- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
reggeli menedzsment
(#38300) Nazrym: Ez a házas topik, a tápegységes máshol van.
Egyébként fullon 210 wattot eszik, szóval elég egy CX430 vagy VS450 Corsair táp, pl.
Lehet még Chieftec CTG 500 is, a hosszú kábelek miatt.
Meg olcsó de jó a Giga 6 ezres tápja is: itt még elvileg 6k(#38298) Viper2: Ez még elég csúnyácska nem? Hol a menedzsment?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tipuka #38297 üzenetére
Az Overseer egyik személyes kedvencem, formailag mindenképp. Hűtésben kiváló, mindamellett halkan is teszi a dolgát, lévén 20-as ventik is vannak benne. Egy kicsit még benne van a Thermaltake műanyag feeelingje, de az Overseer esetében ez már kezd el el tünedezni. Ha tetszik a ház, kedvelni fogod.
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új házat vásárolni. A mostani egy lassan 4 éves Codegen 6236-os. Ez egy jó minőségű, szép ház. Képek:
Olyan kellene, ami legalább 480mm hosszú, mert a második képen láthatóan elég kis hely van az alaplap (M4a87td) és a winchester tartó szekrény között. Ha ki kell vennem (mondjuk a hűtőventilátor takarítása miatt) nagyon vigyáznom kell, hogy az alaplapról le ne kaszáljak valamit. Ez az egyik ok. Továbbá a front panel egyik usb-je néha nem működik megfelelően, illetve a mikrofon kimenet sem szól. Korábban mindkettő jól működött, vigyáztam is rájuk, de úgy látszik lejárt a kihordási ideje... Ezért használok hub-ot.
Az oldal plexire- lett cserélve, lehet az újjal is megcsinálnám mert jól néz ki egy ledes ventilátorral kombinálva.
Nekem a felső tápos megoldás szimpatikusabb. Kb. 10-12-t szánnék rá, és j lenne ha a front panel a ház felső/középső részén lenne mivel földközelben van a ház. Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Ferink #38311 üzenetére
Én egy alsó tápos házat javasolnék, mivel a jelenlegi CPU coolered ventije belenyomja a processzor hőjét a tápba...10k környékén szerintem Bitfenix Merc Alpha.
És én azt a girhes Blizzard T2-est is lecserélném legalább egy EKL Cold Towerre vagy egy hátrafelé fújó Xigmatek Lokira (utóbbi pláne jó lesz, ha mégis felső tápos házba költözöl...)[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
vlevi
nagyúr
válasz Ferink #38311 üzenetére
Cooler Master N200-at vettem néhány napja, nagyon fasza.
Az alsó tápos házaknak egy újabb előnyét is tapasztaltam. Egy kicsit feljebb költözik minden alkatrész, és így hogy a táp alul van, és előtte bőven van hely a HDD-nek.
De ez mindegyik alsó táposra igaz, nem csak a CM-re.
Egyelőre csak beledobáltam a cuccokat, mert most vettem észre, szaraxik az alaplapi USB3-am, amiből valószínű garanciázás lesz, ezért nem laktam még be teljesen a házat.A régi, átlagos ATX házam, hiába volt nagyobb, (Az N200 csak MicroATX) nem tudtam 2HDD-t, DVD-t, SSD-t egyszerre belerakni, mert a videókártya, sata csatlakozó pont olyan szerencsétlen helyeken vannak, hogy a HDD helyekhez nem fértem hozzá. Ebbe viszont még beleférne +1 3.5" HDD, és azthiszem 3 kihasználatlan 2.5-es hely is van rajta, az egyik a felső keret alján, illetve magára a házra is rá lehetne csavarozni.
Ja, és benne van elöl-hátul 1-1db 12centis venti. Láttam képeket vízhűtéssel is.[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz Ferink #38318 üzenetére
Az a ház 4 kg, nem a régi 335-ös, ami felső tápos volt és 6kg.Ez alsó tápos, és nyelkik-nyaklik.
Bitfenix Mech Alpha ebben az árban a jó választás.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Potzee
addikt
válasz Ace Ventura #38320 üzenetére
És abba a Merc Alpha-ba befér egy 160 mm magas cooler is 120 mm-es ventivel, ha a helyzet úgy kívánja...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
potyi23
senior tag
hali.Van egy NXXT switch 810 hazam.Kellene ra egy feher alkatresz.Fekete volt a haz,atfestettem egeszet szepen,de az elolap nemsikerult.Lehet rendelni vlahonnan elso muanyagot ? ha nem akkor valaki elviheti egesz hazat nagyon olcsonnn ,már nincs kedvem vele veszodni.
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Ilyen háza van valakinek? Cooler Master Elite 241 500W RC-241-KKP500-N1
Mennyire megbízható ilyen árkategóriában a hozzá adott táp?
-
Fernet
senior tag
válasz KAMELOT #38324 üzenetére
Most, hogy mondod és jobban megnézem... Igaz, a méreteket nem figyeltem.
Jelenleg egy ASUS Vento A8 házam van, most kerül bele új belső, a VGA már megvan (ASUS GTX660Ti) de alig fért be. belóg a 3,5-ös bővítőhelyekre. Ezért gondolkodom egy másik házban.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Fernet #38323 üzenetére
Akkoris egy also tapos megoldast javaslok. Sot, ha van hazad, akkor gondolom normalis tapod is van. Feleslegs tapos hazat venni.
Ha megnezed a nehannyal korabbi hozzaszolasomat, latod, hogy mekkora elonyt jelent a helykihasznalasban az also tap. A regi hazban nekem is belogott a 7770 kartya a 3.5" bovitohelyekre. Most meg, hiaba kisebb a haz, olyan, mintha ures lenne. -
Fernet
senior tag
Az túlzás, hogy normális tápom van, egy LC-Power 550-es...
Nézegettem még az Arctic Cooling T11 Silentium házat 550-es táppal, de azt mondják, hogy nem nagy szám ami benne van.
Valószínűleg egyelőre marad az ASUS ház, teszek bele egy Chieftec CTG-500-as tápot, aztán majd egyszer cserélem. Végülis elfér benne az új VGA kártya, csak kicsit szűkösen.
-
nyunyu
félisten
válasz Viper26 #38330 üzenetére
60 centis EPS12V nem eleg hosszu ahhoz, hogy az alaplap talca mogott felvezesd?
Ahogy a 24 tuset, aztan a legfelso attoresen atvive beturd az alaplap jobb felso csavarja alatt?Meg kezdhetnel valamit a szanaszet logo venti tapokkal, haz gombjainak, ledjeinek a madzagjaival is.
Akkoris egy also tapos megoldast javaslok. Sot, ha van hazad, akkor gondolom normalis tapod is van.
Also tapos haznal meg kell nezni, hogy eleg hosszuak-e a tap madzagjai...
Altalaban a 4 tus ATX12V/8 tus EPS12V szokott rovid lenni.
55-60 centi mar boven eleg barmilyen hazba.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
minek?:S
őstag
Sziasztok.
ASRock H87 Performance Fatal1ty alaplap, GTX750Ti,760 vagy 760Ti vga és FSP Raider 550W mellé milyen, Jól szellőző házat tudtok ajánlani max 11k-ig pcx.hu-n?
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
otto14
őstag
Üdv. Zalman z11 plusba ugye elfér a tr silver arrow sb-e extreme proci hűtő?
asd
-
kromatika
veterán
sziasztok. melyik az a legolcsóbb,atx méretű alsó tápos ajánlott ház,amin van usb 3-as csati,és bele fér 160 mm magas cpu hűtő?
-
kromatika
veterán
válasz Rypejakten #38339 üzenetére
köszönöm a Cooler Master K280 tetszik is.ebbenvan hátúl kábel elvezetési lehetőség?
-
kromatika
veterán
válasz Rypejakten #38341 üzenetére
bocs.attól fügetlenúl szivesen veszem a választ
-
zsolabacsi
tag
Ha érdekel valakit a Corsair 200R akkor most kb.18e helyett visszakúszott iponnál 15 alá...
Igy azonnal be is neveztem egyre én is. Remélem nem csalódok benne.GibsonSG: megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
bck.ek
tag
erről valakinek vélemény tapasztalat?
-
minek?:S
őstag
válasz Rypejakten #38339 üzenetére
Tudom, de nem is most szeretnék venni a gépbe
A ház nem rossz, köszönöm
_________Havernak: NZXT LeXa S milyen ház?
Üdv.:M.
-
bugsyonic
tag
Helló! Régi Asus házamat szeretném lecserélni a következő szempontok alapján tudtok-e segíteni a jó választásban:
- minimál design, ha lehet ajtó nélküli (pl. DEFINE R4 BLACK PEARL)
- vízhűtést később tudjak beszerelni (valami ilyesmit)
- 2x 3,5" HDD lesz benne, 2 db HDD rack, 5,25", 1 Blu ray - ezeknek legyen hely, de ez gondolom alap
- cable management alkamas legyen
Végülis a DEFINE R4 BLACK PEARL tetszik, ha a fentieket tudja, akár jó is lehet, de ha valakinek van valami jobb ötlete, akkor szívesen fogadom. Sok évre tervezve venném (a jelenlegi is kb 6-7 éve meg van), nem mondom, hogy az ár nem számít, de nem ez az elsődleges, max. br. 40e.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest