Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Nagya21: Köszi! Fene a belüket hogy a speckóba nem tudják belerakni :( . Klímás szerint a Comfort X-is tavaly óta 'gyengült' vmi eu-s szabályozás miatt, de hogy most az új vagy a régi adatok szerepelnek még a táblázatban, passz :U .

    sanzi89:
    -A 100%os pályázat kb napelemre igaz. Fűtés esetén baromira nem elég a normális hőszivattyús rendszerre, mérőhelykorszerűsítésre, nyílászárók és árnyékolás cseréjére, meg a szigetüzemhez való tárolórendszerre. 3-4-5 millát még mellé ki kell csengetni. Te ajánlataid beleférne a támogatott határba? :F -Nem mellékesen ha eltekintünk attól hogy még sok pénzbe kerül, elég kevesen jogosultak erre a pályázatra.
    -Aki megint a felét mondja a 3+3-as pályázatnak, az vagy kampányol, vagy nem tud számolni. :( Hőszivattyúnál vagy napelemnél a munka és anyagköltség messze nem ideális arányban van.
    -Volt elektromos padlófűtésem. Ha 30-40 perccel fürdés előtt bekapcsolt, jó volt, szerettem. Ha nem ilyenkor mentem be, hideg volt. Ha egész házban egész nap ezzel fűtenék, az rohadt drága lenne.
    Nálam 130K egy évben a gáz, ebből 30 a hmv és a főzés, 100 a fűtés.
    100k gázközponti vagy víz-levegő hőszivattyúval a fűtés. Akkor saccperkábé 450-500k lenne elektromos padlófűtéssel (vagy egyév cop1-es eszközzel).
    -Nem a gázzal hasonlítottam a COP1-es fűtéseket a korábbi hsz-ben, hanem a levegő-levegő (klímák, hsz fancoillal) vagy levegő-víz hőszivattyúval (padlófűtésbe és/vagy fancoil). Új házaknál nem sok helyen van gáz, van ahol nem is elérhető ahogy írod.
    -Az előző hozzászólásomban ha látod a hibát, kérlek korrigáld mikor térülne meg felújítási 50%-os támogatással és teljesen önerőből. :R

    Nem az elektromos fűtéssel van bajom, az már a jelen. A cekaszos/alacsony jósági fokú fűtéssekkel van bajom, mert az erősen a múlt, és azt a 2-3-4(mérőhelykorszerűsítésel, fázisbővítéssel) milliót ami a napelemre költenek, azt a fűtésre/hvac/gépészetre dobnám pluszban hogy töredéke legyen az energiaigény, a rezsiköltség. Ha ez már mind megvan, utána költenék napelemre.

    Zöld csokot meg "100%os" támogatást ne a szarul szigetelet és/vagy COP=1-es házakra/(infra és villanypadlós)fűtésekre adják! A normálisan szigetelt, kis enerigaigényű és olcsón temperálható megoldásokra! Nem lehet napelemmel bármit 'jóvátenni' :(
    Nem tetszik az a megoldás, hogy egy környék télen 3-4× annyi áramot vegyen fel a szolgáltatótól (amikor nem igazán süt a nap) a fűtéshez, mint kellene/lehetne hasonló pénzből (amit majd pár nap/hónap múlva visszatöltetnek).

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák