- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Radeon_5 #55751 üzenetére
Az ilyen és hasonló dedikált tekerős vagy csak szimplán macropad kiegészítőknek az a hátránya, hogy az összes fix költség megjelenik az árában, ami egy nagyobb billentyűzetnél is jelen van, így ugyan a mérettel skálázódó változó költség alacsony lesz, de csapnivaló ár-érték arány jön ki a végén.
<troll>Amúgy meg erősítő, ott van rajta a tekerő, probléma megoldva </troll>
lehet, hogy erre gondoltal?
Igen, erre.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #55746 üzenetére
Nálam most bal oldalon van a tekerő. Ahogy nézem a kolléga által támasztott kritériumok listáját, egész soknak megfelel, bár MX Reddel nem nagyon halk, meg csuklótámasz is pluszban van.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
copass
veterán
válasz Kempetlen #55747 üzenetére
erős túlzás...
aprópénzből megoldható egy hangerő gomb..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
ADAM1337
nagyúr
válasz dseres #55733 üzenetére
Nyilván a mechanikusokhoz mérten, nem a sima membránoshoz képest, elfogadom hogy van hangja de ne a szomszéd jöjjön át, hogy hallja hogy gépíró tanfolyamot rendezek. Az ec2a egerem is rohadt hangos, de ne idegesítően legyen az.
A red silent switch-ek közül is találtam vagy 4-5 fajtát, néztem egy keyboard search oldalt, de nem volt igazán támpont, a hangerő állítás nem kell scroll elég ha gombos sőt jobb is talán. (nem megy hamar tönkre, a mostani lötyög fel le, pontosan beállítani nem lehet már úgy mint az elején)Videót megnéztem, nem tünik durvának. (Sógoromnak logitech g pro billje van az borzasztó hangos)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
még nézni is fáj az ujjaimnakADAM1337: nem a sima membránoshoz képest
Nem olyan egyértelmű a mechanikusok veresége egy átlagos membránoshoz képest, főleg ha egy felkeményedett darabról van szó. Ha alkalmas lesz a helyzet, látogass el a Pixelbe, ott valószínűleg lesz a linkelt videóban szereplő silent reddel szerelt Varmilo. Az, hogy piros kapcsoló, nem elég, mert nem a taktilis hupli a leghangosabb elem a képletben. Túl sok minden tud csattogni, a stabilizált billentyűk a legnagyobbat, vagy ha vékonyak a kupakok, az is ront a helyzeten (Varmilók, pár Ducky és egyetlen Razer kivételével az összes ilyen a piacon), szóval kell az építési minőség is. És a deskmat alá, rengeteget számít.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #55758 üzenetére
Pontosítanék: 2000-3000 dollárnyi bagolyfejen gépelek!
Igen, 50-70 dollár egy Keypora és 45 darab van belőle a billentyűzeten ... Ezt komoly meló volt összeszednie, mert nem lehet csak úgy megvenni, szerencsédnek is kell lennie.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ilor14
tag
Sziasztok,
Valaki tudna ajánlani játékra vezetéknélküli billentyűzetet? Legjobb lenne, ha nem lenne numpadja, de ahogy elnéztem ilyet nem nagyon találtam. Amiket eddig találtam (nem annyira drágán) az a Corsair K63 Wireless és a Logitech G613. (Sajnos mindkettő elég nagy és van numpadja.) Ezeken kívül miket ajánlanátok vagy a kettő közül melyik a jobb? -
dqdb
nagyúr
válasz ADAM1337 #55761 üzenetére
A leírtak alapján ő szimpatikusnak tűnik
A sötétszürkén fekete eléggé rosszul látható még világosban is, és a betűk is közepesen jól látszódnak csak sötétben. Ha ez fontos, akkor a CMYK változat mindkét színből egy árnyalattal világosabb (a színes módosítók mellett a szürkék is járnak hozzá tudomásom szerint).létezik hozzá csuklótámasz ?
Bármelyik 100%-os mérethez való jó hozzá. Ha 3D nyomtatni szeretnél vagy van CNC a közeledben, akkor van 3D modellem 100%-os mérethez való csuklótámaszhoz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Dronte
aktív tag
Deskmatból milyet érdemes venni egyébként? Ahogy néztem, érdemes akkorát ami egérpadként is funkcionál (és kevésbé lesz ocsmány így )
Jelenleg egy Steelseries QCK egérpadot használok.
Alin láttam szép nagyokat reális áron, ezekkel van tapasztalat?
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Dronte #55766 üzenetére
Olyat használok 2 éve, a mostani árát szerintem nem. Pár szebben kinéző darab úton van, így a QcK XXL mellé azok is bekerülnek vetésforgóba.
Bár a linkelt topikban hardcore gamer vonalon valószínűleg más lesz a válasz
-
ADAM1337
nagyúr
Egy kihuzható sínen van a jelenlegi is, így nem számít igazán a színe, mivel nem nézek rá soha szinte. ("csak érezni kell" )
De most lesz új asztal és a fiók felső hátsó részébe max rakok be zajfogó szivacsot mert ugye ez is erősíti a hangot.
Ha létezne felirat nélküli verziója az lenne a szimpatikus rgb nélkül, mivel teljesen megszoktam hogy nem nézek oda, és 99,9% én használom ezt a gépet amihez menne.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ADAM1337 #55768 üzenetére
Ha létezne felirat nélküli verziója
Jobb az, ha van felirat, még ha alig látható, akkor is (vagy van ilyen kupakkészleted a szekrényben, blankot pedig rendelsz AliExpressről vagy ha tényleg érezni akarod, akkor ebből a Bleached változatot). Amikor eltörtem a kezem pár éve, kizárólag blank kupakom volt, ne tudd meg, mekkora kihívás volt a törött kéz területén eltalálni a megfelelő távolságokat úgy, hogy vizuális segítség sem volt és az izommemória sem alakult kiA Varmilón Cherry profilos kupakok vannak, ezek kicsit alacsonyabbak az átlag mechanikus billentyűzeten lévő OEM profilos daraboknál (de nem annyira, hogy a csuklótámasz kérdésben számítana).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz ADAM1337 #55770 üzenetére
Matt3o cuccai általában (Mass)Dropon érhetőek el.
Árazás a qrvasok és a horribilis között valahol félúton várható. (+szállítási díj+ÁFA)
Szállítás ha nagyon belehúznak talán fél év múlva.
Szerintem karácsony előtt felesleges benne reménykedni.Hmm, alap /dev/tty nemsokára rendelhető.
TKL kit önmagában 95$, plusz numpad, plusz international, satöbbi...[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz ADAM1337 #55772 üzenetére
Mondtuk már, hogy egy jobb minőségű kupakszett 75-80$-nál kezdődik?
MassDropos cuccok meg 100+-nál.Mondjuk egy blank EnjoyPBT szett is 40$ körül mozog (ISOval 45), de azt házilag feliratozni elég macerás lenne.
(Csak azért nem veszek 40k-ért Epson nyomtatót+spéci tintát+papírt bele, hogy aztán még kupakonként szopjak a felirat rámelegítésével fél percet, aztán ki tudja milyen lesz.)Ahhoz képest a nemszeretem kupakszett ~30k-ért kifejezetten jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ADAM1337 #55770 üzenetére
Ahogyan nyunyu írta, a Dropon lesz elérhető. Valamikor ebben a hónapban kerül fel és nem group buy lesz, hanem raktárkészletről megvásárolható valami. A most is kapható kizárólag ANSI kiosztású feliratos változat 100 dolláros ára alapján olyan 80-85 dollár környéke lesz, amire jöhet még 27%-os áfa is (vám nincsen), ha úgy alakul. Viszonyításképpen a Varmilo kupakkészlete önmagában 80 euróba kerülne.
A minőségi kupakkészlet sajnos drága. És mivel a legtöbb group buy formájában megy el, így sokat is kell rá várni pluszban.
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #55773 üzenetére
Sziasztok!
Domonkos vagyok 2022-bol! Jelentem, hogy 400Ft az euro, r/mk-n a rotary encodereket levaltottak a slider-ek (tegnap mar lattam artisan-osakat is ) es tovabbra sincs semmi nyunyu igenyeinek megfelelo magyar kupakszett.
Viccet felreteve;
Szerintem siman szerezd be azt a nyomtatot es festeket, mert nem hogy idoben, de arban is boven vissza fogja az neked hozni ezt a kis befektetestGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Radeon_5 #55775 üzenetére
A dyesub költségeinek jelentős részét a QC emberigénye adja, kisebbik részét a jó minőségű maszk készítésére alkalmas eszközpark kialakítása, maga a nyomtatás már ezután filléres tétel. Ezért találni nagyon hasonló PBT dyesub készleteket fele-kétszeres áron (akár ugyanabban a boltban is).
Ipari méretben ennyi a feliratozás.
Domonkos: a slider olyan 2019-es dolog, idén a CNC-zett encoder knob a menő, és hamarosan jönnek az artisanok oda is
[ Szerkesztve ]
-
ilyen_85
senior tag
válasz A.P.I. #55722 üzenetére
nem tudom milyet szeretnél kbdfans-tól, de én ma kaptam email-t, hogy 38xx. helyről az 5x. helyre ugrottam elő a várakozási listán a kbd67mkII billentyűzetnél.
Ha forrasztandó (nem hot-swap) nyákot és plate-t kérsz, akkor van ISO támogatás (meg e-white szin, de az lehet csak nekem tetszik )
-
ilyen_85
senior tag
Na basszus én most fizettem be a pre-buy-ra, vettem két Discipline-t itt:
https://www.cftkb.com/shop/discipline
Van egyébként valami különbség a "sima" Descipline és a Discipline65 között?
ezek ISO kompatibilisek (a V2) én is azért néztem ki ezt mert kéne az ISO és a hangja is baromira tetszik...
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #55776 üzenetére
Alapvetően nem lenne bajom a nemszeretem márka kupakjaival, ha nem úgy állnának hozzá a custom piachoz, ahogy.
Eredetileg egy minden gyakoribb méretszabványt kielégítő fullos kupakszettet szerettem volna gyártani. (ISO HU, ANSI addonnal, Cherry/nem Cherry Caps, 6.25 szabványos alsó sor, 7 szóközös WKL, 75%-ra való Ins/Del/Pgup/PgDn...)
Ebből eljutottak odáig 4 év alatt, hogy már tudnak szabvány 6.25 szóközös, nem Cherry Caps Lockos 105 gombos ISO kiosztást gyártani nekem nagyjából megfelelő dizájnnal. (ami pont jó lenne most a GMMKra.)
Meg talán a kupakok színe is variálható, feltéve, ha éppen működik a konfigurátoruk, és meg bírják érteni, mit szeretne az ember.Extra kupakokat felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #55779 üzenetére
Nincsen különbség, csak néha ilyen, néha olyan néven hivatkoznak rá
Nem is tudtam, hogy a V2 már "gyárilag" támogatja az ISO-t (és hogy egyáltalán van V2), azt hittem, hogy MechBoards adaptálta. Így valószínűleg várható, hogy a hasonló stílusú 60%-os és TKL billentyűzetükből is lesz ISO előbb-utóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Radeon_5
aktív tag
válasz ilyen_85 #55779 üzenetére
Azok a git-es keycapek, lol. Mokanak oke de az ertelme mar erosen kerdojeles :D
dqdb: az emberi QC es raadasul draga mit jelent ez esetben? Egyenkenti valogatas polirozas vagy mi? Nehez elkepzelnem hogy 2020ban nem lehet ezt ipari mertekben full automatizalni.
Son of a Bit
-
nyunyu
félisten
válasz Radeon_5 #55782 üzenetére
Ellenőrizni kell, hogy pontosan illeszkedik-e a rátett felirat, mindene pontosan átkerült-e a kupakra, nem áll csálén, stb.
Nemrég linkelt valaki egy V billzetet, amit visszaküldött, mert össze-vissza állt a kupakokon a felirat...
Vagy akár a saját SA 9009-emet is linkelhetném, azon sem nagyon találni 2 kupakot, ahol pont középre került a felirat.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Radeon_5
aktív tag
válasz nyunyu #55784 üzenetére
Nem tudom, valahogy ugy erzem hogy a mai urtechnikak mellett ilyesmi csak igenytelenseg lehet a gyartotol, vagy extrem lehuzas/kamuzas. Bar nem volt meg kupakgyaram. Ilyen sok penzert nem lehetne mar minoseget elvarni? 100 dodoert elcsuszo feliratok wtf? Raadasul egy ilyen nagy tomegben evtizedek ota gyartott egyszeru 'kiforrott' termeknel? Es nem is 10 dolcsiert.
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
dqdb
nagyúr
válasz Radeon_5 #55782 üzenetére
Azok a git-es keycapek, lol. Mokanak oke de az ertelme mar erosen kerdojele
GMK Oblivion, volt és lesz belőle SA változat és tervben van az MT3 is. A készlet alapját az Oblivion színséma adta, fejlesztői hátterű téma, így adták magukat a fejlesztői indíttatású text noveltyk is. Normál feliratokkal is elérhető volt a készlet amúgy, és nem ez az egyetlen hasonló hátterű kupakkészlet (GMK Solarized például).Egyenkenti valogatas polirozas vagy mi? Nehez elkepzelnem hogy 2020ban nem lehet ezt ipari mertekben full automatizalni.
Nyunyu már megírta a lényeget. És igen, lehetne automatizálni, de egyszerűen nincsen akkora volumen, hogy megérje nekik.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Radeon_5
aktív tag
Es tenyleg, van Darcula meg Monokai is
Vegulis miert ne, jol neznek ki. Csak a git parancsok engem pont kicsit zavarnak amikor amugy tok mas funkcio van rajtuk, abrak meg oke ahhoz tudok tarsitani. De ez egyeni nyilvan mindenkinel.
A volumen erdekes, pont azt gondoltam hogy eleg nagy volumenben mennek ezek - es meg ha nem is extrem nagyban, hogy az automatizalas nem lenne akkora befektetes hogy ne erje meg akar rovid-kozeptavon is. Dehat persze nem mentem utana a biznisz reszenek szoval csak talalgatas.dabadab: Igen lattam vannak amik valoban kezmuves gyonyorusegek, ~50 dodo/darab aron arra azt mondom oke Meg ha hasznalni nem is lehet oket. De azok meg tenyleg profik. De egy standard ABS/PBT kupakra geppel nyomott szoveg/abra x ~100 mitol teszi kezmuvesse?
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
dqdb
nagyúr
válasz Radeon_5 #55789 üzenetére
Az utóbbi egy évben vált jellemzővé, hogy 500-1000 darab is elkel egy-egy készletből (5000 darab jelenleg a rekord), előtte 250-500 darabok mentek. Ha nem is kézműves, de erőteljesen kis szériás gyártásnak nevezhető, ami sosem lesz olyan olcsó, mint a TaiHao és társai ahol sok százezres nagyságrendben készülnek a komplett kupakkészletek, cserébe ha valamit módosíttatnál az alapkészleten, akkor azt mondják, hogy semmi probléma, 100e darabot rendelj belőle, és meglesz. Így aztán az előbbiből 70-80 dollárra jön ki az a kupakmennyiség (igaz, jobb minőséggel), mint amit az utóbbiak 5-10 dollárért odaadnak neked.
-
ilyen_85
senior tag
-
Geree
senior tag
sziasztok,
ha lehet billentyűzet-egér kombót keresek, legalábbis, hogy egy USB dongle-el vagy BT-al működjön...
1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 20k
2.Használt szóba jöhet?
nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
régebbi logitech mk250 ill. irodaban egy cougar vantart. a loginak az egere megadja magát, így valami LP kombót keresnék... a cougar vezetékes és többször duplázik...
4.Mire használnád a billentyűzetet?
munka (IT), hobbi (photoshop, web...)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
low profile-ok kényelmesek, a cougar vantar nem rossz de talán kicsit túl puha, többször duplázik, amikor gyorsan írok rajta
illetve vezetéknélkülit szeretnék, ahogy írtam esetleg egérrel együtt vagy legalább kompatibilis dongle-val
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Dell KM636? - nem tudom milyen billentyűzet illetve az egérről sem csak jót mondanak...
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, magyar layout
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
teljes, numpad, kurzorblokk, ins-del, home-end, pgup-pgdn hagyományos elrendezésben
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
nem baj ha világít és vannak FN opciók, vezetéknélküli.
köszi előre is.a friend in need is a friend indeed
-
Kobe
veterán
Emagon akcioznak eleg rendesen es van 1-2 bill ami megtetszett
Elvaras srmmi extra, jo lenne mechanikus, de nem letkerdes, magyar kiosztas es rgb, es azert par evet birjon ki koca gamerkedesselMost 19ert adjak a razer ornata chromat, ami a magyar kiosztas kivetelevel mindemben megfelelne
Arban max a cm ck550 szintjeig mennek el, abbol most 30ert dobjak a blue switches msgyar kiosztasut. Ennel jobb valasztas max ekkpra eretig van? Akar kulfoldi rendeles is jatszhat
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A CK550 az ár-érték bajnok továbbra is, hogyha valami belépő mechanikus billentyűzet kellene? Az összeszerelős megoldások nekem kicsit túlzásnak tűnnek így alkalmi játékra valami élhető megoldás kellene... nincsenek nagy igényeim. Igazándiból a Gigabyte K81 nekem nagyjából okés volt, amikor próbáltam, de ha egy kicsivel többért van jobb, akkor miért ne...
Most ilyen hétköznapi Logitech-el nyomom, az annyira nem jön be, főleg, hogy ritkán de belaggol a Unifying vevővel is. Egyes vélemények szerint az USB 3 eszközös közelsége zavarja vagy ilyesmi... nem játékra van no.
-
nyunyu
félisten
Oké, de az árfolyam változás kb. 27-28k-s mostani árat indokolna, nem 32k-t.
30k-ért osztogatott Blue meg kifejezetten pofátlan húzásnak tűnik az eladhatatlan régi készlet új árfolyamon kisöprésére.
Brownból tudom, hogy hiány van, mert mindenkinek azt javasoljuk a Blue helyett.Az a baj, hogy a magyar CK550 Brownnak eddig se nagyon volt alternatívája 30k alatt, így nem nagyon tudunk más billentyűzetet ajánlani helyette.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Venni készülök egy Tex Shinobit, és javaslatot kérnék arra, hogy milyen kapcsolókkal rendeljem.MX1A típussal elérhető, annak ezer színében.
A piros clicky Cherryk nekem sosem tetszettek (a többi sem a szívem csücske, de feketét már használtam huzamosabb ideig, az oké volt).
Amit szeretnék: taktilis, smooth működés, ami nem feltétlen kéri, hogy üssem tövig.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz FoxiestFox #55799 üzenetére
ha a fekete tetszett es taktilis kell, akkor clear
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest