- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
Elsősorban azoktól kérdezném, akinek esetleg ilyen van, és nem azoktól akik látatlanból leértékelik ezt is, mint a többi olcsóbb házat.
Tényleg rosszabbak az "u" jelűek a korábbi elődöktől?
[ Szerkesztve ]
-
bugsyonic
tag
válasz Rypejakten #38350 üzenetére
Igen, picit rosszul fogalmaztam. Jó lenne, ha nem lenne ajtós így akartam írni.
A Define R4be belefér a vízhűtés? -
-
fury71
aktív tag
-
Frod
addikt
én meg továbbra sem tudok dönteni, egy hete vacillálok már a 4 ház közül.
usb3.0 annyira nem szempont végül is az alaplapon lesz kettő is...CM HAF 912 | CM 690 Adv II | Fractal 3000 | Corsair 300R
az Advance-nál nagyon tetszik, hogy 10 ventit is elbír összesen, de külsőre a HAF vezet viszont...
Valakinek esetleg személyes tapasztalatok, szereléssel kapcsolatban (könnyű-nehéz), mennyire zajosak, esetleg valami olyan kis apróság amiket a neten a képekből és az adatokból nem tud meg az ember?
Do you see the white shadow?
-
KAMELOT
titán
-
vlevi
nagyúr
válasz #98593280 #38360 üzenetére
"olcsó CM ház"
Hát, még azse.
N200 néhány forinttal kerül többe, és össze sem hasonlítható a kettő.Ne értsetek félre, nem vagyok CM N200 fan, de a noname házak után ez az első normális kuckóm, és egyáltalán nem bántam meg a váltást.
Szerintem ár/érték bajnok, negavítvuma legfeljebb annyi, hogy ha van optikai meghajtód, akkor az előlapnak a dizájnja nem érvényeslül.
A másik a mérete. Mivel minitorony méretű, ezért kevesebb PCI bővítőkártya, és 5.25 meghajtóhely van benne, mint nagyobb társaiban. De ez nem róható fel neki hibának, szándékosan ekkora. Én azonban pont emiatt vettem, nekem semmi nincs a gépemben, mondhatni a videókártyán kívül tényleg nyugdíjasklubos képnézegetős
De azért vízhűtésnek van benne hely. -
jilian
addikt
Helló!
Adott a házam:
Xilence Interceptor Pro Ennyiért lehet megkapni.Szerintetek mennyiért tudnám elpasszolni?
Ha minden kiürült belőle?[ Szerkesztve ]
-
totog
tag
Új konfigot építenék magamnak, és a házon kívül kb. már minden megvan. Egy FSP 550, i5-4570 és egy GTX 660 kerülne bele, valamint 1 SSD mellett még 2 vagy 3 db 3.5"-es HDD is, DVD egyelőre nincs.
A komplett gépes topicban és leírások alapján az N200-zal szemezek én is (mert nem akarok böhöm nagy házat), látom itt is van pár embernek, és hogy azért vegyes a vélemény, ezért kicsit félek tőle - pont a HDD rezgés miatt, mert abból én többet is tennék.Tehát az N200-ba pl. 3 HDD-t is kényelmesen, nem túl nagy zajjal betehetek (esetleg bicajgumibelsővel)?
Esetleg milyen más <40cm*40cm-es házat javasolnátok az N200-nál nem drágábban vagy azonos árban? Profi hűtés és kábelmenedzsment, csavarmentes rögzítők nem feltétlenül szükségesek, de legyen korrekt hűtése (tuningolni nem fogok), ne túl zajos, és férjen bele a fent leírt mennyiségű adattároló.
Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
törölt tag
Azért ár/érték bajnoknak nem mondanám, a hűtése pl. kutya füle segg alatt van. Ennyi erővel az FD1000 lehet hogy jobb nála.
(#38363) totog: GTX660-at nem tennék egy N200-ba, főleg a fentiek miatt... Nekem az FD3K-ban megfelelően van hűtve. 3 db vinyóval meg még szarabb lenne az N200 hőfok adata.
(#38362) jilian: Nagyon drága házakat nehéz eladni, sokat fogsz rajta bukni valszeg. Persze lehet szerencséd lesz. Talán olyan nettó alatt lehetne kezdésnek kirakni, állapottól függően: 59k mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
bck.ek
tag
#38347 erre valaki ? :$
-
totog
tag
válasz #98593280 #38368 üzenetére
Köszi a tippeket, viszont ezek azért már drágábbak. Alapvetően nem szeretném húzni a gépet (se a procit, se a videokártyát), se az i5-4570, se a GTX660 nem csúcskategóriás alkatrész, ezért nem is gondoltam, hogy hű de komoly hűtés kellene nekik. Megizzadnának?
Informatikus létemre nem nagyon értek ehhez a témához, ezért is kérdezem, mert az ha 35 helyett 40 fok van a házban annyira engem nem zavarna, csak nyilván ne forrjon fel semmi. Ha szeretnék 12-13k alatt maradni, akkor továbbra is azt gondolod hogy N200 nem jó, más kicsi ilyen árban nincs, tehát inkább nézzek nagyobb házakat?Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
Zyrius
aktív tag
N200-am van 6850-nel (ami forr rendesen) + 4570i5.
Az N200 gyári ház ventije nem a legjobb (konkrétan a legolcsóbb CM venti 700Ft / db, de mit is várnánk egy 11K-s háztól?)
Én a meleg miatt nem aggódnék.
Ami nagyobb baj az inkább a vinyók rögzítése. Nálam az alsó keretbe, amibe 2db-ot lehet tenni nem sikerült úgy rögzíteni, hogy ne rezonált volna tőle a ház. Ha neked 3 vinyód is van, akkor szerintem az őrületbe kerget majd, mert gyárilag semmi nem tompítja a zajt.
Nekem sikerült megoldani ezt a kérdést, keress vissza a topikban, de az elég speciális megoldás és csak 1 HDD esetén működik.
Ha több vinyód van inkább másik házat néznék, ha csak 1, akkor ez a legjobb ezen a szinten, szerintem.https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
totog
tag
válasz Zyrius #38370 üzenetére
Igen, olvastam a hsz-t, de nálad csak 1 vinyó volt, ezért is emeltem ki ezt a részletet. Akkor ez felejtős lesz. Visszavonulok gondolkodni/keresgélni még kicsit. Viszont ha azt mondod a hő miatt nincs gáz, akkor igazából jó lehet egy másik igényesebb kis ház is, aminél nincsenek rögzítési gondok.
Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
Zyrius
aktív tag
Más is nyilatkozhatna, akinek ilyen háza van, esetleg több vinyóval.
NewEgg értékeléseket néztem meg az imént és nem nagyon láttam az enyémhez hasonló problémát, lehet az én vinyómmal volt baj (mondjuk a rögzítőcsavar menet van elkopva és ezért rezonál nem tudom...)
14 5*
7 4*
1 2* aminél hibás volt a power gomb. Ez alapján még mindig biztató vétel lehet. Próbáld meg felvenni a kapcsolatot más N200 tulajjal, ha megtudtad, hogy mi a helyzet náluk, közöld velünk ishttps://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem házat ajánlani?
mATX-es laphoz kellene (i5-ös konfig lesz + GTX660Ti), a lényeg, hogy csendes legyen, ne rezonáljon, 12cm-es ventit tudjon fogadni. Természetesen árban legyen minél kedvezőbb. Jó lenne 10k alatt, de a nagyon max. 13k. Legyen benne SSD-nek hely, de ez végülis nem feltétel. Vaya-t néztem, de külsőre valahogy nem jön be. Extra hűvös ház/kábel menedzsment sem lényeges, nem lenne sok cucc benne és nem vagyok egy tuningolós fajta. PCX-nél venném a gépet, szóval jó lenne az ő ajánlatukban találni valamit.
Amiket eddig néztem és teszenek:
Chieftec MESH
Chieftec Libra Gaming LF-02B-OP
Cooler Master Elite 343 RC-343-KKN1
Cooler Master RC-350-KWN2-EN Elite Knight 350
Cooler Master K280 RC-K280-KKN1
Cooler Master K380 RC-K380-KWN1
Thermaltake VN900K1W2N Commander GS-IIEzek közül, vagy hasonló árban mit lenne érdemes venni?
-
Fernet
senior tag
Köszi, utánanézek ennek a háznak, bár egy kicsivel felette van az összegnek amit szántam volna rá, igaz nem sokkal. Fura, hogy fent vannak a gombok/csatlakozók, bár ha belegondolok talán így kényelmesebb.
Lehet ez lesz a befutó végül, köszönöm
(#38376) drunkyboy Neked is köszönöm a tippeket, bár a nagy részük már nem fér bele a költségvetésembe
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Zyrius #38370 üzenetére
Az ár/érték bajnokot úgy értettem, hogy sok hasonló árú ház van, amiknél viszont sokkal jobb. Még CM termékskálán belül is. Pl. a felsőtápos, USB3-al nem rendelkező CM Elite házaknál.
Én végignéztem az összes nevesebb webshopban kapható házakat tízegynéhány ezer forintos kategóriában, és nagyjából más nincs, csak ez. A következő kategória a 15 fölötti, annyit már nem akartam költeni rá. Nálam azok a házak is kiesnek, aminek függőlegesen felül van az USB csatlakozója, mert az asztal alatt van a gép. Emiatt szempont volt a Minitorony (micro-atx) méret is, ami megintcsak jelentősen szűkíti a kört. USB3 csatlakozó (mégha csak 1 is) újabb plusz pont."WP14" Xigamtek asgard pro. Tetszetős házikó, de megint azok a felfelé álló csatlakozók ...
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Úgy érzem házaknál is kezdek elszállni, mint a többi alkatrésznél (FX6300 helyett i5 4570, HD7870 helyett GTX660Ti, stb.) Asszony megtudja befonja a haját...
Úgy nézem "csak" egy ezres a különbség az Asgard Pro és a Zalman Z9 (nem plus) között. Melyik érné meg jobban? Z9-nél tetszik a HDD-k gumis felfogatása. Ugyan a PCX-nél nincs Zalman ház, de 220Volt-nál ingyen kihozzák a 15k feletti rendeléseket...
Hmm...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
-
Fernet
senior tag
(#38381) Ace Ventura, (#38382) vlevi Köszönöm a válaszokat, nagyon hajlok felé, hogy ez legyen, külsőre is tetszik, olvastam ShellKretor tesztjét is róla, elég meggyőző volt. Igaz, hogy a Plus verzió "csak" 2.600Ft-tal drágább, de ebbe nem akarok belemenni, mert sosem lesz vége.
Holnap meg is rendelem...
-
totog
tag
Köszi szépen én is a tippeket. Nem rosszak ezek a javasolt házak, de mind nagy, én kicsit szeretnék, és azok között még mindig az N200 tűnik a legjobbnak: alsó táp, venti lehetőségek, kicsi, de pont annyi hely amennyi kell, és tetszetősen is néz ki. Ja és 10k-ért már meg lehet kapni.
Kérdeztem másokat is, vlevi-nek pl. nem rezonál, szóval lehet hogy ez csak egy egyszeri eset volt. Én asszem megpróbálkozom vele.Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
trufa12
addikt
Sziasztok, van 1 zalman z-11 plus házam, meg vagyok vele elégedve csak külsőre kellene valami kevésbé kitüremkedő formájú...
szóval hasonló mint ez csak kissé simább , de ne az a dög unalom 1be folyt, de ne is ez az agyon formázott legyen mint a zalman,tudnátok nekem ebben segíteni , olyan 20-30 ezer ft közötti árrésben van e valami ?
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
vlevi
nagyúr
Úgy látom, a CM lehúz egy újabb bőrt az N200-ról. A belseje szerintem ugyanaz, az előlapja más egy kicsit, és nem 2xUSB2, 1xUSB3, hanem fordítva.
-
Fernet
senior tag
ShellKretor-t idézve:
"...elvileg csak a ventilátor szabályzásban és a hőmérséklet kijelzésben tud többet a simától. Ezen kívül az alap hátsó és első ventilátoron kívül, a Plus-ban még van a tetején és az oldalán is egy-egy. Tehát lényegében a két házikó alapja egy és ugyanaz, csak felszereltségben tud többet a Plus."
220volt-nál nincs raktáron Z9-es ház, reggel írtam nekik mailt, hogy mikorra várható, de eddig még nem válaszoltak.
Ahogyan a PCX sem válaszol tegnap óta, pedig nekik is egy egyszerű kérdést tettem fel, van-e raktáron xy termék...
-
törölt tag
válasz Fernet #38373 üzenetére
Chieftec Libra Gaming LF-02B-OP
- volt tesztelve, instabil nagyonCooler Master Elite 343 RC-343-KKN1
Cooler Master RC-350-KWN2-EN Elite Knight 350
- ezek fapados CM házakCooler Master K280 RC-K280-KKN1
- ebben van vmi kábel menedzsment, de ha jól emléxem gyengén hűtCooler Master K380 RC-K380-KWN1
- nem ismeremThermaltake VN900K1W2N Commander GS-II
- vékony lemez, gyenge TT minőséglényegében a gyatra PCX-es ház kínálatban turkálsz...
olyan mintha kodegen, deer, hkc és mtech tápegységek között vacilálnál...
szakítani kellene azzal a betegséggel, hogy ha ingyen kiszállít, divatos bolt, meg meztelen csaj reklámozza őket a PH-n, akkor muszáj onnan rendelni a házat is...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ace Ventura #38393 üzenetére
süllyed a bioritmusom, elnézést kérek
-
kromatika
veterán
Valaki tudja esetleg mikor lessz elérhető a CM 693?Ez lessz az új házam tuti.Végre a táp alatti porszűrő is cserélhető könnyen a táp kivétele nélkül,és ráadásul be ér a táp melleti venti helyre is,és a hátsó pci takarók is lyukacsosak.Vinyó rögzítés,és a dokkoló is fejlődőtt. És a forma talán még elegánsabb még a 692-től is.Nagyon tetszik. Gyári bemutató videó[link]
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz TaylorXIII #38105 üzenetére
Esetleg a Bitfenix Merc Alpha ház helyett valami másik ajánlott ház,persze abban az ársávban?
Nekem nem valami tetszetős.Mindenképp alsótáposat szeretnék,és a tetején is legyen szellőző.Plusz egy ilyen procihűtő menne még bele: Cooler Master Hyper T4
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
válasz #98593280 #38392 üzenetére
Köszönöm a válaszod, közben már átpártoltam a Zalman Z9-re, olvastam a teszted és elég meggyőző volt.
Megrendeltem a 220volt-tól, de küldtek egy mail-t, hogy nincs nekik készleten majd jelentkeznek ha megjött. A kérdésemre, hogy ez mégis mennyi idő, nem kaptam választ, remélem nem hetekről van szó.PCX-re valóban azért esett a választás az új gép összerakásával kapcsolatban, mert itt ajánlották. De már több mint egy napja nem válaszolnak a levelemre, szóval most nézelődök máshol. PCLand (tőlük már rendeltem többször is), Aqua (tőlük még nem) náluk meglenne minden, igaz összességében kicsivel többre jönne ki mint a PCX, de ha egyszer ők meg nem méltatnak válaszra... (holnap megejtek egy telefont feléjük, hátha úgy elérem őket)
-
fury71
aktív tag
válasz kromatika #38395 üzenetére
Valamint itt egy unboxing video.
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
trufa12
addikt
köszönöm de z11 -után z9 et .. az kicsit olyan mintha 1 autó márkából lenne 1 jó és leváltanám ugyan arra csak kisebb kivitelbe...
ha lenne ideje valakinek valami szépet 20-30 ezer között elő durni azt megköszönném
bár én is megfogom tenni ha lesz időm, (de nem véletlen kérdeztem be ide) ...
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
fury71
aktív tag
válasz trufa12 #38399 üzenetére
Ha már Zalman a régi, akkor ezt nézted már? Én majdnem ilyet vettem. Szerintem jó ár/érték arányú és nagyon masszív, stabíl.
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs