-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Én egy Kolink KB2782UBH bill-t használtam 2011.01.03.-től mostanáig, annyi hibája lett, hogy a szóköz oldalsó két pöcke eltört így csak akkor működik ha középen van lenyomva. Ettől függetlenül más minden jól működik, a gombok nem koptak egyáltalán. -
copass
veterán
válasz plevips #56601 üzenetére
nekem van olyan 25 éves C64-em amin nem látszik a használat nyoma a gombokon...
nagyban függ attól hogy mennyit, hogyan és mire használta. ha jó minőségű a keycap az sokat bír, de egy gyenge minőségű is bírhatja sokáig ha alig használják és kímélve van.
van aki csak este gépezik 3-4 órát, van aki meg egész nap 10-14 órát nyomja aktívan.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz plevips #56603 üzenetére
mennyire nyomja le, izzad, zsírős/száraz a bőre,stb.
van aki püföli,csapkodja van aki meg csak finoman érinti a gombokat.
játékosoknál wsad fényesedik ki rendesen.
melóban egyszerre kaptunk gépeket,billentyűzeteket. nagyjából egyforma terhelést kaptak, volt akinek fél év után fényesedett, meghibásodott. az enyémen meg semmi se látszott."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
Jó lesz ez a reverse dyesub, van két újabb minta, most éppen a KAT Lucky Jade-hez.
copass: volt akinek fél év után fényesedett
Nekem 3 hónap környéke elég volt ABS-hez (ráadásul GMK). Egy előnye van, visszatettem a készletet egy 60%-osra, és világosan látszik, hogy érdemes split backspace-szel megépíteni a legközelebbit (bal oldalra BS, jobb oldalára dedikált Escape kerülne), mert kizárólag a bal oldalon nyomom leTöbb, mint egy évnyi kizárólagos PBT használat után az ABS tapintásra határozottan nem jön be (a komplett bottom row sosem volt használva, így a vadonatúj kupakokon sem).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
copass
veterán
vettem egy ilyen pbt duoble shot szettet, merő kíváncsiságból. alapvetően annyi a bajom vele hogy egy picit csilingel. feltételezem azért mert vékony.
-
Zscholti
csendes tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? 15-25k
2.Használt szóba jöhet? Nope
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Régi 1-2 ezer ft-os.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék, főleg fps.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Num pad
9.Extra igények ( világítson, csuklótámasz legyen.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #56581 üzenetére
Akkor erre nem tud senki semmi ajánlást? (10K alatt).
-
jeni
félisten
válasz SunMount3r #56581 üzenetére
Korábban volt akósan Rapoo bill ami hasonló kiépítésben a Media Markt boltban vettem 11000Ft körül. Magyar kiadás volt és mechanikus és wireless.
Drágában -
SunMount3r
nagyúr
A Rapoo-ra gondoltam a témában, de az a baj velük, hogy a hivatalos oldalukon fele sincs fent azoknak, amiket lehet kapni tőlük és csak szerencse kérdése, hogy rábukkanok valamire egy webshop-ban. Ezen is elég kicsinek tűnik, pl. a billentyűk zsúfoltsága miatt félek. Ezt kellene meghaladni gépelési kényelemben és pontosságban jelenleg nálam, de ha lehet ne csak egy "kicsivel".
-
dqdb
nagyúr
nyunyu: ezt láttad már? GMK stílusú feliratok és ikonok KAT profillal.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56614 üzenetére
Jaj
Valószínűleg októbernél hamarabb nem fog futni, mert júliusra esélytelen, augusztusra már van két KAT készlet, szeptemberben a KAT Monochrome jön, ami szintén WoB és BoW, csak éppen KAT stílusú feliratokkal és ikonokkal, így kicsi eséllyel tolják be ugyanoda.
-
chopin42
addikt
Üdv! Viszonylag ritkán írok ide, többnyire olvasója vagyok a topiknak. Van egy Fnatic rush pro silent uk bullentyűzetem. Nem rég múlt két éves. Rákerestem a hsz-eimre a topikban, és érdekes dolgokat olvastam, amikre már nem is emlékeztem (legutóbbi ez). Miért írom ezt bevezetőnek?
Mert a linkelt problémát egy hétnyi supportolás után sem lehet megoldani, minden módszert kipróbáltam. Illetve voltak egyéb problémák is. Tegnap pl lefújtam isopropyl alkohollal, tisztítás címszóval, reggelre ilyen lett: [kép] [kép] [kép] .
Tessék nyugodtan szörnyülködni, igazából nem bánom, lehet lesz egy rozsdafestés mod belőle, vagy ilyesmi
A linkelt hibával úgysem eladható, így meg végképp nem.
Igazából az a lényeg, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett, így idővel cserélni fogom, ezt meg vagy eladom donornak, vagy kipofozom egy moddal.
Viszont régóta érdekel a billentyűzet építés, mint téma.
Így segítséget szeretnék kérni, hogy merre induljak, amennyiben kész alapokból (nem tudok programozni, nyákot tervezni, stb) akarok építeni? Az elképzelés egy hotswap, iso, full billentyűzet, amibe silent barna kerülne (gateron gyárt ilyet?) Vagy egyéb, extrém csendes kapcsoló. Illetve a hiperhidrózisom miatt cseppállóvá is tenném, abban feltalálnám magam.
Plate mounted lenne az ideális.
Világítást NEM szeretnék.
Tudom, építeni költséges, de a mostani még egy darabig kiszolgál talán, így elkezdenék gyűjtögetni. Vagy kapható ilyen készen is?
Előre is köszönöm, és bocs a terjedelmes hsz-ért!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
dqdb
nagyúr
válasz chopin42 #56617 üzenetére
hotswap, iso, full billentyűzet
Ezzel lényegében egyetlen billentyűzetre szűkítetted a kínálatot: Glorious GMMK. Azonban az még halkított kapcsolóval sem lesz igazán halk, keress vissza nyunyu hozzászólásaira a témában.A full az igazi szűrőfeltétel, kitként nem létezik az említetten túl, group buyban is legfeljebb southpaw kialakításban láttam balra helyezett numpaddal, mint ez vagy compact 1800 kialakításban, mint ez, vagy southpaw extended 65%, mint ez vagy ez.
silent barna kerülne
Gateron Silent Brown, Aliaz, Kailh Box Silent Brown, Zilent, csendesített taktilis fronton ezekből tudsz válogatni, ársorrendben soroltam fel a választékot. Aliaz van itthon (Gateron gyártja ezt is), tényleg csendes, megkenve még csendesebb, de simábban jár a reszelős Cherrykhez képest, de még megkenve sem olyan simán, mint mondjuk egy gyári állapotú taktilis Everglide (csak az nem halkított). A Kailh annyiból szerencsés, hogy gyárilag vízálló, felépítésről videó itt, teszt róla a hétvégén ugyanezen a csatornán lesz.Plate mounted lenne az ideális.
Ha hotswap, akkor ez a velejárója, mert csak a socket nem fogja meg eléggé a kapcsolót. PCB mount ritka, mint a holló, előfordul néha, de a half plate a gyakoribb, amikor az alfanumerikus rész nyákra megy, a módosítók körben pedig plate-re.A halksághoz megfelelő minőségű stabilizátor is kell majd.
Izopropil alkohollal gyorsan áttörölni és utána eltörölni szerencsés dolgokat, mert pár műanyag és festék számára oldószerként működhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
chopin42
addikt
Az alkoholos dolgot most megtanultam, első és utolsó alkalom
Hát igen, a gmmk-t én is megtaláltam, de gondoltam, hogyha a "magyar iso pbt 16,7 millió rgb 10k alatt" csapatból szinte mindet kilövöm, és a keret nincs kijelölve, se a kupak, lesz néhány opció.
Sajna a 100% az kell, vagy a tkl+(csatolható?) numpad.
Iso jó lenne, de ha van bestbuy ansi full ,szerintem azt is megszoknám, legalább az utána következőnél már mindegy lehetne.
Silent barna: Igazából nagyon jó a silent red, de mikor találok kéket, érzetre nagyon jó, a barna meg nem kattog, és taktilis (azt nem próbáltam).
Tulajdonképpen kipróbálnám a taktilis kapcsolót, csak általános/játéknak kell billentyűzet, munkára nem. Tudom, hogy van silent barna, ami jó (olvastam a topikban). De igazából jó minőségű, lehetőleg nagyon csendes opciót keresek.
Szóval: full, lehetőleg halk, lehetőleg iso, lehetőleg taktilis, világítás nem feltétel, szabvány alsó sor/jó kupak opció lehetne. Kb ez a sorrend. Minél több, annál jobb. Szép fokozatosan, alkatrészenként venném, nem azonnal kell, ha van készen, az is megfelel (de imádok bütykölni, ezért lenne jó a hotswap, hátha ki akarnék próbálni más kapcsolót, forrasztani pedig nem tudok, nincs hozzá cucc. Az majd egy következő lépés lesz )
Ez mennyire árnyalja dolgot?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
dqdb
nagyúr
válasz chopin42 #56620 üzenetére
Ez mennyire árnyalja dolgot?
Annyira, hogy a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás az, hogy lemondasz a taktilitásról és veszel egy VA109M-et silent reddel.Halk taktilisre a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás az, ha veszel egy VA109M-et valamivel, kiforrasztod az eredeti kapcsolókat és másikat teszel a helyére.
Építeni is lehet, de ott az a baj, hogy 60-65%-os méret felett nincsenek polcról levehető olcsó házak, csak CNC-zett darabok group buy keretében, és azokból is tipikusan legfeljebb TKL vagy a linkelt különlegességek. Ezért aztán ha tényleg nagyon halkat szeretnél építeni, akkor az valószínűleg TKL méretben fog menni, drága lesz nagyon, és időben sem rövid, mert először ki kell várni egy ilyen építésére alkalmas GB-t, aztán nem árt gyorsnak lenni vagy szerencsésnek, és végül 4-6 hónap múlva meg is kapod majd (a példákból az Austin GB már lement, kevesebb, mint egy perc alatt fogyott el a 75 példány, a többi ezután fog futni).
TKL+ANSI+hotswap esély lehet a high profile CTRL, de azt nem tudom, hogy mennyire lehet ezzel halkat összehozni.
-
chopin42
addikt
Hmm...akkor ezen még rágódom, de lehet, varmilo lesz...(majd).
Egyébként hotswap socketet lehet-e csinálni pl az említett kiforrasztásos módszerrel (hogy az érintkezők egy socketbe csússzanak, tehát ahol a drót átmegy, oda egy perselyt beforrasztani/bedugni)? Mintha láttam volna ilyet.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
dqdb
nagyúr
válasz chopin42 #56622 üzenetére
Mill-Max vagy Holtite a kettő ilyen megoldás, de ehhez megfelelő méretű lyuknak kell lenni a nyákon. A kereskedelmi forgalomban és group buy-ok szintjén a Kailh megoldása terjedt el (már amennyire), az teljesen más megközelítést alkalmaz, az előbbi kettő csak a szó szerint értendő DIY világ sajátja.
Én személy szerint a (Kailh) hotswapnak inkább több hátrányát látom, mint előnyét, mert már van tapasztalatom vele két minőségi kategóriában is. Amíg nem volt, addig tényleg az univerzálisan jó megoldásnak tűnt, ahogyan neked is annak tűnik, és ezen nem csodálkozom.
-
félisten
-
copass
veterán
válasz FoxiestFox #56625 üzenetére
ipadpro + magic keyboard
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A topikból kiindulva valószínűleg ez.
-
félisten
-
nyunyu
félisten
Ha azt veszem, hogy 3 éve, mikor elkezdtem a megalomán kütyübuzi kollégával dolgozni, akkor otthon egy MK1-et használt, irodában egy MK2-t.
Amikor 17 harácsonyára kijött az iMac Pro a neki dedikált asztroszürke perifériákkal, akkor nagyon csorgott a nyála.
Aztán fél évvel később elérhetővé vált a pórnép számára is, egyből rohant a törzshelyére, hogy áldozhasson mammon oltárán, és beújított egy szürke MK2N-MT2 kombót, fehér MK2-MT2 ment haza. *Előző iPadjához is volt valami billentyűzetes tokja, erre most beállít az újjal.
Ha ezeket összeszámolom, lassan többet vert el billzetekre, mint én.
(Amúgy nagyon bírom a csókát.)
*: Arra már nem emlékszem tisztán, hogy amikor megfertőzte mekitisszel a padawanját, és az beállított egy frissen megjelent MK2N-nel, akkor cserélte-e az addigi kicsi billzetét numpadosra, vagy csak a fehér->szürke átmenet óta van numpadja.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #56630 üzenetére
Ha pénzügyileg simán megengedheti magának, szereti a stílust és a megvalósítást, kell neki egy ilyen ahhoz, hogy jól érezze magát a napi használat során, akkor én erre azt mondom, hogy vegye meg. Hülyének tartom, hogy ezért ennyit ad ki, de vegye meg.
A reális ára ugyanis valahol a negyede-ötöde környékén lehetne az ollós Logitecheket és Microsoftokat mérőszámként használva (nekem annyit sem érne meg, mert mások a preferenciáim), cserébe más az én billentyűzetem árától emelné fel a szemöldökét (és hülyézne le jogosan), ez egy ilyen dolog, ahogyan minden használati tárgynál előfordul ilyesmi akkor, ha egy kívülálló szemléli a dolgot erőteljesen túltoló bennlévőket.
Érdekes mostanában a hasonló árú vagy drágább custom billentyűzetek piaca (újonnan 300+ USD-be kerülő ház-nyák-plate kitek), 50-200% haszonnal lehet kiszállni szinte bármiből akár használtan is, akkora a kereslet.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
A már nem kapható magyar K800 árát látnám reálisnak érte, az valahol 35k körül volt, amíg lehetett kapni.
Vagy a várom mikor duplázzák meg az MK2N árát a háttérvilágítással viccemet felmelegítve sem kéne 75k-nál többe kerülnie (a numpad nélküli MK2 38k.)
[ Szerkesztve ]
-
pelikan69
tag
válasz pelikan69 #56592 üzenetére
Sziasztok!
Vannak itt olyanok, akik egyszerű gumiharangos billentyűzetet használnak irodai munkára? Vezeték nélküli ,ISO, magyar billentyűzetet keresek, numpaddal, fn sorral, csuklótámasszal. Tudtok ilyet ajánlani? Vagy itt szinte mindenki játékos?
A #56592 hozzászólásban leírtam bővebben.
Gondoltam, megpróbálom még egyszer, hátha valaki tud ilyet ajánlani.Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
copass
veterán
kérdés:
melyik switchet a legkönnyebb lenyomni:
cherry mx silent red, speed silver?
oké hogy mindkettő 45 cN, de a silver rövidebb úton jár és kisebb is pretravel."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #56635 üzenetére
Lenyomni a Speed Silvert, tövig nyomni a Silent Redet.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #56639 üzenetére
Nagyon rövid: Razer Huntsman TE billentyűzet az optikai kapcsolójával, ami 1 mm-nél kapcsol
Nagyon könnyű: Gateron Yellow, Everglide Sakura Pink, de a nyertes a 30 grammos Gateron ClearDe bármelyik kapcsoló kikönnyíthető rugócserével, csak arra kell ügyelni, hogy a rugó képes legyen visszanyomni a kupak súlyát.
-
lime.pro
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Ducky Mecha Minit, magyar kiosztású, "nagy enteres" verzió. Viszont a keycapek ABS műanyagból készültek, amit a specifikációk között nem említettek. Nem vagyok nagy rajongója sajnos, ezért gondoltam itt körbe kérdezgetek, hogy esetleg tudnátok-e ajánlani magyar PBT keycapet, hogyha egyáltalán lehet-e kapni valahol. Az se baj, ha nem olcsó...
-
dqdb
nagyúr
válasz lime.pro #56641 üzenetére
KPrepublic dyesub készlete: base + modifier + mod pro + hun
Vagy Varmilo külön kapható szettje, ami gőzöm nincsen, hogy kapható-e most valahol.
És ezzel a lista végére értünk.
Duckynál csak a US/UK/DE verzió PBT doubleshot (francia még talán), a többi viszont mártogatós ABS, ez a típusszámból látszik (BUSPDAZT1 vs BHUALAZT1). A honlapjukon úgy szerepel a specifikációknál, hogy ABS or PBT.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz FoxiestFox #56643 üzenetére
Szerencsére megálltam a pszichológiai és az önkiteljesítési igények határán.
(Azt se tudom, hol vannak a csavarozós stabok, amiket ~4 hónapja vettem, de még nem építettem be az MX 1000-be.)
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
Sziasztok. Új billentyűzetet szeretnék a már 7 éve nyüstölt Ducky Shine helyére.
Csak Mechanikus, lineáris kapcsolóval (red, pink)
ÁR: "reális"
Új vagy használt, mindegy.
ISO Full-TKL-60%
Semmi cicoma nem kell, szöveg gépelésre és játékra van használva 70-30 arányban.
Nem baj, ha fehér vagy világosabb a házaMaradjak Ducky vonalon vagy érdemes lehet mást is kipróbálni? One széria nem nagyon tetszik design miatt...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
OPiiPO
veterán
Hali,
Beszéltem a Genesis ügyfélszolgálattal, és közölték hogy a Thor 420-nek nem lesz magyar kiosztású változata. Hasonló kinézetü low profile mechanikust tudnátok ajánlani?
Köszi!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
mozesapo
tag
válasz OPiiPO #56646 üzenetére
[Tesoro Gram Xs] Talán ez. Mázlival Mediamarktban 9900 ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
Barnahalo
tag
Sziasztok! Gondoltam, írok ide, hátha tudtok ajánlani valamilyen klaviatúrát, amin én átsiklottam.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Maximum 35000Ft.
2.Használt szóba jöhet? Jó állapotú igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most?/ Miért cseréled le? Most egy több mint 4 éves olcsó 2000Ft-os membrános billentyűzetet használok, mivel az előző bedöglött egy év után, hogy a fene vigye el. Szeretném megtapasztalni, milyen a mechanikus lét.
4.Mire használnád a billentyűzetet? 60-40% Gaming-Munka (Excel, Word, stb.)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikusat.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Tesoro Gram SE Spectrum (Sajnálom, hogy nincs sehol sem nálunk piros kapcsolóval. :-( ) ; HyperX Alloy Origins (Ezeket nézegettem.)
7.Milyen kiosztást szeretnél? Én az ISO-t preferálom.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Legfőbbképpen a standard, de a 10-keyless is megfelel, ha más nincs. A 60%-os nekem hátrány lenne.
9.Extra igények Világítást legalább egy színben szeretnék; csuklótámasz nem feltétlenül kell; vezeték maradhat; nem baj, hogyha van szoftvere, makró lehetőség; ANTI-GHOSTING/N-KEY ROLLOVER kell. :)
(Ha lehet cserélni forrasztás nélkül a switchet, az + pont.)
10.Switch-type Nekem a Red-switch és ennek változatai jönnek be.Köszi előre is!
-
-
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék venni és jó lenne magyarországon belül megoldani, ami sajnos nagyon leszűkíti a kört és nem igazán tudom mi lenne a jó választás.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 30-40k max
2.Használt szóba jöhet? Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most?/ Miért cseréled le? Egy Thunderobot K70 és egy Corsair K70. A méretükkel van elsősorban a gond
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék és programozás elsősorban
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Vortex Race 3
7.Milyen kiosztást szeretnél? ANSI elsősorban, de ISO is jó.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? A legjobb 75%/65% lenne, de ahogy láttam TKL vagy 60% a kínálat itthon, azok is megfelelnek
9.Extra igények n-key és előny, ha legalább egy színben tud világítani
10.Switch-type A taktilis előny, de igazából bármi jöhet, ha könnyen kapok rá custom keycap-et a későbbiekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest