Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz TeeJay #12681 üzenetére
Lakótelepen tömbházakban nem azok élnek, akik 200-at is kiadnak egy klímáért, ha van az 100-ért is. Sőt, amíg voltak on/off klímák, akkor 60-ért is.
És régen szinte bárki lehetett klímaszerelő, ha akart. Így sokkal több volt a gányolás, meg olcsóbbak az árak.
Csak már ezek a "szerelők" valszeg nem elérhetők, ha gond van. -
Male
nagyúr
válasz TeeJay #12907 üzenetére
Klíma függően a 6A azért már határeset... fűtésnél, szellőztetés után simán 1200W fölé ment nekem egy 2.5-es klíma... és most télen azért nem volt -20 fok. Nem tudom minek ezen spórolni, pár száz Ft-ot spórolni egy több százezres beruházáson, a tápellátás kicentizésével
( Ha meg később H tarifát akarsz, akkor úgyis 16A-es lesz, és ennek megfelelő vezetékvastagságot fognak elvárni, szóval cserélheted ki... ) -
Killer01
őstag
válasz TeeJay #12956 üzenetére
Ha csak az van rajta akkor elég, de a legtöbb helyen egy már kiépített körbe kerül be mint új fogyasztó. Ott kell utánaszámolgatni kicsit, és ha kell módosítani. Nálam pl 3,5-ösre hűtésnél full gázon 1,15 kW-ot ír az adatlapja, meg 10A-es "ajánlott" kört. 1 db 16A-es körre raktam a 3,5-öst és a 2,5-öst, ezen van még plazma tv/pc/médiabox .. gond nélkül megvagyok.
-
NB2
aktív tag
válasz TeeJay #13013 üzenetére
1. Aki idejön a fórumra, az tuti nem az a kategória, aki tescoba vesz klímát
2. Beírja, hogy 2 kilója van rá, erre kap rögtön egy ajánlatot...210-ért Ehhez még jön a szerelés, lehet a vége majd 3 kiló lesz
3. Gree és az OBI/Tesco szar klímákhoz képest van különbség, a Gree javára
4. 2 klímástól is kértem ajánlatot nyáron (mindegyik cég nem kicsi, évek óta a piacon van) ajánlott japánt és ajánlott kínait. Mindegyiknek elmondta előnyeit, hátrányait. Innentől csak a TE pénztárcádtól függ, de az nagyon fontos szempont sajnos sok embernélui: a kínai telók is masszívan nyernek piacot kishazánkban és sokan elégedettek vele, simán benne van, hogy a gree is 10 év múlva egy elfogadott márka lesz
-
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz TeeJay #13056 üzenetére
Ki mondta, hogy azok hangosak?
A Mitsubishiről írtam, hogy nagyon halk a kültérije ha visszaszabályoz. (ekkor 490RPM-el megy) gyakorlatilag a teraszon 1m-re a klímától sem zavaró a hangja. Nyilván ez a hangerő halkabb mintha ugyanaz a kültéri 700-800RPM-el menne.
Ezt a különbséget utcáról, kintről nem hallod meg, csak mint tulaj ha a kültéri közelében tartózkodsz. -
BBéci
legenda
válasz TeeJay #13197 üzenetére
Egy légtér az 53 négyzetméter? Nyilván nem, azért ajánlottak 2,5 kW-ost, az adott helyiséghez méretezték, nem az egész lakáshoz.
Természetesen olyat vegyél, ami számodra szimpatikus.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
windy
tag
válasz TeeJay #13264 üzenetére
Nincs még fenn az akció a honlapunkon, mert van egy kis harc az ár miatt, amivel megjelentethetjük az adott gépet. Ha megnézed az árgépen, vagy az érukeresőn a Daikin FTX35K/RX35K gépet, akkor 330.000 forint körül hirdetik. Ehhez képest mi több, mint százezerrel olcsóbban adjuk, és ezt nem feltétlenül nézi jó szemmel a konkurencia, ezért még keressük a módját, hogy miként tudjuk megjeleníteni a weben, milyen konstrukcióban.
-
Nerazim
őstag
válasz TeeJay #13516 üzenetére
Sajna már késő, a szerelő gyors volt és a hétvégén le is szállítja a FTXB35C. 160e be került plusz a szerelés. Ha lesz tapasztalat megírom. Egyenlőre árban ez még belefér, mivel úgyis a konyhában lenne, ha esetleg jól muzsikál akkor jövőre veszünk komolyabbat a szobákba is. Addig ez tesztelve lesz.
