-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz Peaceliker #56200 üzenetére
Nekünk az irodában Dell KB216 van, azok egész halkak, és nincs is rájuk panasz (bár itt topicon belül mintha lennének ellenvélemények)
-
valakky
aktív tag
Logitech MK220-nek van valódi magyar verziója, és ha igen hol? mert több helyre írják, hogy HUN, de a képen még a kiosztás se az.
illetve olyan, érzésre a régi thinkpadok kialakítását (gombozatát, méretét, leütését) adó, idéző billentyűzet érdekelne, amely aránylag vékony. létezik ilyesmi legalább köszönőviszonyban?[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
A Ducky magyar gombok milyen tekintetben gyengébbek mint az angolé? Tapintásra is? Esetleg csúszósabb? Vagy csak vékonyabb anyagból van és hamarabb kopik?
-
AsakuraDave
őstag
Üdv,
Logitech G815 Gl Tactile-ról vélemény? Tud valaki estleg pesten boltot ahol kiszokott lenni rakva hogy végig tapizhassam?
Valaki letudná egyszerűen írni nekem, hogy pontosan mi a különbség pl a tactile,clicky,linear közt?
Az elnevezések alapján arra gondolok hogy a tactile egyfajta visszajelzést ad mikor aktiválodik a lenyomásra tehát így "meg akad" a linear az folyamatos tehát nincs semmi "feedback"és halk a clicky az tactile+hangosabb?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
copass
veterán
válasz AsakuraDave #56206 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
vince
őstag
Tegnap óta nyomkodom a cherry kapcsolós teszt kütyüt és kellett egy fél nap, mire rájöttem, hogy mi a különbség a red és a slient red között Utóbbi tövig lenyomáskor nem csattan, hanem van benne valami csillapítás, klassz. A kék és zöld nagyon menő, ahogy kattog, de nem tudom, hogyan lehet ezt bírni egy teljes billentyűzet esetén pár percnél tovább
Eddig azt gondoltam, hogy jó lesz nekem egy barna kapcsolós Varmilo, de most inkább silent redre szavazok, nagyon klassz a sima, "huplimentes" siklás, koppanás nélkül a végén."Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Domonkos
Ármester
Par dolgot azert ajanlok, hogy fontolj meg:
- Egy switch tester valoszinuleg nem fogja tudni visszaadni ugyanazt az erzest, mint egy fullos billentyuzet. Foleg akkor nem, ha gepelesrol van szo. Ha van lehetoseged, akkor mindenkepp probalj ki egy full meretut is, hogy biztos lehess benne, hogy gepeleshez is jo lesz. - en peldaul furcsalnam, ha egy linearis kapcsolo jobban bejonne, mint egy (akar a cherry) barna.
- Mechanikus kapcsolot nemszabadkell tovig nyomni. Bar tudom, hogy a silent variansok a visszarugast is csillapitjak - es ezert amugy en is jobbnak tartom oket - de a leuteshez csak annak kell csillapitas, akik kalapalva gepel.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Mr.Csizmás
titán
este 6-tól gmm(k) flash sale
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
vince
őstag
válasz Domonkos #56211 üzenetére
Multiméterrel lemérem majd a pirosakat, hogy hol, mikor kapcsolnak, de mindenképpen megfontolandó, ami írsz. Touch typing egyelőre nem nagyon megy
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
nyunyu
félisten
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #56214 üzenetére
Hogy milyen vastag oring-et lehet hasznalni az adott billentyuzetben, az nem csak a kapcsolotol (vagy a kapcsolasi magassagtol) fugg. Ha olyan kapcsolo-kupak parost sikerul osszehozni, ahol a kupak a teljesen lenyomott allapotban sem eri el a kapcsolo hazanak a tetejet, akkor ott egy nagyon lapos oring semmit nem fog erni. Hasonloan, hogyha a kupak olyan magas, hogy boven van hely a belsejenek alacsonyabb pontjai es a kapcsolo hazanak teteje kozott, akkor oda egy vastag oring sem lesz "eleg".
Az oring-et a kupakra es nem a kapcsolora huzod.
Abban viszont igazad van, hogy ha az uton sikerul 1.5-2mm-t csokkenteni, akkor az lehet hogy mar meg fogja gatolni a kapcsolast.
Csak azt mondom, hogy egy 2mm magas oring nem fog feltetlen 2mm-t csokkenteni a kapcsolo utjan, mert ez reszben kupakfuggo is. Maximum 2mm-t tud.Meg tovabb gondolva: Egy 2mm magas oring biztos nem fogja elrontani azokat a kapcsolo-kupak parosokat, ahol a kapcsolas utan >2mm billentyuut van. Ellenben (szelsoseges esetben) lehet hogy meg az sem fog semmit erni.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #56215 üzenetére
Igazából az egész o-gyűrűzés csak kényszermegoldás olyan problémára, amelyet megfelelően tervezéssel meg lehetett volna oldani a billentyűzet és/vagy kapcsoló szintjén.
en peldaul furcsalnam, ha egy linearis kapcsolo jobban bejonne, mint egy (akar a cherry) barna
Én is így voltam ezzel (azaz taktilis helyett lineáris), amíg nem találkoztam a megfelelő lineáris-megfelelő mountot használó billentyűzet kombinációjával. Van olyan design, ami taktilissel jobban működik, és van olyan, ami lineárrsal.Mechanikus kapcsolot nem
szabadkell tovig nyomni.
Ez kapcsolótól is függ és billentyűzettől is függ. Van olyan rögzítés, ahol a bottom out a tervezés része.vince: ahogyan Domonkos is írta, egy kapcsoló nem kapcsoló, egy nem gépelési szögben nyomkodott kapcsoló szintén nem kapcsoló, menj el kipróbálni élőben is. Jártam úgy, hogy a kézben nyomogatva wow érzés hotswap billentyűzetbe pattintva meh lett.
A kék és zöld Cherry pedig halk (és nem jó más clicky kapcsolókhoz képest). A clickbaros Kailh Box már hang és érzés terén is rendben van, aztán az ember kezébe kerül egy SKCM White Alps ... Amúgy a kattogó billentyűzet egyáltalán nem zavarja a legtöbb gépelőt, hanem inkább élvezi ezt, és benne nem csapódik le olyan hangosan gépelés közben a hang, mint amilyen hangos valójában. Az, hogy a környezetét zavarja-e, már teljesen más téma
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #56212 üzenetére
este 6-tól gmm(k) flash sale
Csak tipp: ha egy elemű a kosár, akkor 6$ a szállítás, ha kettő vagy több, akkor már 12$.
Vagyis célszerű csak a barebone billzetet rendelni, kapcsolók és kupak nélkül, mert különben a szállítási díj többlet elviszi az akciós díj és az itthoni ár különbségét!
Mittudomén anno néztem, hogy kb. 5k-ra jött ki akciósan a magyar kupakszettjük, így egyáltalán nem éri meg +6$-t fizetni a szállításáért, amikor itthon 6.1-6.5k körül mozgott vámolva+áfával...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Muszáj lesz vennem egy új billentyűzetet és a segítségeteket szeretném kérni a választáshoz, vagy legalábbis javaslatokat várnék inkább.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 10.000 - 20.000.- Ft között
2.Használt szóba jöhet? - Ha rendben van, miért ne.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Egy ezer éves Genius 2-3 ezer ft-os, billentyűzetet. Beragadnak a gombok, elöregedett, nem mindig érzékel.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Internet böngészés, chat, casual gaming.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - A mechanikust hangosnak gondolom (mások állandóan behallatszódnak discordon) és mivel nem gamelek hardcore ezért nem is számít annyira a pontosság, kattanás stb, szóval gumiharangos elég lenne.
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Razer Cynosa Chroma például, de nem ragaszkodok az RGB-hez.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - ISO vagy ANSI, mindegy.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Numpadet és kurzort szeretnék, esetleg hangosítás, halkítás multimédiát, de az se gond ha ez csak FN gombbal együtt megy.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - Ha van RGB akkor jöhet, de nem ragaszkodom hozzá, elég az egy szín is, USB csatlakozás, vagy wireless, mindegy, csuklótámasz jó ha van, de nem muszáj.Nos ezek lennének a válaszok a kérdésekre. Ahogy látszik elég casual szinten mozgok, így nincsenek nagy igényeim sem, de azért gondoltam kikérem a profik véleményét.
Előre is köszi!
-
Amerigo57
őstag
válasz zovifapp111 #56066 üzenetére
zovifapp111
A két billentyűzet , milyen márkájú és hol rendelted ? -
zovifapp111
senior tag
válasz Amerigo57 #56222 üzenetére
A Giga egy kb. 4-5 éves klavi, amit a lányom sajnos megkínált egy fél bögre kakaóval. Működött hibátlanul, csak kissé felkeményedtek a gombok A másik meg egy amolyan próba a mecha világba, egyébként nem tűnik rossznak. Még barátkozok vele Innen rendeltem: [link]
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
L.
tag
válasz Mr.Csizmás #56212 üzenetére
USA rendeléseknél jelenleg a szállítási idő hosszas lehet. Van egy május 4.-ei rendélsem virginiából amit 17.én adott fel a cég és 3 nap alatt még nem ért be az export warehouse-ba hogy egyáltalán elinduljon idefelé.
Sok helyen most kezdtek el üzemelni csökkentett kapacitáson és rengeteg rendelést dolgoznak fel visszamenőleg. Én tudtam hogy nem fog jönni egyhamar így nekem nem volt gond, ki is volt írva.
A gmmk billentyűzetemen Dallas TX volt a feladó állomás ott nemtudom mi van most.
De nem árt számolni 1-2 hét plusz csúszással vagy esetleg többel. -
félisten
-
L.
tag
válasz FoxiestFox #56225 üzenetére
-
Radeon_5
aktív tag
-
fornettisuti
veterán
válasz zovifapp111 #56223 üzenetére
pár éve vettem egy radragon kala-t, kék kapcsolós, semmi baja mai napig.
pár napja érkezett meg egy másik redragon, surara pro barna kapcsolós és magyar kiosztású.
fontos volt, hogy sötétben a kupakokon keresztül normalisan átvilágítsanak a karakterek, ezt mind a két termék tudja.
ebben az árkategoriában nem találtam jobb alternatívát.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
elttiL
senior tag
Üdv. Van valakinek Modecom Volcano Hammer (Brown) (vagy Blue) switces billentyűzete? Vettem egyet, de visszaküldtem, mert meg volt "tekeredve", origi sérülésmentes dobozból vettem ki, de a sík asztalon billegett . De nem erre irányul a kérdésem. A fotókon, dobozon, szépek a karakterek a billentyűkön (sőt még itt a hardveraprón egy 2018-as hirdetésben is okésak), de a valódi billentyűkön most viszont egyszerű már-már kommersz rajzolatú karakterek szerepelnek. Vagy lehet, hogy csak a magyar kiosztású billenytűkön ilyen?
pl.: [link] nem ilyen most egy vadiúj billentyűzeten a karakterek, hanem ilyesmi: [link] .
Van valakinek mostanában vett, és "szép" karakteres billentyűzete?[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz zovifapp111 #56223 üzenetére
zovifapp
Majd egy pár hét után , REDRAGON Manyu RGB Brown Switches fekete
billentyűzetről írj már róla a egy tesztet.
A Roccat Ryos MK Pro HU billentyűzet mellé , kellene vennem
egy másik mechanikus billentyűzetet.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
Érdekes 1800-Battlecruiser hibrid. Csak éppen kupakot lesz rá kihívás találni, mert a felső funkciósor R0-ért kiált, az pedig például GMK vonalon ritkaság és/vagy komplett base kitet kell venni egy sornyi kupakért.[link]
Ahogyan erre az F122 utánérzésre is.Jön a nyár, GH táján mindenki a csatahajókra bukik?
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
-
dqdb
nagyúr
-
nyunyu
félisten
Magyar kiosztásuk nem volt?
-
-
lezerkard
csendes tag
Helló!
Olyan gondom van, hogy sok-sok évvel ezelőtt vettem már még anno tescoban billentyűzetet.
Akkor megúsztam elég olcsón 2000ft volt.
Ezeken rajta volt még minden. Hosszú Í betű a Z és Y nem volt megcserélve. Az Y mellett ott volt a hosszú Í betű. De a maiaknál már a bal alsó sarokban csak Z betű van és középen van az Y. A hosszú Í betűt meg csak a alt gr+g betűvel tudom előcsalogatni? Ez a fajta használat számomra borzalmasan kényelmetlen. Hova tűntek a régi magyar kiosztású billentyűzetek?
Ennyire sokat változott volna a piac? Vagy ha vannak még ilyen billentyűzetek, tud nekem adni pár linket vagy valamit, hogy, hogy keressek rá?
Előre is köszönöm a választ. -
HSNet
aktív tag
Megpróbálom mégegyszer, hátha most nem kallódik el. Olyan bill-t keresek, ami:
-PS2, vagy megy PS2 passzív átalakítóval
-tud legalább 6KRO-t PS2-n
-Lehet kapniHa nagyon lehet válogatni, akkor soft tactile (MX Brown jellegű), linear (black/red szerű), vagy ollós lenne a cél, de felőlem lehet gumidómos is, ha nem túl bizonytalanok/mozgósak a billentyűk rajta.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
vince
őstag
válasz lezerkard #56240 üzenetére
Ajánlom az összefoglalóból az ANSI vs ISO kiosztás c. részt.
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
HSNet
aktív tag
válasz nyunyu #56243 üzenetére
Igen, sőt még ma is gyártanak
A probléma, hogy amiről megtaláltam, hogy megy PS2-n/megvehető PS2-s kiszerelésben is, azoknál vagy ismerten 2KRO van (Unicomp Model M), vagy nem találtam semmi infót KRO-ról (Cherry G80-1800/3000), vagy 3000Ft alatti gumidómosok, amikről valahogy nem hiszem el, hogy bármi ilyen komplikált dolgot (például, hogy használhatóak lennének) tudnának.Összefoglalóban volt több olyan típus is, aminél USB 6KRO/PS2 NKRO, vagy hasonló megjegyzés szerepelt, de nem találtam olyat, amit még árulnának.
Gondoltam, ha valaki vett valami használhatót, amihez volt átalakító akkor az menni fog.
Domonkos: Köszi a tippet, megnézem, ha jól láttam, akkor az még beszerezhető.
-
Domonkos
Ármester
Jajj, ne! Felreertes ne essek; nem azert irtam, mert hogy olyan nagyon ajanlanam, csak errol tudom, hogy biztos mukodokepes volt ps/2-re alakitva
Ha nincs jobb ilyen feltetelekkel, akkor persze, nem rossz billentyuzet, de egyebkent igencsak tularazott, ahogy a das keyboard tobbi peldanya is.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
nyunyu
félisten
'88-91 között gyártott Cherry 1000-ek voltak csak NKROk.
'92-ben kicsinyített 1000/3000 elektronikából már kispórolták a diódákat, és limitálták a firmwaret 2KROra, de ettől még átmennek a duplashiftes THE QUICK BROWN FOX teszten.
Windows gombos 3000-ek megint más elektronikát használnak, nem hinném, hogy visszatért volna az NKRO.
1800-aim is 2KROk, HE QUIK BROWN FO LEAPS OER HE LA DOG. (Ezt a '01-es AT csatison lőttem.)[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
válasz nyunyu #56249 üzenetére
Köszi, akkor cherry-ket lehúztam a listáról. DAS-nál a túlárazottságot láttam, és a 3-asnál a PS2 kompatibilitást is, Model S-t reméltem, hogy újabb annyival, de azt sem találtam sehol EU-ban, csak az US Shopban, de az meg állításuk szerint nem szállít ide.
Marad a keresés tovább, vagy próbálok valami használtat lőni.Köszi mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest