Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Wa2x_ #15521 üzenetére

    Annyira nem vészes a helyzet, mert például a Pentax DA 35mm f/2.4 egy jól használható és már fényerősnek mondható objektív, de azért mégsem egy Nikkor 35mm f/1.8 ami árát tekintve a társa. Sajnos főleg a Pentax Limited objektívek árai mentek fel nagyon (ami nem limitált kiadást jelent, hanem a legmagasabb minőségű üvegek kapják ezt a titulust a gyártótól).

    Szerencsére Pentax vázon a manuális objektívek is jól használhatók. Ha hobbira kell és főleg makrózol, utazás közben kattintgatsz meg modellt fotózol (a mobilos fotóidból ezt szűrtem le), akkor szerintem meg lehet lenni AF nélkül. Van focus peaking ha LCD-n komponálsz, míg a keresőben meg csippanással jelez ha fókuszban vagy.

    Én csak azért nem adtam el a mára már kiöregedett Pentax K200D vázam, mert imádom vele használni a 35 éves Pentax-M 50mm f/1.7 objektívem, ami a gyártó valaha készült egyik legélesebb darabja. Bár gondoltam rá, hogy ezt is ideje lenne modernizálni, mert ez a "viharvadászós" meg "esőben/hóban erdőjárós" vázam és sokat dobna rajta ha a K-50 felirat szerepelne az oldalán. :D

Új hozzászólás Aktív témák