Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz rmihaly #61745 üzenetére

"az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt."

Az a helyzet hogy nem országos, hanem az egyik körzeti hálózati cég üzletszabályzatát idézted, pláne nem vetted figyelembe hogy az egyes területeken évekkel ez előtt milyen gyakorlati helyzeten a valóságban. BTW sokszor a szolgáltatók is tudják hogy egyes pontok a szabályzatban hülyeségek és idővel majd változtatnak rajta.
    Szóval ezért érte váratlanul a másik forumozókat hogy általános megváltoztathatatlanként tálalod a véleményed. Mint ha szerződést szegnének.

A valóságban én meg főként szabványosított mérőhelyekkel találkozom, ahol az első fogyasztói mért kiselosztóig legalább 10-es réz vezeték van.
    Így a szolgáltató emberei akikkel én találkozom nem is kérdeznek, látják a vezetéket, látják hogy be lett tartva minden előírás, automatikus C-s kismegszakító kerül fel.
    Fel sem hoznak az emeletre "B"-t, szerintem Bp-n még a kocsijukban sincs. Tarifától függetlenül. Én is írhattam volna hogy mivel ezt tapasztalom, ezért nem létezhet amit Te írzs.

BTW ha valahol elszáll a 40 éves 25A bakonyi kismegszakító és cserélni kell, akkor csak annyit néznek hogy 6-os alu meg van-e, már is kerül fel a 25A-C karakterisztika, szintén kérdések nélkül, nem érdekli őket hogy előtte mondjuk "B"-hez hasonló volt az eredeti bakonyi kmsz.

Az már a fogyasztó felelőssége hogy a saját kiselosztója legyen rendbetéve és azon belül se fordulhasson elő túlterhelés, tehát pl ne 1,5-ös vezetékkel kössék össze a kismegszakítók betáp oldalát, ahogy régen simán megcsinálták, hanem legyen rendes 48A-re méretezett fésűs/villás sín...én mindig igyekszem beleszuszakoltatni egy fogyasztói túláramkorlátozást, hogy azon keresztül érkezzen meg a betáp és csak utána legyen elosztva a leágazásokra.

Ahogyan az is az Ő felelőssége, hogy a mérőórától eljövő vezeték ténylegesen hova érkezik meg, hány kötés van benne az első olyan pontig ahol túláramkorlátozás van.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák