Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz Sirandrish #13256 üzenetére

    Nem tudok rosszat mondani a Daikinról, mivel jók a tapasztalataink. Az FTXB/RXB modell most már két éve van a piacon, és az eladott és felszerelt darabszámból az alábbi konklúziót tudom levonni.

    Ár-érték arányban az egyik legjobb választás, mivel a 200 ezer alatti kategóriában (3,5 kW-os teljesítményre vetítve) szinte csak kínai és koreai vetélytársai akadnak, amik azért lényegesen alacsonyabb minőséget képviselnek. Meghibásodással a két év alatt két esetben találkoztam, az egyik egy vezérlőpanel-csere (nem tudjuk az okát, de szerintem a szerelő elkötötte a telepítéskor a vezérlést és amiatt elpukkant valami a panelen) a másik pedig gyárilag lyukas kültéri hőcserélő. Ez így ezrelék alatti meghibásodási arány, ami mindenképpen pozitívum. Negatívum viszont a szériánál, hogy több esetben zörgő kültéri egységgel találkoztunk, ami abból adódott, hogy az alaplemezhez nagyon közel van a hőcserélő, és a kompresszor bizonyos fordulatánál a vibráció miatt a két lemez összeér, összerezonál, és ez elég csúnya zajt kelt. Minden esetben sikerült a jelenséget megszüntetni, de azért ezt a dolgot nem lenne korrekt elhallgatni, ha értékeljük a berendezést. Ha nem Daikinról lenne szó, hanem valamelyik koreai vagy kínai márkáról, akkor szóba szót sem ejtenénk erről a problémáról, mert azoknál ez mindennapos, fel sem tűnik, a Daikin esetében viszont valószínűleg az olcsósítás eredménye.

    Egyébként jelenleg az FTXB/RXB modell helyett az FTX..K/RX..K modellt szoktuk ajánlani, ami már nem a belépő kategória, hanem a komfort, és abból is az új K-s beltérivel, ami nagyon szép, csendes, profi. Árban pedig csak tízezerrel drágább.

Új hozzászólás Aktív témák