Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz ngaba #2753 üzenetére

    Szia!

    A T570-et kilőném (van potenciális szériahiba, az NVME csatlakozó hullhat el az alaplapon - elviekben javítható mondjuk).

    A HP Zbook-okra nem fogok tudni mit mondani, nem jártak a kezemben.

    A Fujitsu Celsius H770-nek a közvetlen elődjét (H760-at) használja a barátnőm (csak nem Xeon-os, hanem Core i7-6820HQ CPU-s változattal). Amennyire tudom, a H770 és H760 kasztnija, felépítése gyakorlatilag ugyanaz, a H760-nak biztosan fém fedlapja van és nagyon jó kijelzője (a Thinkpad-eknél biztosan jobb fényerővel rendelkező, de valószínűleg színhelyességben is jobb - még az "alap" 1920*1080-as felbontású kijelző is).

    Mindamellett az általad írt dolgokra elegek az U procis notik is, a H procis/Xeon-os procik teljesítménytöbbletét valószínűleg nem fogjátok kihasználni.

    A még a másik topikban feltett kérdésedre: a vázolt felhasználási módhoz felesleges a dedikált GPU. A Thinkpad-ekben és a Zbook-okban lévő integrált videóvezérlők úgy általában teljesen kódolják hardveresen a manapság használatos kodekeket, a Fujitsu-ban lévő Xeon kb. egy generációval régebbi integráltat használ, ott részleges még a hardveres támogatás (de a proci elég erős ahhoz, hogy ez ne igazán számítson).

    A Fujitsu-n azt hiszem, nem HDMI lesz, hanem teljes méretű Displayport (könnyű amúgy HDMI-vé alakítani), valamint Thunderbolt 3 port (ezt is). A Thinkpad-eken HDMI és TB3 van.

    Szerintem a Fujitsu amúgy jobb gép kialakításra, mint a Thinkpad-ek, de egyben ez azt is jelenti, hogy vastagabb/nehezebb is (2,5 kg biztosan megvan). Amiben még nagyon jó a H770 (és az elődje is), hogy majdhogynem végtelen mennyiségű memóriát lehet beletömni (4 db DDR4 foglalata van, 128 GB-ig lehet tenni bele biztosan - 4*32 GB), valamint 2 db M.2 SSD hely mellett van egy 2,5" SATA hely (és moduláris bővítéssel még egy 2,5" SATA hely is lehet benne).

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák