Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    őstag

    válasz sutszi #91448 üzenetére

    Az elsőből a poront két esetben használtam. Először próbaképpen, de valami 40%-os veszteségem volt, mert rettenetesen nyúlt, aztán szakadt. Akkor annyira felhúztam magam rajta, hogy egy évig elő sem vettem ezeket a matricákat.
    Másodjára kényszerből használtam, mert az YMDK saját, bepattintós millmax szerű hot swap foglalatának olyan magas a gallérja, hogy muszáj volt kompenzálni a switch talpa alatt a túloldalon. Itt már alig volt veszteségem, mert kerek végű csipesszel fogtam meg, nagyon óvatosan.

    Hang szempontjából a poron kicsit mélyít és tompít a bottom-out hangján. Azt mondanám, hogy hangtompításra használható, de kifejezetten hangolásra nem jó, inkább elvesz a kapcsoló egyedi kopogásából.
    Ebből a szempontból a PE szokott lenni a "thocky" hangzás keresők egyik alap választása, de nem biztos, hogy ebben a kapcsolónként felragasztandó formában, inkább az egész PCB-t lefedő nagy lapban. Viszont ez is inkább uniformizál, mint hangol.
    Kezelhetőség szempontjából amúgy mai fejjel az EVA-t választanám, ha nagyon muszáj lenne, de igazából inkább kerülöm.

    A másiknak az értelmét sem nagyon látom. Biztos jó az, hogy kevésbé stabilan fekszik fel a switch a plate-re, mnt magától tenné? :F

    M.

Új hozzászólás Aktív témák