(#13513) CineDOG1
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
windy
tag
válasz TeeJay #13826 üzenetére
Szia!
Igazad van, tényleg nincs fenn, úgyhogy intézkedem. A honlapunkon lévő árak általában jóval magasabbak, mint a neten fellelhető webáruházas árak. Ennek az az oka, hogy kiemelt dealerekként be kell tartanunk néhány megegyezést, amit a kis webes cégeknek kevésbé fontos. Ezért kapunk olyan árakat, amivel sokszor jobb ajánlatot tudok adni, mint a legjobb webes ár.
Tehát ha bármelyik gép ára érdekel, akkor keress meg nyugodtan privátban és lehet, hogy igen jó ajánlatot fogok tudni adni.
-
fulton
addikt
válasz TeeJay #13938 üzenetére
Értem. Nos nálunk most mind a 2 szobában van klíma ahol alvás van.
Ott legyen meleg. Nekünk durván 1,5 milla lenne a szigetelés cakkom puder (kb 250m2 felületet kellene szigetelni (tető nélkül csak a falak) + 200e a terasz ajtó csere müanyagra ,ami jelenleg a nagy nappaliban 290-230cm és egyáltalán nem jól szigetel érződik is télen. (vasból van + üveg)
Bejárati ajtó szintén. Fa..és szarul szigetel. (ez cserélve lesz)Összes többi marad.
Namost nekem a klíma, majd megnézzük mennyit fog a kettő fogyasztani, és hogy jövünk ki vele télére. talán "fejenként" spórolnánk 2500 vagyis a két klíma össz 5000 havonta. És melegebb lenne azon szobákban ahol egyébként nincs klíma. 1500000/5000= 300 (téli szezon alatt jönne vissza)
A másik, így sem hiszem hogy le fog esni a nappaliban, folyosón a hőmérséklet még kinti -10 fokban sem 10fok alá (de majd figyelni fogom) Igazándiból addig míg átjárok azokon a szobákon én elviselem simán a 10 fokot is. Sőt nem is rossz hogy felébreszti az embert, frissnek érzi.A két szobában pedig fix 20-22 fok attól függően hogy kint milyen hideg van (állítjuk be).
Fürdőben szintén van egy 2kw-os kis fali "mini klima" az befűtí addig míg tusolunk/fürdés van.
Viszont gázra fizettünk anno 60e-reket is havonta és nem mondanám hogy hű de meleg volt. 16-17 fokon volt végig a teromsztát. (nagy a ház és szar a szigetelés ez a nagy probléma + a nyillás zárók sem a mai müanyag félék). Esetleg még annyit lehetne csinálni, hogy a két szobát belülről leszigetelni, így még kevesebb lenne a kifűtése.Fa lesz lent a pincében készenlétben tartva ha áram szünet vagy valami oknál fogva durván hideg lenne.
[ Szerkesztve ]
-
rattan
tag
válasz TeeJay #14295 üzenetére
Egyelőre no problem, nálunk -16 volt reggelre.
Igaz ma egész nap alig ment a kompresszor, mert zavartalan volt a napsütés, és emiatt 25,4 fok volt a nappaliban.
Most este eddig szépen fűt, most -16-nál tartunk, leolvasztás ma még nem volt.
Holnap hajnalra -18-at mond, szerintem nem lesz gond. (2016-os Pana Nordicom van).[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz TeeJay #14980 üzenetére
most ez hogy van pontosan az áramfelvétellel? adott egy 3,5KW-os klíma, itt mit jelent a 3,5KW? gondolom nem áramfelvételt, de akkor mennyi áramot vesz fel összesen kültéri és beltéri együtt? és ez hogy alakul a hűtési/fűtési teljesítménnyel arányosan? gondolom van egy max. áramfelvétel, ez egy érték, de emellett mennyi a "tipikus" az egyes szokványos üzemmódokban?
nyilván ezt így általánosan és bitre nem lehet megmondani, de nagyságrendileg hogyan alakulnak ezek az adatok?
-
pjen
félisten
válasz TeeJay #14980 üzenetére
Igen csak egy 1800 vattos porszívót nem indítasz be 10 es B ről,még 16A -B ről sem míndíg.A 10A -C ről viszont simán.Nekem például van egy Philips universe 1800W porszívóm,kipróbáltam.Háromból kétszer nem indul el a 16A "B" kismegszakítóról.Hogy a fűnyírókról ne is írjak.Jó az a "C".
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Gumi és felni topik
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- xDefiant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...