- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Hello!
Azóta is dilemma a billentyűzet-egér kombó. Ha egy Logitech MK540-et rendelne az ember, ott biztosan nem lépne fel olyan probléma, hogy nem veszi a jelet, kihagy stb? Unifying vevőegységes. Szerintem a billentyűzet és az egér megfelelne a használat körülményeinek. Egyedül ez aggaszt, hogy ne legyen vele vételi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Cougar 200K halálán, keresném utódját. Asus TUF K5 jelenleg alattam, remélem max ma estig. Botrány,
1.Mekkora összeget szánsz rá? - Max 25k
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Cougar 200k / kiporszívóztam a k és d betűt. No komment.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Online játék, némi gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Cougar után halk, slim,ollósat lehetőleg
6.Van konkrét modell ami tetszik? Cougar Vantar, MS natural 4000, de nem tudom mennyire magas a slimhez képest
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) MAGYAR
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Teljes méretű bill, számok, kurzor, stb
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Vezetékes, világítós. Sokat este, éjjel nyomkodok, emiatt szükséges lenne legalább Cougar 200k szintű oldalról is látható világítás. Asuson sok karakter széle nem látható, csak szemből nézve, bádog bili hang, ez a kva mondatot is 5x-e javítom...Köszönöm előre is
-
nyunyu
félisten
Asus TUF K5
Asuson sok karakter széle nem látható, csak szemből nézve, bádog bili hang, ez a kva mondatot is 5x-e javítom...Ilyen hamar tönkrement az a világítós Silitek gumidóm?
Tizenpárévvel ezelőtti, kevésbé világító, Compaq/HP/Dell/IBM/Lenovo logó alatt futó tesói azért elmentek 1-2 évig is, mielőtt nagyon csattogtak volna a csálén járó gombjaik.
(Nemmegmondtukezerszer, hogy ne vegyetek gumidómot 10k-nál drágábban???)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
t.imi
addikt
válasz nyunyu #51557 üzenetére
Dr. Akula Ebbe kössél bele, kicseréltem a régire Jobb karakterek nélkül..
Áhh, bírja még, 40 perc van benne, egyszerűen beleakadnak az ujjaim a kupakok szélébe. > Cougar oldala le van törve, Asus homorú.
Online vettem, így főként a lehetőség / kíváncsiság vitt rá, és a remény, hogy nem lukba kell nyúlkálnom pár sor írásakor.Pár hete nézem, sok esélyt nem látok ollós / halk slim klaviatúrára. Ezt az eddig bevált szerkezet miatt keresem.
Ez nem tetszik
200K előtt az MS comfort curve elment 5 évet, gyerek "verte" szét, mert játszani akart Ő is 2 évesen
A következő ugyanebből már más dobozban és anyagból érkezett, egy rakat hulladék. Beragadó billentyűk játék alatt. Pl "W" kb 10 sec után úgy maradt, csak mentél, és mentél... xar. 3x hoztam újat helyette, ez már tescós kivitel.
Roccat Horde számomra = gyűszűbe kell bedugni az ujjaidat, különben mellé ütöd a karaktert. Az is ment vissza.
Ánusz..vicc.
Elnézést a szóf@ásért, csöppet uncsi a mai tech cuccok hulladék hányadosa.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Az egyre dráguló membránosok alulról, az egyre olcsóbb belépő mechanikusok felülről találták telibe az ollós kategóriát, ami asztali vonalon mára lényegében kihaltnak tekinthető. Maradt a 200K/Vantar olcsón, valamint pár ollós (vagy relatíve lapos kivitelű membrános) Logitech/Microsoft nagyon drágán.
A minőség rohamos esése a membrános kategóriát is érinti, egyre kevesebbet bírnak az új billentyűzetek a felkeményedésig.
Esetemben az utolsó három Thinkpad laptopbillentyűzet bírt 9-10 hónapot, aztán meguntam, és rendes külső billentyűzettel dokkolom az egész gépet.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
kukulec
őstag
helló, egy mechanikus billentyűzet beszerzéséhez kérném a segítségeteket.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - max 130 eur
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? microsoft teljesen alap; kipróbálnám a mechanikus billentyűzetet. (most vettem logitech g703-at, és illene valami hasonlót beszerezni.) szeretném legalább 5 évig használni
4.Mire használnád a billentyűzetet? fotószerkesztés, játék, gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) fogalmam sincs, mechanikus legyen, jó kattanós, könnyen tisztítható, strapabíró
6.Van konkrét modell ami tetszik? valamelyik világítós logitech kellene
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO - magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? teljes méretűt, számokkal, kurzorral, minden magyar betűvel
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) vezetékmentes előnyben, világítós alap. csuklótámaszt utálom[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
dqdb
nagyúr
válasz kukulec #51562 üzenetére
Nem létezik magyar nyelvű mechanikus Logitech. És hála a Romer-G kapcsolóknak, még alternatív kupakkészlet sincsen hozzá (úgy egyáltalán, nem csak magyar nyelvű). A G915 esetében pedig a Kailh Choc kialakítású kapcsolók miatt nincsen magyar nyelvű alternatív kupakkészlet.
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Kva jó..Köszi a kielégítő választ.
1 helyen van Vantar, ezek szerint rögtön két darabbal érdemes kezdeni.
Nézegetem a COOLERMASTER CK-550-GKGM1-t, gyár szerint ez braun kapcsolós, ami nem kattog annyira, halkabb mint a blue, red (?) Létezik csuklótámasz és olyan hézagoló v bármi, amivel csökkenthető a kapcsolók útja?
Logi, MS már csak kábel nélkül nyomja a magasabb kategóriás cuccait.
Kabaré az egész. Thinkpad pedig nem a belépő kategória tudtommal. -
F34R
nagyúr
Tisztazzuk mit akarsz? egy premiumnak eladott also katergorias gumidomos billentyuzetet, vagy egy olcso also kategorias mechanikust. Utobbi biztos vagyok benne, hogy gepelis elmenyben ezerszer tobbet ad. Ha olloshoz vagy laptop billentyuzethez vagy hozzaszokva akkor ket harom megoldas letezik.
1, veszel ugyanolyan stilusu olcso gumidomosat.
2, veszel egy normal mechanikust es megtanulsz rajta gepelni.
3, osszeraksz, vagy keresel olyan billentyuzetet ami Kailh low-profile switches. (ez zsebbenyulos) -
kory24
őstag
Sziasztok!
Ú billentyűzetet szeretnék venni régi helyett.
1.Mekkora összeget szánsz rá? 10 max 13k
2.Használt szóba jöhet? talán
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech K120 baragadt space
4.Mire használnád a billentyűzetet? netezés / játék néha
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (látszódjon gombok sötétben)
6.Van konkrét modell ami tetszik? A4Tech Bloody B120, Spirit Of Gamer K500
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? normal
9.Extra igények világítás
Kockázatos lehete használtat venni?
Pl ezt? -
dqdb
nagyúr
Létezik csuklótámasz és olyan hézagoló v bármi, amivel csökkenthető a kapcsolók útja?
Az érzékeléshez szükséges utat nem lehet csökkenteni, a teljes utat lehet gumigyűrűzve csökkenteni kicsit, cserébe a lenyomás vége nyúlós-kellemetlen érzés lesz (hasonló, mint membránosnál). Ha 2 mm-nél rövidebb úton érzékelő megoldás kell, akkor speed néven futó kapcsoló kell (bár ez megtévesztő sokszor, mert nem olyan jó a rövidebb út, mint amilyennek látszólag hangzik).nem kattog annyira
A clicky (kék és egyéb) kapcsolókat vegyük ki a képletből, azok kattognak, maradjanak a lineáris (piros, fekete és egyéb) és taktilis (barna és egyéb) kapcsolók. Ebben a kontextusban a következő kijelentések igaznak tekinthetőek:1. Egy tetszőleges ollós billentyűzet halkabb, mint szinte minden mechanikus. Ellenben a MacBookok ollóshoz némileg hasonlító pillangó mechanikás billentyűzete nem halkabb, mint egy átlagos mechanikus.
2. Egy új membrános billentyűzet általában kicsit halkabb, mint egy átlagos mechanikus, azonban egy fél éves vagy annál öregebb membrános billentyűzet általában hangosabb, mint egy átlagos mechanikus, és ez csak rosszabb lesz.
3. A Logitech K120 újonnan is pocsék, fél év múlva még rosszabb lesz.
4. Egy memchanical/hibrid membrános billentyűzet már újonnan is hangosabb (de legjobb esetben is ugyanolyan hangos), mint egy mechanikus (a K5 ilyen).
5. Egy billentyűzet hangja függ a felhasználótól. Minél inkább izomból gépel, annál hangosabb lesz. Membrános/ollós billentyűket muszáj tövig lenyomni, mechanikusnál elég csak az érzékelési pontig, így a touchtyping megtanulása után halkabban lehet gépelni (sokan képesek erre, sokan egyáltalán nem érzik, ők használnak gumigyűrűt).
6. Egy billentyűzet hangja függ a kapcsolótól. A clicky vonalat felesleges említeni, a taktilis némileg hangosabb taktilis hupli miatt, mint egy lineáris (én ezt nem hallom). A gumigyűrű (és a touchtyping) a két hanghatás egyikét szünteti meg (a kupak lenyomás közben a kapcsolónak ütközik), a másikat nem (felengedéskor a stem a kapcsolóháznak ütközik). A silent kapcsolók mindkét hanghatást csökkentik megfelelően elhelyezett gumírozással. A harmadik hanghatás (rugó pengése) ritka, nem kiküszöbölhető, de messze a legidegesítőbb.
7. Egy billentyűzet hangja függ a billentyűzet házától (anyag típusa, vastagsága, légrések vannak-e), a kupaktól (anyag és falvastagság is befolyásolja a hangot) és az asztaltól magától (van-e deskmat, asztallap vastagsága)Szóval ha ollós halkságot keresel, akkor csak ollós billentyűzet jöhet szóba (vagy rettenetesen drága legózás mechanikus vonalon). Ha a halkságból feláldozol valamennyit a tartósságért cserébe, akkor silent red (nem tudsz/akarsz touchtype-olni) vagy barna. De ezek hangosabbak lesznek, mint az ollós, ne higgyél a marketingnek (de a K5-nél halkabbak).
-
t.imi
addikt
Ollósat. Az nincs. Vantar cseh, vagy spanyol.
Marad a mechanikus.
Ez ugye csöppet magasabb mint a "laptop szerű", így játék alatt kényelmetlen (?) Ezért kérdeztem a csuklótámaszt, illetve lehet e csökkenteni a gombok útját 4mm-ről 2.5-3-ra.
Ha nem lehet, ill támasz sincs opcionálisan, sok választásom akkor sem marad.Mivel esetek 80%-ban este 10 után kerülök géphez, zavaró a családnak hallgatni a klattyogást éjfélig.
Írom ezt nulla tapasztalattal mechanikus billentyűzet terén. -
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #51570 üzenetére
Az Outemu választéka annyira kaotikus és széles, hogy egy ideje úgy döntöttem, nem veszek róluk tudomást, mint gyártóról. Így sem egyszerű a Gateron/Kailh/általuk gyártott custom vonalon valamennyire képbe kerülni, de ezt a képet az Outemu bőven megduplázná, sőt. Szerintem nincsen annyi lila szín a Pantone skálán, mint ahány Ice Purple variáns
-
t.imi
addikt
Nekem még az egész kínai, kicsit fáj is, miért kell ennyit foglalkozni ezzel. Előre/utólag is köszönet mindenkinek a fejtágításért
Giga árul 2mm úttal brown kapcsolóval, ezek szerint gyűrűzve - Cougar 1.8-al is, itthon nem-, ami a videót nézve csöppet sem halkabb a többinél saját füleimmel hallgatva.
Ez lehet a saját hibám v a mikrofon túl érzékenyre lett beállítva.
Barnát írják a legcsöndesebbnek, piacom kék és piros viszi a fő szálat.
A silent kapcsolókkal szerelt klaviatúrákat miről tudom felismerni?
Low profilból ez az első amit látok, nem olcsó.. [link]
Fehérben viszont van red [link][ Szerkesztve ]
-
dudLee
tag
Cherry Silent Red és Sima Cherry Red között lenyomási érzésben van különbség ?
Olvastam olyat, hogy a silent red-nek a lenyomása akadósabb. Ez igaz? -
ribizly
veterán
Van egy leharcolt ALPS green klón switch-es Advanced Logic Research INC cuccom:
[link]
Szépen letakarítottam, amennyire elsőre lehetett, de sajnos azon túl, hogy bedugáskor felvillannak a ledek, majd elmennek nem sikerült üzembe helyezni. Ezért felajánlom itt a köznek (akár alkatrésznek). Ha valakit érdekel, akkor jelentkezzen privátban és viheti természetesen ingyen, csak jöjjön el érte.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dqdb
nagyúr
Dehogynem saját kapcsoló. Így ha meghibásodik az egyik, esély sincsen venni belőle még egyet, valami mással kell helyettesíteni. Ez a billentyűzet szerintem egyszer érte meg az árát, amikor 1 éve az ED elárazta 11e forintra, de 28e forintért finoman szólva is túlárazott a CM CK550-nel vagy a saját MX One modelljükkel szemben is. És ugyan magyar kiosztású, de egy szinte olvashatatlan gamer betűtípust használtak ehhez.
Menj el a legközelebbi MediaMarktba megnyomkodni úgy bármit, ami mechanikus, és a Pixelbe is, ahol valószínűleg akad silent red kapcsolós billentyűzet, hogy legyen minimális gyakorlati tapasztalatod, hogy miről van szó, és ne csak netes információk/tévedések alapján vásárolj valamit. Mert lehet, hogy a piros a leghalkabb, de az is lehet, hogy nagyon nem lesz kényelmes használni, mert például túl puha.
