Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Nálam is végre felszerelése került 4db Daikin Perfera (2*2.5kW, 1*3.5kW, 1*2kW). Lastgen FTXM-R-es modellek. A 4 gép 2db multi kültérire van kötve, ebből az egyik csobog mint a veszedelem. A másikat nem tudom megítélni, de annak a csövezései kizárólag külső falon futnak a kültéri mellett, akár csoboghat is, a kültéri zaja meg a környezeti zajok miatt nem hallom, illetve ez ebből adódóan nem is érdekel.

    Nem úgy a másik: ezeknek van egy kb. 6 méteres belső csőszakasza, falba vésve. Ez a szakasz kb. megegyező hangot produkál azzal, mint amikor pl. a mosógép tölti magát vízzel :) Az egyetlen szerencsénk vele, hogy a teljes szakasz a fürdőszobában megy, ha becsukjuk az ajtót, sehol nem hallani a házban. De mindennek ellenére persze nem őszinte a mosolyom. A telepítő ősidők óta az egyik legnagyobb Daikin partner itthon, egyelőre telefonon beszéltünk, megígérték, hogy bárhogy is, de megoldják. Kíváncsian várom.

    Első körben finoman bepróbálkoztak azzal, hogy burkoljuk be a kivésett szakaszt (ez még nem történt meg), hátha halkul, de hangsúlyozták, hogy ettől függetlenül meg fogják keresni a megoldást. Ebben annyira amúgy nem hiszek, az a ~2cm gipsz/gitt nem hinném hogy ennyit számítana, de ha mégis, akkor hajlandó lennék elengedni az egészet, mindenkinek macera lenne egy gépcserélgetés, kísérletezés. Szerintetek javulni fog jelentősen, mire számíthatok a beburkolás után?

    Ezt leszámítva amúgy maximálisan meg vagyok elégedve, a beltériek halkak, a mobilapp megfelelő, Home Assistant integráció is sima ügy volt. Egyébként 30%-al szeretném csökkenteni a gázfogyasztásom és már most is látom, hogy +2-3 fokot tudnak emelni olyan szobákban is a hőmérsékleten, ahova direkt nem tettettem beltérit. Szóval egyelőre nagyon okénak tűnik minden, de persze majd nagyobb hidegekben fognak kiderülni a végleges számok.

Új hozzászólás Aktív témák