Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz klepto #22976 üzenetére

    "Én azt gondoltam, azt a véleményt olvastam, hogy az asztalon kevésbé gyűjti a port egy gépház, mint a földön, vagy a földközelben álló társaik."

    Ha jobban belegondolsz, nincsen különbség. Sőt... a por felfelé száll; lebeg. A fűtés is nagyban befolyásolja a mozgását.

    (A padlófűtéses lakásokban például ezért fulladnak a porallergiások. Ott a por szinte "töményen" lebeg állandóan a lakás levegőjében, amikor megy a fűtés.)

    Ha megnézed a szobában a polcokat... a felsőkön semmivel nincsen kevesebb por, mint alul.

    Az "alul jobban porosodik" elmélet szerintem onnan ered, hogy sokan az asztaluk mellett, lent, sokszor a sarokban tartják a gépet, olyan helyen, ahol nincsen rendszeresen takarítva. Ilyen részeken a por "molyhos koszpamacsokká" gyűlik össze. A gép ebből nyilván többet tud beszívni.

    Míg egy akár rendetlenül tartott, de rendszeresen használt íróasztalon nem tud a por háborítatlanul "megállni". Az asztalon lévő tárgyak mozgatása, egyáltalán az asztal használata ebben gátolja.

    Egy rendszeresen, alaposan takarított szőnyegen, padlón (a gép körül is) viszont nem áll össze a por.

    S ahogyan említettem, még ilyen lakásban is...a por fentről terít be mindent.

    "Egyébként én Dunaújvárosban lakom, azt hiszem ez, mindent elárul, hogy mennyire poros helyen élek; légvonalban kb. 3km-re a vasműtől..."

    Ne is mondd! Az ország egyik legszennyezettebb területe az. :( Ismerem jól.

    Ez mindent megmagyaráz.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák