Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • r.endruu

    tag

    Sziasztok, gépemet tervezem összerakni, de egy pici problémába ütköztem. AMD FX-6300 CPUmhoz ajánlották a DEEPCOOL GAMMAXX 400 vagy a Coolermaster Hyper 212 EVO-t hűtéshez. Ezek olyan 10ezer forintba kerülnek. A géphez egy Sharkoon Vaya házat néztem ki, de ma olvasom hogy abba csak 15.5 centis CPU hűtő megy bele, az általam felsorolt kettő pedig 159 mm-es. Szóval adott a kérdés hogy keressek egy kisebb ventilátort a CPUhoz vagy maradjon ez és vegyek egy kicsit nagyobb házat.

    Házak közül Sharkoonokat nézegettem. A Vaya most 8300 a PCX-en. A Vaya II 9400 Ft. Ebbe már 165 mm-es CPU hűtő is befér. Vele a problémám annyi hogy nincs USB 3.0 az elején. (tudom a simán sem volt, de így hogy másik ház kell, erre is figyelek) Igazából nem tragédia ha nincs, de mégis kényelmesebb mint állandóan hátramenni. Ezen kívül néztem még a VS4-ek közül a V és a W verziót. Előbbi iponnál 9100 Ft, utóbbi 10100. Ezeken már van előlapi USB 3.0. A W verzió azért tetszik mert abban 2 ventilátor van. A VS4-ekbe 160 mm-es hűtő fér.

    A videokártya és táp mérettel nem lesz gond. A keretem 10k, fölé nem akarnék menni.

    Szóval akkor most jöjjenek a konkrét kérdéseim.
    A felsoroltak közül melyiket lenne érdemesebb vennem? Legjobban nekem a VS4-W tetszik, a 2 ventilátor miatt. A kinézet nem igazán szempont nálam.
    Hasonló árban mit tudtok még ajánlani?
    A VS4-ek 160 mm-es helyére a 159 mm-es hűtő nem lesz gáz? Nem baj hogy olyan kevés hely marad?
    Tudtok esetleg kisebb CPU hűtőt az FX-6300mra amivel semmi gondom nem lesz? Itt is max 10k a keret.

    Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák