- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz Chaser #71801 üzenetére
15-ért ez a nagytestvére, ebbe belefér 3db HDD is: SilentumPC RG4.
Nekem ennyi HDD-m van meg egy 158mm magas Noctua, eddig ezeket néztem:
Fractal 2300/2500, CM 593 III, N400, Silencio 452, Aerocool Aero 1000...
Nem tudom, a lengyel jobb választás lenne-e a nagyobb neveknél. -
Chaser
legenda
válasz zolikaDB #71802 üzenetére
olyat nem veszek amiben még odd hely van, nincs 3,5-esem sem, legjobban örülnék olyan háznak amiben az sincs, sőt 2,5-es sincs, de az épp elfér alaplapi tálcán, egy m2 ssd van, csak épp nincs ilyen ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mikemyers133
csendes tag
válasz abridabri #71796 üzenetére
a SILENTIUM Regnum nagyon tetszik, csak nem tudom hogy elegendő hosszúságú lesz-e így a tápkábel. Eddig csak felső tápos házaim voltak.
A felső két gombról az erősséget és a szint is tudom kapcsolgatni? Vagy az csak az RGB-s esetében van így?
Köszi a segítséget." Az életed kapod, a jövődet írod, a sors pedig rendez".
-
Kirir
tag
Gépfejesztés okán szeretnék egy új házat vásárolni. Két fontos kritérium van: jó szellőző legyen és a kezelőszervek, csatlakozók elől a tetején legyenek. Egy kevésbé fontos kritérium, hogy ha lehet, akkor fehér színű legyen. Árban jó lenne, ha beleférne 20000 forintba. Méreteit tekintve egy be quiet dark rock pro 4 és egy gtx 1080 kerül bele.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz zolikaDB #71804 üzenetére
30-40-ért sem látok olyat amiről én beszéltem no de mindegy is, mert nem adtam volna érte annyit
rendeltem egy signum sg1 tg-t, filóztam az "rgb-sen", nem a ventik miatt, hanem a front tg miatt, de csillogjon inkább másnál ( :
ventiben van-e itt jártasabb emberke?
a mugen 5 scythe ventije nekem nagyon beött, egyelőre 600rpm fölött nem láttam, addig biztos hangtalan, megzargatom majd egy kicsit, 1200 körül milyen hangja van, bár ott már 24,5db-t ír a spec, a 800-ashoz 14,5-et, az szimpatikusabb
hogy érdemes ebbe ventiket pakolni?
frontra gondoltam felső két helyre, hátra cpu mögé és egyet a tetejébe
ez így működhet? egyelőre a 800-asokban gondolkozom
uv-zett zen 2700 és rx 590 lesz a kalitka foglya elsődlegesen_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
alzánál mit érdemes venni, ami relatíve olcsó és minőségi is? valami zalman? [link]
atx/matx, levegős hűtés, budget gamer gép menne.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Chaser
legenda
válasz Mr.Csizmás #71808 üzenetére
esztet' rendeltem, jókat olvastam róla
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
boogie84
veterán
Elsőre én is ezt a házat venném ha váltani kellene HAF932-ről. Az az igazság h talán csak az újítás miatt váltanék, de ahhoz meg drága.
H500P brutál jó lehet szellőzés terén, de egyikben sincs porszűrő ha jól láttam. Ez sztem nagyon nagy hiba.
BE QUIET! Silent Base 801. Árban valamivel még kedvezőbb is. Igaz ennél elöl csak 2db 140mm-es venti van, de porszűrővel el van látva!
NZXT H700i árban szintén olcsóbb mint a H500P valamivel, és ott is csak 2db 140-es venti van elöl (vagy 3db 120-as), de szintén porvédős.
Nálam ez a 3 játszana ha cserélnék.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Ribi
nagyúr
Házat keresek, ami fontos, hogy porszűrős legyen, és jól szellőző legyen.
Méretileg kb NZXT 500 körüli. ATX/mATX méretű álló ház.
NZXT-nek úgy tűnik nem a legjobb a szellőzése.
Amiket láttam mesh elsővel, azok meg nem porszűrősök.
Mint Meshify c vagy SilverStone PS15.
NXZT 700 jó lenne, csak nagy.
Lehet csak elkerülte a figyelmem, de nem nagyon van találtam hasonlót. -
veterán
válasz boogie84 #71810 üzenetére
Mar hogy a fenebe ne lenne a H500p(mesh verzio termeszetesen) -ben porszuro ?!
ott latszik a Mesh panel mogott talalhato a szuro.Ribi
Ott van meg a Silverstone RL06 ,nekem eddig a SST porszuroje volt a legjobb ,pedig mar sokat probaltam
Ebben a tesztben lathato egy Meshify C mellett[ Szerkesztve ]
-
Riverboy
tag
Sziasztok!
Most épül a gépem és csak a ház ami hiányzik.
Alkatrészek:
Alaplap: ASUS ROG STRIX B450-F
Proci: AMD Ryzen 5 3600 BOX (AM4) 100-100000031BOX
SSD: Viper VPN100 512gb
HDD: Toshiba P300 High-Perfomance 3TB
Ram: Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16
Videokártya: MSI RX 570 8Gb OC
táp: FSP Hyper M 600W 80+ Moduláris BronzeEhhez lenne szükségem egy jó ház-ra.
- nem kell rgb semmi csili vili (dolgozni fogok rajta)
- legyen csendes, zajszűrt
- kivehető porszűrő(k)
- beépített 2 ventillátor
-kb 20-30e között de inkább 20 felé.+1 ha van rajta SD kártyaolvasó annak nagyon örülnék.
Amit kinéztem és igazából szerintem jó is lenne:
[Cooler Master silencio S600]
De ha picit olcsóbban találnék ilyen vagy jobb minőségű házat akkor veszek max egy kártyaolvasót plusszba.
Várom válaszaitokat![ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz abridabri #71790 üzenetére
Dear abridabri!
Kerestem mindenhol, és bár az Árukereső.hu oldalán a "Special Edition" neve szerepel, az összes listázott boltban a "Pro Tempered Glass" változat rendelhető.
Jól látom, hogy csak annyi a különbség, hogy
1. Belül nem fehér, hanem teljesen fekete
2. Nem 3 db, hanem 2 db ventilátor van benne
3. Nem adnak hozzá világító venti keretet?"Aquila non captat muscas."
-
iceman007
aktív tag
Sziasztok kéne egy kis segítség, adott az alábbi config:
- MSI B360M BAZOOKA
- Be quiet! Pure Rock BK009
- MSI GTX1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G videokártya
- FSP 600W Hyper M tápegység
- Toshiba 1TB HDD 3,5"
- CD-DVD író olvasóMindez egy Coolermaster N200-as házban.
Ennek szerintem flottul kéne mennie, de valamiért bizonyos helyzetekben elsősorban amikor nagy fordulaton pörögnek a ventik (főként VGA), a ház olyan szinten berezeg, berezonál, hogy nem lehet megmaradni a szobában. Ez a ház az ajánlott kategóriában van és több ismerős is boldogan használja. Esetleg van valami, tipp vagy trükk amit nem ismerek? Vannak itt olyanok akik szenvedtek már hasonlótól?
Vagy ha nincs ilyen akkor hálás lennék ha tudnátok mondani egy alternatívát kb ebben az ársávban vagy max egy 10ezerrel feljebb. Az sem baj ha ATX-es...Köszönöm!
-
Piftuka
veterán
válasz abridabri #71816 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
A fehér belső (bár jól nézett ki), és a világító venti keret nem hiányzik...
Ám nem tudom, hogy érdemes lesz-e a ház elejébe még egy ventit tennem.
- Ugye ebben a változatban is jó minőségű az a 2 db ventilátor?
- Ha jól ismered ezt a típust, meg tudod mondani kérlek, hogy a Phanteks kínálatában milyen típusszámon kell keresni ezeket a ventiket?"Aquila non captat muscas."
-
arcitec
addikt
válasz abridabri #71777 üzenetére
Szia. Ezt a házat nézem én is és most látom a különbség a ventikben van, szinte csak.
Elsőre a kb. 30eft-ost nézve az üveg nélkülit ott csak hátul van 1 20cm -es venti. Az üveglapos ami már kb. 36eft ott hátul 1 db 14cm -es és elől is 1 db 14cm-es. Majd jön a következő fokozat a kb. 44eft fehér belső 2 db 12cm (elöl); 1 db 14cm (hátul). Ezek nem plexisek, tempered glass ez van írva. Eleddig csak a legolcsóbban gondolkodtam, de most elbizonytalanodtam, melyik is legyen. Az üveg lap nem érdekelne, ventit meg lehetne bele tenni vagy nem?
Tehát ez lenne 1 kérdés megéri-e a +6eft-ot. Nem-e jobb a hátsó 20cm-es venti elölre meg lehet beépíteni akár 2 db-ot.
A 2. kérdés , illetve így látatlanba, a HDD elhelyezése. A jelenlegi gépben, Coolink HDD hűtők vannak alul a HDD-eken.(2 db) Ezt így ebbe a házba be lehet-e építeni. Ha igen, akkor lehet ilyet vennék. Vagy másik házat, ha lenne esetleg egy jobb választásra javaslat.
Apropó a min 2 DVD hely elől feltétlen kell...
