- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz syler123 #38799 üzenetére
VGA kártya nem lesz a gépben? Ha nem, akkor szerintem a VAYA is elég, veszel bele még egy darab ventilátort, pl. COOLINK SWIF 1201-et és elég lesz.
-
zzola
titán
Ott az első hsz, tele jobbnál jobb házakkal. Nekem is onnan ajánlottak és meg is találtam ...
-
syler123
veterán
Ezt a nagyon dicsért Zalman z9-et hol lehet kapni értelmes áron? Ahol képesek is beszerezni. Meg akkor már a plusz verzió kellene, csak azon van hőfok kijelző.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Szöcsbi #38806 üzenetére
A régebbi Haf-ok szellőzéséről nem hallottam nagy dicséreteket SK-tól.
Viszont ha ma minőségi házat veszel hosszabb távra (mert ugye legtöbben úgy veszik, akár több konfigot is kiszolgál) akkor fontos az USB3 megléte is, ezért én a HAF XM-et vagy a Scout 2-öt választanám. -
Killer01
őstag
A Corsair Obsidian 550D háznak nincs véletlenül magasságra kisebb testvére??
-
trufa12
addikt
Akinek nincs annyi pénze vegyen z-9 -et , akinek több van 11, akinek sok van meg vegyen már valami brutálat
erre persze szépen megfogalmazva szerintem jelen állás szerint át lehetne írni az ajánlót és vége .)
mert olvasgatom itt a topicot pár hete de mindig körforgásban megy mindenvégül is nem cseréltem le a z-11 et, bejött a hűvös rögtön esett mindennek a hőfoga 5-10 fokot
majd veszek bele ventit szabályzóval és tökéletes lesz , mert nyárra kell bele a plusz 2 venti ami még belefér.
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
válasz Szöcsbi #38814 üzenetére
akkor tudom ajánlani ezt a fajtát
vagy még gyűjtsél vagy zalman z-11 plus
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
válasz Szöcsbi #38818 üzenetére
Ez volt a célom
UI: egyébként az asztalba gépházat rakni olyan mintha betolnád magad a sütőbe
jól éreznéd magad nem hiszem
szóval szerintem vegyél 1 normális gépházat és találj neki helyet boldogok lesztek (te+ a géped) ha van asszony ő már nem annyira , de hát nah az másik történet[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Nah rendben, úgy döntöttem Zalman ház lesz. De ezt az életben nem fogom lecserélni, soha többet nem adok ki ennyit egy gépházért!
Ezekkel az árakkal melyik a BestBuy?
Zalman Z9 14000 Ft
Zalman Z12 16000 Ft
Zalman Z12 PLUS 16500 Ft ablakos
Zalman case midtower Z11 14500 Ft
Zalman Z11 PLUS 17000 Ft
Zalman Z5 PLUS 14000 FtKülsőre nekem a Z9 és a Z11 tetszik. Itt a Z9 az sima verzió, tehát kevesebb venti van benne, mint a Z11 plusban. Melyik legyen? Esetleg a sima Z11 is jó?
[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
A CoolerMaster CM690 II Advanced alap ventilátorait éremes az alaplapra kötni? Lehet egyáltalán szabályozni, vagy állandóan max fordulaton pörög?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
syler123
veterán
Igen olvastam a teszteket. Z11 kicsit nekem jobban bejön kinézetre, mint a Z9, viszont nem tudom mennyire műanyag. Azért a képek alapján nekem az jött le, hogy a Z11-ben több műanyag van. Nem tudom, hogy mennyire venném hátrányát a hőfok szabályozónak (mármint a hiányának ). Mondjuk netezésnél jó lenne levenni a fordulatszámot, feleslegesen ne pörögjön és keltse a zajt. Vagy ezeknek a 12cm-es ventiknek a hangja elhanyagolható?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz syler123 #38829 üzenetére
A Z11 belseje ugyan az mint a Z9, az acél váz egyezik, csak a Z11-nek más a körítése.
A hőfok szabályzás többféleképpen megvalósítható, pl. CPU terhelés esetén lehet automatikusan emelni a fordulatszámot, majd terhelés nélkül visszaáll magától. Egyes BIOS-ok képesek erre, a CPU PWM fan szinte minden alaplapon. Ha azt osztod le több ventire, akkor minden venti ezzel szabályozódik.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz #98593280 #38830 üzenetére
Tehát akkor valami pwm-es elosztó kellene az 5 ventire? Ez engem nagyon érdekelne, mert akkor ezt rendelném a házhoz. Itt a házban minden venti külön kábelen van? Nem találtam semmilyen infót, hogy akkor ezek molex csatisak vagy pwm-es ventik, vagy milyenek. Kézi hőfokszabályozó akkor nekem nem is kellene, úgysem állítgatnám, ha terhelésfüggően változna. Belinkelnétek nekem hogy ehhez mire van szükségem? Azért ti jobban értetek ezekhez a dolgokhoz. Ilyen Asus Gryphon lap lesz a házban. Z87-es, uefi van rajta, szóval ezzel gondolom megoldható.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz syler123 #38831 üzenetére
Arctic PWM-elosztó kábel 40 cm
PWM-es ventikSzerintem jól hűt, halk és aránylag nem drága:
BitFenix Spectre PWM 120mm Fan - black
de az 1500 Ft-os Arctic-ot is veheted, kevesebb levegőt tol, de nem hangos az semNa most ezzel az elosztóval a CPU FAN-on kívül még 3 db PWM-es ventit rátehetsz.
Többi a BIOS-odban kell beállítani. A CPU FAN setting-nél.
Pl. belövöd hogy 55 fok CPU hőfoktól emelje a fordulatszámot.
Ezt ki kell kísérletezned. Elindítod a Battlefield 3-at és megnézed hány fokos a CPU.
Ez alapján állítod be.
Szóval ha a játék indul, a ventik felpörögnek.
Ha a játék leáll, lenyugszanak...Sört az email címemre kérem
-
syler123
veterán
válasz #98593280 #38832 üzenetére
Köszi szépen!
A gyári ventik, amik a házban vannak azok is pwm-esek? Mert akkor lehet nem vennék bele több ventit, csak ezzel az elosztóval kötném a lapra. Gondolom csak 1 típusú ventit szabadna az elosztóra tenni, tehát pl a 12cm-eseket, amik egyformák. A plusz verzióban tudomásom szerint 5db venti van. 3db 12cm-es és két 8-as.
-
-
syler123
veterán
válasz #98593280 #38834 üzenetére
Hát igen, akkor itt elgondolkodtató, hogy akkor sima Z11-et vegyek. Mert ha pwm-esre akarok cserélni, akkor a plusz ventiket amiket kapok úgysem használhatom. Vagy hagyom úgy ahogy van, gondolom azok a 12cm-es ventik nem süvítenek nagyon, úgyis a proci hűtőt fogom hallani. Hát mindenesetre köszi, megveszem a z11 pluszt szerintem, aztán ha nagyon hangos utána keresek megoldást.
Itt nem tudom mennyire reális a felvételen, de nem zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz #98593280 #38837 üzenetére
Értem, de végülis gondolom alaplapról tudom szabályozni. Alaplap leírásában olvastam hogy ilyen helyek vannak.
1 x CPU Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
1 x CPU OPT Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
4 x Chassis Fan connector(s) (4 x 4 -pin)
1 x Assistant Fan connector(s) (1 x 3 -pin)Tehát ha teszem azt 3 pin-esek a ventik, mind az 5. Akkor nem tudom őket külön szabályozni. Tehát ha leveszem a sebességet a két 8cm-esnek, akkor leveszem a kékeknek is, amik egyébként halkak. De amúgy vicc, hogy a ház manuálja nem írja, hogy milyenek a hűtők csatlakozói, vagy egyáltalán hogy van megoldva.
-
-
syler123
veterán
válasz bluyoo #38840 üzenetére
Nem semmi mennyi beállítási lehetőség van. Köszi a videót. Hát igen nem lesz itt nagy gond, legfeljebb a 2db 8cm-es ventit lehúzom, arra még az Asus lapja sem képes, hogy a Molex csatin lógó ventit szabályozza Legalábbis külföldi tesztben olvastam, hogy azok molex csatisak.
-
n-tek
aktív tag
Hello.
Olyan házat keresnék, ami fektetett és kb 37*15*42 méretű. A számok centiméterek, szélesség*magasság*mélység, esetleg nem nagyon drágán, táp van. Az alaplap szerintem microATX, de ez nem biztos. Ha oldalt tudtok mondani, ahol nézelődni tudok, azzal is előrébb lennék. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Escape is Just the Begining
-
paleinho
senior tag
Beköltöztem egy Corsair carbide 300r kuckóba és az előlapi USB 3.0 csatlakozója olyan merev, attól tartok letöri a foglalatot az alaplapról nincs valami L-alakú átalakító megoldás ehhez?
-
Emi1986
tag
ShellKretor-tor kérdeznék.
Régóta figyelem a tesztjeidet. Gratula az alapos munkáért.
Az alábbi konfignak milyen házikót tartana jobb választásnak vagy mit ajánlanál 18k-ig?Konffig:
lap:gigabyte lap
cpu:inteli7-2600k proci
cpu hűtő: Scythe Mugen 3 PCGH
vga: ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5
táp:GIGABYTE SUPERB 550W PPFC --> FSP Raider 550 re cserélem majd
hdd:1
ssd:1Választási opciók:
COOLER MASTER SILENCIO 550 10k körül
vagy
Zalmann Z9 plus 16k körül?Pro / kontra érdekelne. Melyiket miért? A cpu hűtőt nem tudom, hogy biztos elfér-e mindegyik házban.
A lényeg, hogy halk legyen de ugyanakkor hűvös is a gépház belseje.
Válaszodat előre i köszönöm.Üdv: T
-
Cheesus
senior tag
Hosszú idő után cserére adtam a fjem, és az alábbi konfig jött össze:
alaplap: AsRock H87 Performanve Fatal1ty
VGA: Gigabyte GV-N760OC 2GB GDDR5
Ram: 2x8GB 1600MHzDDR3 Ram Kingston HyperX kit
ProcesszorIntel Core i5-4570 @3,2Ghz
HDD+SSD: 2db 5,25-ös hdd+ Samsung 250GB SSD
Naszoval, olyan házat keresnék,amibe lehetőleg ez a VGA szörnyeteg kényelmesen elfér, a HDD-ket lehetőleg függőlegesen lehessen beszerelni(hogy több hely legyen a VGA-nak),tápnélküli legyen, illetve az se baj, ha van külön foglalatja az SSD-nek. Egy ideig elkezdtem böngészni, de feladtam, ezért kérem a ti segítségeteket. Nem preferálom egyik márkát se, csak jó legyen. Nem tudom, hogy mennyit érdemes erre szánni, de mivel hosszú távra tervezek ezzel a géppel, ha megkövetel egy kicsit nagyobb árcédulát az még belefér (de nem szívesen lépném át a 20k-s határt )
Válaszotokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/csehla
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs