- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecso2009
tag
Sziasztok! Ryzen 2600x gyári hűtővel, MSI B450 GAMING PLUS MAX ATX alaplappal, illetve egy Gigabyte GTX 1060 6GB VGA val milyen gépházat ajánlotok jó ár-érték arányban? Lehetőleg 20 alatt. Jó lenne ha 3 winchester rögzítő lenne hozzá.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ptcati
csendes újonc
Sziasztok!
Az adatlapomon található Gép1-hez keresek egy házat olyan 20-30 ezer Ft-os árkategóriában. A lényeg, hogy minél csendesebb legyen és jó hűtéssel rendelkezzen. Csak olyanok érdekelnek, amiben már gyárilag van legalább 2 csendesebb ventilátor (1 elöl + 1 hátul).
Az egyik kiszemelt: [be quiet! Pure Base 500]
Ebben már van 2db 14 cm-es venti. Az építési minősége is jónak tűnik. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
HardSanyeee
őstag
Sziasztok!
Gépházat szeretnék venni az alábbi paraméterekkel:
- Kb 15 ezer forint
- ATX méret
- CM Hyper 212 Evo hűtő elférjen benne
- Oldalról történő SSD / HDD beszerelés lehetőség (Tisztázásképp, ilyenre gondolok: [link])
- Legalább egy darab 5,25-ös hely
- Legalább egy darab FP USB 3.0
- Alaplap tálca mögötti kábel menedzsment lehetőség
Illetve jó, ha van, de nem kritérium: 140 mm-es első és hátsó venti helyek (bár, ahogy néztem ebben az árszinten nem igazán jellemző).
Elolvastam az összefoglalót, úgy látom a DeepCool Tesseract SW, illetve a Fractal Design Focus G is megfelelnek az elvárásaimnak.
Ezen a kettőn kívül tudtok még olyat, ami esélyes lehet és nincs benne az összefoglalóban?
Illetve megéri a Fractal ház azt a plusz 4-5 ezer forintot a DeepCool-lal szemben, vagy kb egy szint a kettő?
Előre is köszönöm! -
alázógyík
addikt
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Nagyjából az adatlapomon a gép,amin egy Scythe Ninja 3 Rev van jelenleg.
Ehhez keresnék egy szellős házat, amire rá lehet tenni az oldalát játék alatt..
15k-ig gondoltam,de tartalmazzon ventiket,hogy azt se kelljen külön venni. Az se baj,ha világítós,a ház pedig ablakos.
Tudom,hogy mindez igazán jó minőségben nem ennyibe fáj,de attól kb bármi jobb,hogy jelenelg az asztalon van kipakolva a gép.Köszi előre is!
-
Bodz
nagyúr
válasz ptcati #71653 üzenetére
Jó ház a Pure Base 500, de a hűtése max átlagosanak mondható, még egy 14-es ventivel előlre, meg a 2 első porszűrő kiszedésével sokat javul(hat). Olyan sokat úgysem tesznek hozzá a dologhoz, elég nagyok a lyukak, kb ugyanakkorák, mint az előlapban lévő rácson. Puszta véletlen, de nálam még kb ugyanoda is esnek. Nagyban függ az ajánlhatósága a többi alkatrésztől. Valami szuper kazán konfigot nem ebbe kell tenni. Minőségre tényleg jó áráért, sőt egyenesen remek. A 2 gyári PW2 nekem hangos, más szerint csendes, de diplomatikusan maradjunk annyiban, hogy nem borzalmasak.
[ Szerkesztve ]
-
ptcati
csendes újonc
Szia!
Köszönöm, hogy leírtad mindezt. Nem csúcs konfigot fogok beletenni, az biztos. Egy régi, kb. 15 éves masszívabb Codegen házat váltana, amit mindkét oldalon levett oldallappal használok mind a mai napig.
Hmm... Azt írod, hogy neked hangosak a Pure Wings 2 ventik. Ez milyen fordulatszámra vonatkozik? Az általam kinézett házban a gyártó szerint 900-on pörögnek a ventik. Akkor ezeket BIOS-ban sem lehet megváltoztatni? Látom a 600-as modellnél van 3 fokozatú ventiszabályozás. Érdemes inkább azt választani? Bár kissé drágább.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz ptcati #71660 üzenetére
A béka segge alá is le lehet venni a fordulatot, 2xx-en is elpörögnek amúgy. Légszállítás ilyenkor semmi nyilván. Olyan 500-tól én már tisztán hallom őket. 700 felett igazán kellemetlenek. Nem a szélzajra gondolok, a motor hangosodik fel. Annyi hogy nekem az asztalon van a ház, valószínűleg ez is benne van a dologban. Oldalról és felülről hangosabb, ha szembe állok vele sokkal halkabb.
Érdekesség, hogy vettem még egy PW2-t (pwm, high speed változat), az azonos fordulaton mindig halkabb. Hogy is szokták mondani? A házhoz adott venti nem éppen kereskedelmi minőségű. Ilyen téren a többi gyártó sem jobb általában, főleg az olcsó házak esetében. Vagy csak nekem jutott 2 selejtesebb venti, ez is elképzelhető.
Ne érts félre, még véletlenül sem lebeszélni akarlak róla, áráért jó ház ahogy van. Lehet pl nálad a többi alkatrész mellett fel sem tűnne.
Felesleges a 600 csak emiatt, tudod bios-ban állítgatni ahogy szeretnéd. Praktikusabb 3 fokozatnál szerintem.[ Szerkesztve ]
-
ptcati
csendes újonc
-
kecso2009
tag
SilentiumPC től van valakinek tapasztalata? Köszi
-
ptcati
csendes újonc
Na, megrendeltem a Pure Base 500-at. A biztonság kedvéért még hozzácsaptam egy 140-es PWM-es ventit. Szerintetek hogy lesz a jobb szellőzés szempontjából?
2 elöl + 1 hátul
1 elöl + 1 felül + 1 hátul -
Bodz
nagyúr
válasz BRIKLY #71656 üzenetére
Silentium SG1 TG (2 venti van benne) + Arctic P12 + utp kábel + 0YR1F5F6 kupon = 13170 Ft
-
Bodz
nagyúr
válasz BRIKLY #71670 üzenetére
Teszel egy sárkányt te is az elejére, aztán dizájnosabb lesz. Amúgy mi a baj vele? A csillámpóni világítás hiánya vagy csak úgy általában túl unalmas a forma?
[ Szerkesztve ]
-
-
Krisz0418
őstag
Üdv! Új ház vásárlás előtt állok. Jelenleg egy aerocool shard rgb házam van amiben max 155mm hűtőt fér el.
Ehelyett kinéztem egy be quiet pure base 500-at fehér színben, ez mennyire jó? Ebbe menne bele egy be quiet dark rock pro 4 hűtő.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
KadamQQ
tag
Sziasztok!
Mire ott tartottam volna pont, hogy megveszem az asztali gépet, elfogyott az NZXT h400 fekete-fehér ház, és elvileg már nem is lesz többet. (Twitteren írta a gyártó, mikor kérdeztem).
(A gép: processzor Ryzen 5 3600 ALPENFÖHN Brocken ECO Advanced hűtővel, videókártya rx5700 xt Nitro+ lenne.) A kérdéseim:
Eddig mATX alaplapban gondolkoztam (MSI B450M MORTAR MAX), de ahhoz most már csak a FRACTAL DESIGN Meshify C Mini TG ház, ami tetszik.
Így, hogy nincs már nzxt h400 (annál a boltnál, ahol venni szeretném (ipon v. pcx, (egyben szeretném az egész gépet)), elgondolkoztam a sima ATX lapos házakon is.
Itt FRACTAL DESIGN Meshify C TG és NZXT H510 Compact házak a befutók, az alaplapot is cserélném logikusan egy MSI B450 MORTAR MAX-ra.
Nekem legjobban az NZXT kinézete tetszik, de a másik se rossz. Szerintetek melyik házat lenne érdemes venni? Az NZXT-hez érdemes lenne még ventillátorokat rendelni? NZXT h400-ból van még 400i fekete, de nem hiszem, hogy megérné azt a plusz pénzt? -
nagyúr
válasz KadamQQ #71680 üzenetére
Mire ott tartottam volna pont, hogy megveszem az asztali gépet, elfogyott az NZXT h400 fekete-fehér ház, és elvileg már nem is lesz többet.
Én jó pár magyar nagykerbe látok belőle 1-2 napos beszerzéssel.
Most egy ház ritkán romlik el, így nem látom okát annak, hogy ha mást nem is csak a házat máshonnan szerezd be.
Pl innen: BestbyteÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
BogyóBP
addikt
válasz KadamQQ #71680 üzenetére
Ezek olyan pici házak miért pont ilyent szeretnél?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
törölt tag
Sziasztok!
Fractal design define mini c tetejére honnan tudnék porszurot venni? Az sem lenne gond, ha nem gyári. -
Bodz
nagyúr
válasz Krisz0418 #71678 üzenetére
Ha rákeresel a topikban az PB500-zal kapcsolatos hozzászólásaimra, akkor szerintem el tudod dönteni mennyire jó.
(#71685) plerix: Alin biztosan találsz megfelelő méretűt.
(#71682) BRIKLY: Majd mesélj! Én rögtön feljebb tenném a két elöl lévő ventit, a gyári elrendezés nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Újítanék egy "kényelmesebb", szellősebb gépházat, mert a mostaniban csak nyomorognak az alkatrészek.
1, A gépbe szerelendő alkatrészek:
- Asrock B85M pro4: mATX
- Gigabyte GTX750Ti, dual slot
- FSP Blue Storm táp
- Noctua NH-U12P hűtés, 158mm
- 3db 3.5"-os HDD
- 1db 2.5"-os SSD
- ODD-t már nem igénylek
2, Van-e elvárásod a külsejével kapcsolatban?
- design leginkább minimál, fekete szín
- nem bánnám ha lenne USB 3.0 kivezetés elöl
- tetszik a felső élre helyezett bekapcsológomb, de nem feltétel
- nem zavar a plexi és LED, elfogadom, de nincs igény rá
- nem kell nagy toronyház, jó szerelhetőség ami fontosabb, és a jövőben nem tervezek mATX-nél nagyobb lapot és több hw-t a gépbe, mint, amit fentebb leírtam
3, Maximum összeg, amit a házra fordítanál: nyilván ár/érték arányban a legjobb, de 15-18e fölé nem mennék, ha lehet újonnan -
Albigator
őstag
Hali!
Fractal Design Meshify S2 TG Dark vs Phanteks Eclipse P600S Silent TG, szerintetek melyik a jobb?
Tervezek házat venni, régen az első volt a kiszemeltem, viszont sok jót olvastam inkább azóta itt a P600S-ről is...
Különleges igények nincsenek, (2 HDD, 1 satás SSD-m van, azaz alul el is férnének) jó szellőzés kell, vízhűtés szinte kizárt a jövőben, de a lehetőség legalább adott lesz. -
Albigator
őstag
válasz Albigator #71691 üzenetére
Sorry most nézem, h Fractal Design Meshify S2-be alulra nem is lehet pakolni HDD-ket.
Vertikálisan lehet elhelyezni 3-at ami nem is tetszik annyira, szerintem nem tesz jót a vinyónak ha úgy megy...
SSD-t lehet rögzíteni csak horizontálisan.
Pedig pont ezt a házat lehetne most olcsón megvenni (33e) azért is kérdeztem ilyen hirtelen....[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Shkiz0 #71693 üzenetére
Szééép.
A hűtés nekem eszembe se jutott, csak az h a HDD mozgó, forgó alkatrészekből áll és annak ideális működése vízszintesen van... Legalábbis tudtommal, de hallottam már olyat is aki azt mondta nem gond így függőlegesen se. De vicc hogy pont az SSD-t lehet vízszintesen IS pakolni...
Mindegy akkor úgy néz ki kihagyom ezt a boltot, pedig igen kedvező az ára most az alzán, kuponozással...
-
-
-
nagyúr
válasz Albigator #71696 üzenetére
Egy valamit ne felejts el, az S2-nél a hdd-k nulla hűtést fognak kapni.
Nekem a Toshiba P300 3TB esetében 11 fokott hozott a régi CM HAF XB házamhoz képest, ahol alul szintén nulla légáramlat volt.
Az SSD esetén is jobb a helyzet, de ott csak 3-4 fokkal javult a hőmérséklet.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Albigator
őstag
válasz Shkiz0 #71698 üzenetére
Nem tudom... Én manuálisan tudom kapcsolgatni elöl a ventiket, pontosabban már csak 1-et (így alakítottam át) ami a 2 HDD-re és egy SSD-re fúj..
Nekem is van pont egy ilyen P300-om de nincs sok különbség , max ilyen 5-6 fok difi ha hűtöm vagy ha nem. Útobbi esetben is 39-40 max hőmérsékletre emlékszem, ami nem vészes....
De amúgy jobban tetszik külsőre a P600S, csak talán kicsit magas. Meg az a 4 HDD rekesz alul nagyon ott van.
Csak nekem az a fura, h az S2 alapáron drágább mint a 600S (ÁK-t nézve, külföld nem érdekel) ... Most pedig így pont a drágábbat (S2) jóval olcsóbban meg lehet szerezni mint az olcsobbik házat (600S).
-
veterán
válasz Albigator #71696 üzenetére
regebbi /jelenlegi hazaim ; vinyo mindenfele helyzetben No problem . Meg kozben sok "normal" kialakitasu hazam is volt ,szoval kapott hideget-meleget szegeny HDD.
[Anidees AI7]
[Fractal Define S]
[Silverstone FT05]
[TT Core W100]
Mondjuk 4HDD-t nem raknek mar hatra ,1-2 meg nem termel sok hot ,de 4mar azert befutene rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...