Vagy ott van a 4 mm-es út, ami soknak tűnik, de ugyebár elég 2 mm-t lenyomni az érzékeléshez, míg a mostani billentyűzeteden előfordulhat, hogy ugyan csak 2 mm a teljes út, de azt mind le kell nyomni az érzékeléshez, szóval ugyanott lennél, de ezt sosem fogod megtudni kipróbálás nélkül.
Amúgy igen, egy jó billentyűzet megtalálásába időt kell beletenni. Ma az átlagos vevőnek a három legfontosabb dolog egy billentyűzetben az RGB, a világítás és az RGB világítás, így a gyártók arra mentek rá, hogy olyan fényforrásokat gyártsanak, amelyek többé-kevésbé használhatóak billentyűzetként is. Szóval ha valakinek billentyűzet kell, akkor több időt bele kell tennie a keresésbe, mert a csicsa könnyen elhomályosít (a K5 például tipikusan ilyen).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Varmilo VA109M CMYK TKL változatnak mennyi szokott lenni az itthoni ára? a full size 59e.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Tengri
senior tag
Tesoro Gram SE Spectrum G11 UXL optical red switch-es billentyűzetem volt. Sajnos egy évet nem élt meg. 2 hónap után a kihajtható lába a bal oldalon megadta magát gépelés közben. Fél évre rá pár kapcsoló elkezdett duplázni. Sorsát a fiam tetézte be, ugyanis letesztelte a vízállóságát. Ezek után pár kapcsoló már egyáltalán nem működött, így azóta a tartalék billentyűzetet használom. Többet nem hiszem, hogy lesz Tesoro billentyűzetem.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
MODERÁTOR
Ennyiért nagyon jó lenne. Csak érkezzen már raktárra.
Korbel78: úgy tűnik tesoroéknál ez a duplázás valami extra fícsör lesz, nálam először az S betű kezdte el, visszavittem, hogy gariba nézzék meg és szartak rá, visszakaptam azzal az indokkal, hogy rendeletetés szerűen működik, nincs baja. Azóta már az É betű és a vessző is dupláz.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
-
t.imi
addikt
Igen, megtaláltam közben. Termék saját oldalán az infó.
Finn tesztben nincs agyon dicsérve, bolt sincs hanyatt esve tőle.
Magyar low profil nincs is más értelmes gyártótól.
CK 550 kimondottan tetszik, egyedül a 23mm (200k) vs 41mm magasság ami aggaszt . Ha MM-ban van, ki tudom próbálni, de más állva és a saját asztalnál megszokott magasságon.
Pixelt néztem, roccat horde, többi 50k fölött magyar kiosztással.
Kb 3mm lehet a 200k útja, a gombok kiképzését kell majd szokni.
Tényleg nagy tortúra ez -
MODERÁTOR
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ma büszke tulajdonosa lettem egy Cooler Master CK550 -nek. Első mechanikusom.
Boltban halkabbnak tünt, szokom a hangját. De amúgy pazar termék!
Itthon kapható hozzá vajon gyürü? Ebayen milyen szürö szerint keressek rá?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
dqdb
nagyúr
válasz cintula187 #51594 üzenetére
5×2 mm-es gumigyűrű kell, menj el a legközelebbi szerelvényboltba és adnak, ha így kérsz. Ha fontos a világítás, akkor áttetszőt vegyél, de az is elfog valamennyit a fényből.
Ha nincsen deskmat, akkor érdemes beszerezni, és azt használni kisebb egérpad helyett, az is tompít a billentyűzet hangján.
-
dqdb
nagyúr
41mm magasság ami aggaszt
A vége ilyen magas csak, az eleje nem. Sajnos mainstream vonalon az OEM profilos kupakokat erőltetik, amelyek eléggé magasak.Csuklótámasz nélkül nem biztos, hogy megúszod, de azt könnyű utólag szerezni hozzá.
Pixelt néztem, roccat horde, többi 50k fölött magyar kiosztással.
A Roccat Horde ugyanaz az elkerülendő elektronikai hulladék, mint a K5. A Pixelt nem azért ajánljuk meglátogatásra, hogy mindenképpen ott vegyél, hanem azért, mert ott van választék minőségi billentyűzetekből mindenféle kapcsolóval, így felmérhető nyugodt körülmények között a terep. És azért, hogy értékeld az eladók flegmaságát, ami azután sem változik, hogy a próbát követően azonnal megveszed náluk a cuccottAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz cintula187 #51594 üzenetére
Múlt heti O-ring-ügyi határozó.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz cintula187 #51597 üzenetére
Ennyi, de egy százas csomag ennél olcsóbb szokott lenni, és a fekete nagyon nem jó, mert szinte teljesen leárnyékolja a világítást.
-
dugo_
veterán
válasz cintula187 #51597 üzenetére
Ennyi lenne, de Kínából ennyiért ~120 darabot kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest