Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ABee

    tag

    Üdv Urak!

    Meg szeretném veletek osztani tapasztalataimat a DELL KB216 típusjelű termékkel kapcsolatban.

    Mostanában adta be (hál Istennek) a kulcsot jó öreg Arctic kb 381 billentyűzetem. Fontos volt hogy az utód magyar kiosztású legyen és a beteges lapos gomb fétisemet is kielégítse. Persze az sem utolsó szempont hogy a gombok ne ragadjanak, és valami minimális minőségérzete legyen a cuccnak.

    A 216 erre ideális megoldásnak tűnt (hogy miért csak tűnt arról később)

    A billentyűzet szerintem gyönyörű, letisztult külsővel rendelkezik. A felülete matt szürke kivéve a funkcióbillentyűknél ahol fényesre csiszolták ami elég dögösen fest. Az eleganciát tovább fokozzák az apró fehéren világító funkció ledek.
    A klaviatúra amúgy a magyar neten fellelhető képekkel ellentétben nagy enteres. Sajnos a netes képekkel ellentétben csuklótámasz nem jár hozzá bár ez nem nagy érvágás.
    A gombok közt relatíve nagy a hely de szerintem még szokható. A gombok útja számomra megfelelő, nem túl szivacsos jó nyomásponttal. (Igazi felüdülés volt az Arctic után aminek billentyűit kb 200g erővel kellett nyomni ami után viszont megindultak, egy markáns csattanással jutalmazva a leütést.)
    A kihajtható lábak külön gumírozást kaptak amitől szabályosan ragadtak az asztalhoz.
    A multimédiafunkciók közül csak a hangerő gombok kaptak külön billentyűt a többit egy kék feliratú FN kapcsolóval lehet előcsalni. Ennek egy előnye van mégpedig az hogy az alvás az escape billentyűn van és nem fordul többé elő az mint az Arcticnál hogy a hangerő gombok után matatva alvásba küldöm a gépet.

    Egy szó mint száz nagyon beleszerettem egészen addig amíg el nem indítottam egy játékot.
    És itt jön a fekete leves W előre Shiftel sprint. Nyomnám a spacet ugráshoz de semmi. Csatt emberünk megakadt. Egy ideig gondolkodtam hogy ez most bug vagy csak én vagyok béna amíg le nem esett hogy két tetszőleges billentyű lenyomása után a spacet simogatni bizony felejtős. Vagyis hát nem egészen mert a sprintet át tudtam állítani a caps lockra de ez így baromi kényelmetlen volt. Kicsit be is görcsölt a bal kisujjam bütyke.
    Hát mit ne mondjak meglepődtem. Egyik eddigi klaviatúrám sem volt N-key rolloweres de ilyet még egyik sem produkált. Olyanok sem amik harmad ennyibe kerültek.

    Szóval csak akkor ajánlott a billentyűzet ha valaki kizárólag gépelésre használja és lapos billentyűset keres (de akkor nagyon)
    Játékhoz viszont totál alkalmatlan. :(

Új hozzászólás Aktív témák