP mindegy
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem tudom
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Mindegy, monitor armmal lesz használva.Kinéztem 3 monitort:
ASUS VG34VQL1B: azt írják inverse ghostol, amit néztem videókat, megmondom őszintén nem látom rajtuk.
Dell S3422DWG: valakinek ghostol, valakinek nem.
LG 34GP83A-B: drága a másik kettőhöz képest, csak akkor választanám, ha a másik kettőnél nagyon zavaró a két fajta ghostolás.Gondolom az egyéni, hogy ki melyikre érzékenyebb, mert mindkettőről látok jó és rossz véleményeket a (inverse) ghostolás témakörben. Néztem teszteket de nem tudom eldönteni, hogy akkor kinek higgyek.
- Jól gondolom, hogy mindkettőt meg kéne rendelni kipróbálni és eldönteni, hogy az én felhasználásomra melyik a jobb?
- Ezeken kívül esetleg van valami ajánlott?
- Hibátlan VA panel gondolom nincs ghostolás szempontjából, illetve úgy hívják azt, hogy IPS.
Válaszokat előre is köszi. -
t256
őstag
válasz muzzzy #136426 üzenetére
Mivel otthonról dolgozol mondok egy példát, hogy milyen a 30 hz.
Amikor Teams-en vagy valamelyik videokonferenciára alkalmas csevegőprogramban valaki megosztja a képernyőjét, hogy mutasson valami, akkor látod hogy akadozik az egér.
Nagyjából ilyen élmény 30 Hz-en használni a monitort.Én azt mondom manapság nem érdemes 144 hz alatti monitort venni. Munkára sem.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
muzzzy
csendes tag
Van 2 thunderbolt, ahonnan elvileg (random reddit user tapasztalata) ki lehet egyesével tenni a monitorokra 4k@60Hz-en, és a TB port visszafelé tölt is.
De el tudom engedni a 4k-t egy szép, de alacsonyabb felbontású monitorért.
Jelenleg amúgy egy db Philips 273-at használok amit még az eggyel korábbi cég adott covid idején. Ez elvileg 60hz native, egész jól elvagyok vele, de kétlem hogy így 4 év távlatban gyártják még ugyan azt a modelt/panelt/stb. Illetve a keret is kicsit engedékenyebb, szóval ha van rá esély, akkor felfelé váltanék. -
veterán
-
t256
őstag
válasz muzzzy #136432 üzenetére
Az enyémen Thunderbolt 3 van. Azon simán megy a 4K@60 Hz.
A kérdés az, hogy Neked mi a fontosabb:
4K felbontás vagy kisebb felbontás (1440P?) és nagyobb frissítési frekvencia.
Ahhoz jobban zsebbe kell nyúlni, hogy magasabb képfrissítési frekvenciás 4K monitorod legyen.Én most tanulok be új helyen. A 4K monitorom van a laptopra csatlakoztatva. A laptopon meg van nyitva az outlook, a monitoron pedig a szoftver webes és mobil nézete és egy MS SQL Server, szóval teljesen ki van használva.
Ma említette az egyik kollegina, hogy lassan vesz még egy monitort, mert nem fér el.
Nekem egyelőre elég a 4K, játékra pedig egy 24 colos monitor.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
demmer123
őstag
Melyik monitor ajánlott? Játékra lenne használva meg twitch nézésre. Ips + gsynch + magasság állítás a legfontosabb + "talp ne legyen az a hosszú".
XV272UVBMIIPRZX
XV272URVbmiiprx
Q27G4X
VG27AQLegfőképp őt néztem ki ajánlott?
XV272UVBMIIPRZX[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Az LG hivatalos oldalán előrendelhető 11%os kuponnal 436k-ért jelenleg a 32GS95UE (dual-mode, 4k 240hz, 1080p 480hz). A kupon automatikusan levonódik a kiírt árból ahogy berakod a kosárba a monotort. Szerintem ennyiért nem rossz, 1 hét múlva elvileg szállítják is. Vicces, hogy 2-en próbálják jelenleg HA-n eladni ettől 100-150k-val drágábban
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
muzzzy
csendes tag
El tudom engedni a 4K-t, szép lett volna, de az említett összegig állják a számlát. (Ha nem használom ki, akkor tudok még egyéb perifériát venni, ergo egér, miegymás)
És egyetértek a kollegináddal, 10 éve 2 monitoron dolgozom, már kevésnek érzem az egy 27"-t.
@sztivo: próbáltam korábban az 1db szélesvásznút, de nem szerettem. Plusz ha néha nekiállok játszani kicsit, akkor a laptop nagyon küszködne szerintem (nincs meg jelenleg se a keret se a racionalitás hogy legyen egy külön gaming gép).
Ránézek a DELL-re amit küldtél, remélem a monitorjaik jobbak mint a laptopjaik, a latitude-t átlagosan naponta 3x akarom falhoz kenni. -
sztivo
Topikgazda
válasz woci01 #136429 üzenetére
Hello!
Ha megoldható, akkor rendeld meg a Dell-t és egy IPS-t (Gigabyte M34WQ is lehet). Ez a ghosting dolog, van aki nagyon érzékeny rá, van aki nem veszi észre/nem zavarja, nehéz ezt megmondani, de a Dell viszonylag jól hangolt.
Van hibátlan VA, régen Samsung G7 volt, most ez a G6, illetve G7 Neo - 16:9 képaránnyal. -
Dopii
csendes tag
Hali!
Vásároltam egy LG 27GP850P-B.AEU 27" monitort és most nem tudom mitévő legyek vele, mert játék közben borzasztó a bal alsó sarka. Olyan bevilágítása vagy nem tudom milye van ami folyamatosan zavar Itt egy kép fekete képernyőnél, szerintetek ez normális? Lehet az is baj hogy nincs elég messze, kb 40-50 centire ülök tőle.
Köszönöm -
sztivo
Topikgazda
válasz Dopii #136445 üzenetére
IPS monitor, sajnos normálisnak mondható, itt egyelőre IPS glow látszik (mert ez nem fekete, máshogy kéne exponálni/fókuszálni), bleeding is van? Az teljesen fekete képernyőnél is bevilágít fehéren, nagyon zavaró.
Ha online rendelés és zavar, állj el a vásárlástól.Sajnos az LG sem csodatevő, hiába nagy a hype körülötte (streamerek pl.), meg hogy azt adja amit ígér, jobbnak mondott a Q.C., itt is be tud csúszni 1-2 gyengébb példány, viszont még mindig élen jár a többi mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Dopii
csendes tag
válasz Dopii #136445 üzenetére
Bocsánat most vettem észre hogy a telefonom kivilágositotta még jobban, próbáltam csinálni egy másik képet.
Blending nincs szerintem. Emagról van, szerintem visszaküldöm, mert eddig is csak ips monitoraim voltak de ez durva
[ Szerkesztve ]
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Monitort keresek otthoni használatra 24” semmi játék. Néha egy-egy film, de inkább Gmal, levelek Word-ban. Hetente pár óra, néha több. Jelenleg LG 29UM68-P van, de 21:9. Idegesítő mert nagyon széles és keskeny, igaz a 24” sem lenne sokkal magasabb. De amikor megcsinálom a cégnél a laptopon Word-ban a szöveget, hazamegyek és az asztali gépen szétdobja a szöveget úgy, hogy teljesen újra kell csináljam az egészet. Nézem ezeket a használt monitorokat. Egyik helyről kaptam ajánlatokat is. Pl: Samsung S24C650DW. De ezek már kb: 10 éves monitorok. Persze nem lehet tudni, hogy mikor vették őket. Az ajánlatra, jó és kiváló van írva. Érdemes ezeket megvenni, mert úgy sincs sokat használva vagy inkább az új megvételében gondolkodjak? Már elveszek a sok infóban, kérdésben. VA, IPS, 5ms válaszidő, képfrissítés 144Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs