- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iludka
tag
Sziasztok vásároltam egy ilyen típusú gépházat: Kolink Observatory. Utólag derült ki hogy az eleje teljes üveg az oldala teljes üveg és így nem kering Benne normálisan a levegő, ha mindenhol fent hagyom az üveg burkolatot 82 °-os a Videókártya ha leveszem a 72. Ha elől leveszem az üveg lapot teljes mértékben jól üzemel, De van egy egy éves kislányom és nem szeretném ha ott bele tudna nyúlni a ventilátor lapát ba, Esetleg valahol lehetne kapni rácsos megoldást? Vagy valami más ötlet? Köszönöm előre is a segítséget
-
veterán
válasz Iludka #71602 üzenetére
Tudsz faragni belole meg olyan 3-5C -t, ha beljebb rakod a 3 front ventit . Gyari allapotban kivul vannak a sinen ,szinte hozzaernek az uveglaphoz ,persze hogy nem tudnak levegot szivni az oldalo szellozon keresztul.
Vagy mivel [kiveheto] az uveglap az elejen ,a helyere rakhatsz pl egy plexit
(OBI/ Praktiker kb 1000ft) , amire tudsz lyukakat furni
Vagy be tudod boritani valami legatereszto szovettel a frontpanelt : harisnya /2 reteg szunyoghalo / stb .
Ha a panel belsejere ragasztod; ugy fog kinezni kivulrol minthagyarilag olyan lenne. -
timeslip.hu
csendes tag
-
BogyóBP
addikt
válasz timeslip.hu #71604 üzenetére
Nem voltam még ott én sem, de tényleg jó volna egy termékbemutató terem engem is érdekelne.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Patryk91
csendes tag
Sziasztok,
egy alábbi gép számára keresnék megfelelő házat:
Processzor: Ryzen 3600
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX Alaplap vagy MSI B450M MORTAR MAX
Hűtő: Alpenföhn Ben Nevis Advanced 130mm
Videókártya: egy mostani RX 5700 (XT) / 2060 (Super) erősségű kártya lenne benne
Lenne benne 2db SSD és 1 db HDD 3,5"Nincs semmilyen igényem dizájn terén, csak legyen megfelelő hűtése. ATX és mATX is jó.
Kicsit visszaolvasva a topicot és a neten keresgélve ezeket találtam: (Lehet, hogy egy hitvány lista, így kell nézni )
Phanteks Eclipse P300
Cooler Master MasterBox Q300L
Cooler Master Masterbox MB511
SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230És még annyi kérdésem lenne, hogy hány ventilátort ajánlotok ehhez a géphez?
A választ és a segítséget előre is köszönöm!
-
goccer
aktív tag
Sziasztok, egy Ryzen 3600-as rendszert rakok össze és ehhez keresek egy budget házat 15ezerig. Alapvetően Fractal Design Focus G-t nézegettem, de most nem látom sehol se jó áron, ellenben találtam egy ilyet 13 ezer környékén: SilentiumPC Regnum RG4T. Őszintén kicsit jobban is tetszik és jobban felszereltnek tűnik, de nem sok angol nyelvű anyagot láttam róla a neten. Van esetleg erről tapasztalat? Nyilván nem várok csodát ennyiért, de mennyire lehet zajos a ház, mondjuk Focus G-vel összevetve? Arról jókat hallottam ilyen szempontból.
-
BlueSteel
tag
Ha a ház PCI slotjait le kell törni ahhoz, hogy a videokártyát rögzíteni tudjuk, az elállási joggal határidőn belül ugyanúgy lehet élni? Nem tekintik értékcsökkentettnek a terméket? Volt valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Melyik házzal járnék jobban A Cooler Master H500M Vagy egy H500P Mesh?
Melyik ajánlott és miért.
Köszönöm! -
Dreamship
újonc
Sziasztok. Mekkora ház lenne jó ehhez a konfighoz? Asus z170 pro gaming, i7 6700, dark rock pro3, evga 1000gq, videókari cserélve lesz most egy geforce gtx460 van. Nézegettem a be quiet házakat de nem tudom. Ami szempont usb csatikk elöl legalább 4 vagy a fölött, cd írónak hely, min 3 vinyó, ssd, az se baj ha elől vannak, sőt még jobb is lenne, csendes legyen, nem kell világítania meg ilyenek, csak egyszerű legyen.ja és faszán el lehessen rendezni a kábeleket. Árban 100-200€ Köszi
[ Szerkesztve ]
-
germànmagyar
csendes tag
Üdv!Egy új gép összerakàsàra készülök.Nagyjàból összeàllt a szerkezet màrcsak egy géphàz kéne.
Amd R7 3700X,Strix B450F Gaming lap,RX 5700 XT Nitro+,Sark PRO4 CPU hütő
Nyilvàn ez részben nem ide tartozik de ehhez kellene nekem egy megfelelő levegő szellőztetésű hàzikó!
Előre is köszönöm az alternatívàkat! -
BogyóBP
addikt
Phanteks Enthoo Evolve X: A ventik előtti rést (ami alul van) valahogy be lehet fedni? Nagyon gáz hogy szinte az összes kábelezés látszik mivel oda "tömörödnek" ki. Kicsit furcsának találom hogy pont erre nem gondoltak mint ahogy arra sem hogy az SSD kereteket kihagyták a csomagból
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
nagyúr
Egy kis adalék a vertikal vs normál VGA rögzítéshez.
A ház egy Phanteks P600S, elől 3db 140-es Silent Wings3-al, hátul egy Shadow Wings2, mind 850rpm-en.
Mind a két mérés Apex Legends alatt történt, ugyanolyan beállításokkal.
Felső a vertikális rögzítés, az alsói a hagyományos PCIe slotba rakva.
Én ennek hiszek, nem pedig, hogy ilyen olyan weboldal mit ír
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
BogyóBP
addikt
válasz Pokesz007 #71618 üzenetére
Eszem ágába sincs. Jól működik minden oké vele egyenlőre megoldottam úgy a dolgot hogy beraktam a két lemezem egy tömbösitett keretbe előre. Így most oké és a kábel se törik meg.
-
Pokesz007
senior tag
válasz BogyóBP #71621 üzenetére
Mindenkinek a maga választása,amúgy a szellőzésével nem tudtam megbarátkozni Pedig nézegettem a te házadat is.
Shkiz0
Jó kis eredmények,érdekes.
Nekem most valamiért a vega 56 kártyám 50 fokon van a házba idle-be,de szerintem windows hiba lesz.[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
SimS
senior tag
Hallo
Szeretnék tanácsot kérni, mert szerintem elérkeztem a tervezés egyik legnehezebb pontjához.
Home servert építek és eddig nem vagyok magabiztos a találatokban kuckó szempontjából. Amit tudni kell a buildről: e-atx, threadripper 3, 2080ti, 6x 3.5" disk, 2x 2.5" ssd (ezek idővel bővülnek). Ehhez terveztem 2 nagyobb radiátort (360+, inkább 420-480 45mm).
Amit eddig néztem:
- Lian Li O11D: szívem csücske, csak nem tud HDD-ket fogadni nagyobb számossággal - kiesett,
- Define R6: ha jól olvasom nem fogad elég radiátort, ha a lemezeket is beteszem - kiesett,
- Dark Base 900 Pro: elég HDD slot, de ha az elejébe lemezek mennek, akkor nincs hely radiátornak - kiesett,
- Enthoo Luxe 2: egyelőre úgy tűnik ez tud mindent, bár kétséges, hogy 45mm rad az elejébe befér a HDD-k elé + kicsit aggasztó a felső szellőzés - esélyes versenyző,
- TT Level 20 XT: ő is jónak tűnik, bár a sok üveg (airflow miatt), a cable managementet segítő apróságok hiánya szintén aggasztó - esélyes versenyző.Ha még tudtok esetleg ajánlani valamit, amire nem gondoltam annak örülnék.
p.s.: Obsidian 1000D már talán drága, azt hagyjuk ki
Köszi,
SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
SimS
senior tag
válasz abridabri #71624 üzenetére
Hallo
Köszi a tippet. X9-et már nem forgalmazzák, ezért írtam a LvL20 XT-t, mivel az váltotta (sajnos egyúttal a mesh panelek is mentek). A 750D ránézésre nem teljesíti az igényeket (radiátor support), a W100 viszont.. hmm. a P100 pedestal nélkül is elég lenne. Felírom, bár az ára kicsit visszatart, viszont kétség kívül mindent (is) tud.
SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540
-
DJZoliboy
aktív tag
A Fractal és a Phanteks házak is jók? A Cooler Masterral szemben?
[ Szerkesztve ]
-
Mexeltkeszeg
csendes tag
Üdözletem! Videókártya csere miatt kénytelen vagyok elköltözni a CM N400as házamból. Az alábbi konfigurációra várnék tanácsokat inkább hűtésre súlyozva erősen porosodó környezetben:
Asus prime x470 pro alaplap Ryzen 2600x proci Enermax liqmax240 vízzel hűtve
Seasonic focus plus platinum 550es táppal
Gigabyte rtx 2060 super gaming oc 3X white 8G videókártya kerülne bele.
Jelenleg 2 hdd és egy ssd költözik, de a későbbiek folyamán nem lenne baj ha még 1-1 darab elhelyezhető lenne a gépházban. Világítás és ablak nem érdekel (0-24ben megy a gép és nem szeretek discoban aludni ), az árplafon 22 ezer lenne.
Plusz ha már itt vagyok kérhetnék pár gyors pro és kontra okot a felső vagy elülső radiátor elhelyezéshez?
A tanácsokat köszönöm, ügynökök kíméljenekSzeretnék 3 madár lenni, hogy lássam amint magam után repülök...
-
veterán
válasz Mexeltkeszeg #71628 üzenetére
En az uj [CM NR600] at tudom javasolni poros kornyezetbe.
Ebben az a jo ,hogy nincs kulon porszuro . Az elolap suru szovesu mesh ami porszuro is egyben. Igy sokkal konnyebb takaritani , attorolod egy rongyal hetente es kesz. Nehezen veszi ra magat az ember ,hogy leszedje egy normal haz elolapjat ,majd kibanyaszni a porszurot , azt letisztitani ,visszarakni mindent ,ezert ritkabban is tesszuk. NR600 nal meg egy mozdulat , 5masodperc az egesz.Mivel kis fogyasztasu VGA-d van, ezert nem baj ha par fokkal melegebb levegot kap. En elore tennem az Enermax radit ,a gephaz tetejet pedig szabadon hagynam(porszurostul) vagy leszigetelnem valami kartonnal/foliaval ,hogy ne huljon be semmi por
-
germànmagyar
csendes tag
Thermaltake view 32-es hàzba befér a Sapphire RX 5700 XT Nitro+?
-
Bodz
nagyúr
válasz germànmagyar #71630 üzenetére
Ha igazat írnak a gyártók a specifikációknál, akkor be.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek van jelentősége annak, hogy egy adott házban a házventilátorok 3 pin-esek, vagy 4 PWM?
Nézegetve Phanteks Eclipse P600s és [Cooler Master H500p mesh] specifikációt, ezekből én ki nem derítem, hogy 3 vagy 4 pin-esek a házventilátorok.
Amit én tudok (olvastam / részben tapasztaltam / régen szabályozásról tanultam): 4 PWM jobb, mert 30-100%-ban vezérelhető a fordulatszám, mint 3 pin "Voltage" vezérlésnél ahol 70-100%-ban állítható csak az RPM.
A másik, hogy a PWM az szabályzás (pl. felkapcsolom a villanyt és visszacsatolással meggyőződőm arról ég-e), a 3 pin csak vezérlés (felkapcsolom a villanyt, de nem győződőm meg róla hogy ég e).
Szerintetek?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
kusztax
tag
Helló,
Vettem egy Zalman ZM-R1 fehér számítógép házat. Összeszereléskor egy problémám volt: a ház hátsó fala nem hogy nem illeszkedett, hanem 1,5-2 csavarlyuknyi távolságra volt a berakott videókártya csavarlyukától. Így csak úgy tudtam a hátsó falat hozzárögzíteni csavarral a videókártyához, ha a hátsó falat befelé nyomtam. Ez így a szereléskor eléggé feszült, a csavart csak sréhen tudtam becsavarni. Mennyire normális? Lesz-e baja a videókártyának vagy alaplapnak, hogy kvázi húzza a hátsó fala a háznak? Problémát jelenthet-e az alaplapnál való csatlakozásnál, esetleg ott is feszül? (Ugye én ezt nem látom, hogy az alaplapnál való csatlakozásnál is feszül-e a videókártya, csak sejtem, hogy ha a falnál feszül, akkor ez a feszültség levezetődik máshol is, és nem máshol mint ahol máshoz csatlakozik, vagyis az alaplapi csatlakozón.)
Inkább küldjem vissza vagy ez így elfogadható?
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz kusztax #71636 üzenetére
Nem elfogadható minden alaplapi tavtartot lukra volt illeszkedve? Amúgy en is talalkoztam már ilyen zalman házzal nevezetesen a z11 Hellfire el úgy dobtam ki ahogy rendje és módja. Zalmanek nem nagyon tudnak hazat gyártani. Szerintem küldd vissza és vegyél valami mast helyette abban az árban. Nemtudom mennyi lehetett az ára..
-
kusztax
tag
válasz BogyóBP #71637 üzenetére
Hát gyorsan hazaugrottam. Lejjebb raktam a videókártyát, a második slotba. Így már csak egy negyed lyuknyit van arrébb a ház hátsó részétől a videókártya lyuka, ez már nem is feszül így. Úgyhogy egyelőre marad ez a ház.
(Bár a kábelek hozzáérnek a videókártya hűtőcsövéhez így, de hát csak nem megy 50 fok fölé.)
(Bár már leadtam egy rendelést, remélem vissza tudom mondani.)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A példa hibás, mert a 3 és 4 pines fan csatlakozók között mindössze annyi a különbség, hogy a 4. pin maga a PWM jel.
Tehát, minden esetben van:
GND
DC+ (12V)
TACH (RPM visszajelzés)3 pin esetén (ahogy írtad is) csak a feszültség szabályozásaval lehet vezérelni.
4 pin esetén a PWM jel teszi ezt meg és a feszültség állandó. (Sosem teszteltem, de esélyesen lehet csak feszültséggel is vezérelni a legtöbb PWM ventilátort.)[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
Iludka
tag
Sziasztok van egy Kolink Observatory gépházam,és körbe van üvegezve, szellőzés nulla...Első üveg lapot leveszem tökéletes a hűtés. Milyen hálós, perforált anyagot ajánlanátok ide,amin köröztűl tudna menni a levegő?
-
frelife
aktív tag
Sziasztok.
A házam: Masterbox td500l
Most fog kani egy 3ventis rtx 2070S-t
6 venti van benn.
Elől 3 120mm Corsair LL120 RGB
Fent 2 140mm Corsair HD140
Hátul Corsair LL120 RGBA front panelt szeretném megoldani hogy szimpla hálós legyen. Lehet e kapni külön nem plexis hanem hálos panelt illetve ha lebarkácsolnám a plexit tudok e szerezni valahonnan hálot és azt mi módon tudnám felrakni?
-
VGYke
addikt
válasz Shkiz0 #71635 üzenetére
Köszönöm! Esetleg a [CM MasterCase H500P Mesh] ház ventilátorairól (3 pin, vagy 4 pwm) nincs valakinek információja?
Azért feszegetem a 3-4 pin ház venti kérdést, mert a jelenlegi, CPU hűtő miatt cserélendő CM HAF 922 házamban pwm ventilátorok vannak, a 200 mm-es max. 700 RPM, a 120 mm-es max. 1200 RPM. A BIOS-ban le kellett vennem a forgó venti riasztási szintet 200 és 300 RPM-re, mert 400, 600 beállításnál néha reklamált az alaplap hogy a ventik ez alatt forognak.
Tehát nem baj az, ha nem kell ne pörögjenek a ventik, és a 3 pines "Voltage" vezérlésűekről azt olvastam, hogy az RPM vezérlési (szabályzási?) tartománya igen szűk, 70-100%, a fenti ventiknél 490-700 és 840-1200RPM.Akinek Phanteks Eclipse P600s háza van 3 pines ház ventikkel, meg tudná mondani, mutatni, hogy nyitott előlap, tető esetén, PC terhelés nélkül, majd zárt előlap/tetővel full terhelés alatt mik a ventilátorok fordulatai, tehát min/max.? (Pl. HWSINFO portable kiválló erre)
Minden segítséget nagyon megköszönök, a fenti 2 ház között kell döntenem!
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
veterán
válasz frelife #71642 üzenetére
Ingyen DIY megoldasok
PC DUST ELIMINATION
How To Make A Air/Dust Filter
Olcso porszurok ebay-rol (de van Alin is sztem):
[link] -
Tom5
addikt
Sziasztok. Egy kissracnak rakok össze gepet. Olyan 20k kornyeken maradt hazra. Koolink Citadelt neztem de most mondta az anyuja h szeretine csillivilli ledes ventiket. Tudok ilyent ajanlani?
-
veterán
Ha kis/kozepes fogyasztasu/hotermelesu gep lesz belerakva akkor :
19k: KOLINK Observatory RGB (gtx 1060 + i5 szintig siman jo )Ha fontos a jo szellpzes akkor 22k : TT Versa J24 TG RGB
Picit olsobban ott van meg a Fractal FocusG 2db feher LED Ventivel , de az kinezetre biztos nem jonne be egy kissracnak.
-
VGYke
addikt
Cooler Master MasterCase H500P Mesh kérdés:
1. Van a fórumlakó társaink közül valakinek ilyen?
2. Érdemes lenne plusz ventilátor beszerelése a házba a hatékonyabb léghűtés érdekében? Ha igen hová? Konfig: I9-9900K + Noctua NH-D15 CPU hűtő + VGA: RTX 2080 SUPER lennekutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
BogyóBP
addikt
Elől hátul legyen. Felül csak opcionális de jo ha van. Nekem ott a radiátor volt a vizhutessel. Toronyhutesnel a hátsó szivo venti a legfontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...