Köszönöm előre is a válaszod...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
veterán
válasz arcitec #71818 üzenetére
A sima nem eri meg ,a plexi oldallap baromira kenyes ,konnyen karcolodik. Tobb hangot is enged ki (pl VGA coil whine ) az uveghez kepest. A simaban az a 20cm elso venti nagyon gyenge .Szoval megeri a +6-k az edzett uveges verzio
Coolink HDD huto meg halalosan felesleges egy jol szellozo hazban, csak felesleges zajforras az a mini venti . -
arcitec
addikt
válasz abridabri #71820 üzenetére
Ok köszi, tehát akkor ez így jó vétel lehet és legalább a későbbiekben nem kell házat cserélni.
Annyit még hogy az olcsó az nem plexis. -olyannal nem is találkoztam, hanem fém az az oldal is. [link]
Ezek szerint ez egy jól szellőző ház lesz,ahogy állítod.. Bár ennyi pénzért jónak is kellene lenni. ....
Coolink HDD huto meg halalosan felesleges egy jol szellozo hazban, csak felesleges zajforras az a mini venti . Hááát , most lehet leveszem , kíváncsi is lettem mi lesz/lehet.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Multi gamingre építenék gépet 1080p 60Hz-re.
Amd ryzen 5 2600 és gtx 1660ti a terv.
MATX formátumú lap asrock b450m pro4
Procihűtő arctic cooling freezer 34 ami 157 mm magas.Ehhez szeretnék egy masszív minőségi, szerelhető alsótápos matx házat 1 odd hellyel.
Mindegy hogy üveglapos vagy nem.
Ár: max 20-25kEzeket találtam eddig:
THERMALTAKE Versa H15 (16190)
FRACTAL DESIGN Focus G Mini fekete (19900)
COOLERMASTER N200 fekete (14590)
SHARKOON V1000 fekete (15890)Mi a véleményetek ezekről? Vagy van valami másik best buy?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Alacsony és/vagy rövid ATX alaplapot fogadó házat keresek, kb 38cm magasságba és 40cm mélységbe kellene beférnie (ha alacsonyabb akkor lehet kicsit hosszabb). Létezik ilyen? Sok mindennek nem kell hely, procihűtő low profile (ID colling IS60), videokártya Radeon 270X, ezen kívül van egy ssd meg egy hdd és ennyi.
Eddig amit így hirtelen találtam: CM masterbox q300L és pár "kocka" (TT V21, Chieftec CI/01B...)
Ha a videokártya hossza korlátoz, az nem akkora gond, le akarom cserélni úgyis valami modernebb középkategóriásra.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Szerkből kifutottam - most látom hogy amiket eddig találtam azok mATX only... melyik a legkisebb, ATX-et fogadó, vállalható minőségű ház? CM Q500L?
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
veterán
Amiket felsoroltal mind plexi oldalas(karcolodik mar attol ha ranezel) ,19k ert mar ott az uj CM NR400 edzett uveggel ,tapegyseg takaroval.
Az a Sharkoon V1000 meg valami mikrohullamu suto lehet azzal a par csik szellozonyilassal
Alg
Ugy tudom ez a legkisssebb ATX haz :
[Riotoro CR1080 Case Review - ATX Components in ITX Package!][ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
Megtaláltam az INWin gt1 utódját.
https://www.pcx.hu/zalman-zm-r1-feher-szamitogep-haz-875330árban is megfelelő, színe is passzol a szobához.
méreteiben a magassága 1cm, szélessége majdnem 2 cm, mélysége 4 cm-vel kisebb, ami így tökéletes.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Alg
veterán
válasz abridabri #71825 üzenetére
Köszi, ez annyira nem tetszik, viszont:
Raijintek Thetis ellen van ellenjavallat, vagy vehető? Méretben jó lenne, árban még belefér éppen, design is bejön."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
veterán
-
Alg
veterán
válasz abridabri #71828 üzenetére
Fent nyitott, igazából 6 oldalról nyitott helyen lesz, egy ilyenre kellene felférnie:
[link]
A gond ugyebár az hogy felfelé mélységben is szűkülnek a lábak, így bizonyos magasság felett nem lehet betenni a házat. Levegő viszont van.Esetleg még fekvő megoldás jöhetne szóba, akkor mélységben mehet a 42-43 centi is simán (pl. 25 magas/38széles/43mély).
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Alábbi konfighoz melyik gépház volna a jobb választás ? fractal design meshify c vagy aerocool aero 1000
MSI B360-A PRO
be quiet! Pure Rock
Asus dual oc 1070
be quiet! Pure power 10
1db 2,5" SSD
1db Hdd
1db odd[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ugy mar vallalhato lehet szerintem az a Thesis is, 2jo befujo ventivel a tetejen
Maxell014
Mindketto jo valasztas ,vedd amelyik olcsobb vagy jobban tetszik kulsolegcsababarca
Kitartas kivanok ahhoz a csoda zalman-zm-r1 gephaznak csufolt dobozhoz , talalkozunk par het mulva mikor jossz tanacsot kerni mit vegyel ,mert megfottek a cuccok a Zalmanban -
csababarca
őstag
válasz abridabri #71832 üzenetére
még nem rendeltem meg, csak jónak tűnik, és találtam akciósan.
tudsz esetleg ajánlani jobbat?
475mm x 210mm x 491mm (magasság, szélesség, mélység)
ennél kellene valamennyire alacsonyabb, keskenyebb, és kevésbé mély. nem sokkal, 1-1 centi is már elegendő, mélységnél mondjuk 3-5 cm.b450-es alaplap menne bele.
nem követtem az utóbbi években a házak alakulását, ezért ötletem sincs, mi most a bestbuy kategória.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
veterán
válasz csababarca #71833 üzenetére
Mar ajanlottam egyszer egy csomot ,azok miert nem jok ?
-
andro93
aktív tag
Sziasztok!
December elején össze fogok rakni egy gépet Coronával történő renderelésre (építészeti látványtervekhez).
Ami lesz a gépben:
- TRX 40 lap + Threadripper 3970X
- 360-as AIO vízhűtés lesz hozzá
- EVGA Gtx 1070 Ti FTW 2Tudnátok ajánlani hozzá egy jó ár-érték arányú házat?
Kb. 70-80k körül szánok rá, ha jól néz ki és plexis az előny.Köszönöm.
-
veterán
válasz andro93 #71836 üzenetére
Ekkora arkeret mellett mar kivalo hazak vannak 360radi supportal pl :
-Phanteks P600s / Enthoo Pro SE TG / Enthoo Pro M SE
-Fractal MeshifyS2
-Cooler Master H500P mesh / C700p / SL600M
-Silverstone PM01 RGB
-Bitfenix Enzo Mesh
-Lian Li O11 Dynamic
-Thermaltake View 71 / Core X5 TG
-CORSAIR iCUE 220T
-ENERMAX Saberay -
Alg
veterán
válasz abridabri #71832 üzenetére
Köszi!
Van valami oka miért 2 befújó ventivel? Nekem logikusabbnak tűnne egy befújó-egy kifújó. Vagy a gyári lentit is beleszámoltad mint kifújó?( + a táp is kifelé dolgozik).
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Olcsón keresek olyan házat ami:
ATX
TG oldallap
Full rács előlap(mögötte 2-3 ventihely)
Porszűrős
2db 2.5" +2db 3.5" hely
Tápot lehessen fogatni ventivel felfelé is
A kábeleket el lehessen rejteni
155mm a cpu coolerem és 280mm a VGA kártya
(A hűtő miatt az Aerocool 500 kiesett )
Ezeket találtam:Zalman S2
SilentiumPC Signum SG1 TG
BitFenix Nova Mesh TG ATX
Thermaltake Versa J22 TG RGB
Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition
Ár szerint növekvő sorrend.
Kérdés melyik mondható jó minőségűnek?Valamint a max cpu cooler értéknekm ennyire lehet hinni?
155mm a coolerem a Zalman 156mm-ig jó
Antec 300-am van most, ez stabil ház van benne anyag, valami ehhez hasonlót keresek nem olyat ami nyeklik-nyaklik.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #71842 üzenetére
pontosítok, lehet úgy is szerelni bele a tápot ( :
csúcsminőséget senki ne várjon 14e ft-ért, nem az, de teljesen perforált front és tető, frontra 3db 12-es, tetőre 2 mehet, de a táp kamrájának lemezére is mehetne még akár 2
tempered glass, nem plexites' ( :
van usb3, és egész pofás a házikó is
mugen 5 belefért
ennyinél többet kívánni sem lehet
halk cuccokkal kell megpakolni és tökély
egy defekt volt, az egyik előlapi menetes felfogató kicsit sorjás lehetett, megküzdöttem velekeresőnek
SilentiumPC Signum SG1 TG_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Borsy
csendes tag
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de a Zalman Z9 NEO házban az 5 gyári beépített ventit mind az alaplapra kell kötni, vagy van amelyiket a tápra közvetlenül?
A választ előre is köszönöm!"Fire, walk with me!"
-
Aragorn100
csendes tag
-
Gyuri27
félisten
válasz Aragorn100 #71846 üzenetére
Teli előlapos házat akkor se vennék ha ingyen lenne.
Mert elöl azon az 1-2 centin nem sok levegőt szivnak a ventik.Amd - Radeon - Ryzen
-
Aurig@
őstag
-
thomeef
őstag
válasz Aragorn100 #71846 üzenetére
A phanteks is tökéletes, de főleg a be quiet bestbuy ebben az árkategóriában. Mind szerelés, porszűrés, szellőzés és halkság tekintetében. Egyikkel sem nyúlsz mellé.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok