- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teaway
veterán
-
Tomasz1
csendes tag
Sziasztok!
20k körül keresek 1151-es lapot i5-6400 alá.
Ezeket nézegettem eddig:https://ipon.hu/webshop/product/msi_b150m_pro_vd/1339205
https://ipon.hu/webshop/product/asrock_b150m_hdv/1247858
https://ipon.hu/webshop/product/asus_h110m_c/1263416Ti melyiket vennétek, és miért azt? Vagy teljesen mindegy? Esetleg mást?
Vga egy 1050Ti lesz valószínűleg.És még valami! 1X8, vagy 2X4G rammal érdemes megvenni? Mivel csak 2 slot van a lapokon, 1X8 felé hajlok, de a DC-lel gyorsabb lenne, pláne, hogy a gépben nincs SSD. WOT-ra és GTA V-re kell elsősorban.
Köszi!
-
Tomasz1
csendes tag
válasz Májkii #80053 üzenetére
Köszi a választ!
PCX-en akarom venni, ott is 3 év a gari és olcsóbb iponnál, csak a pcx termékkeresője ratyi, ezért néztem iponon, mert ott jó, de nem iponnál akarok vásárolni. Vizesek sem rossz, majd elválik ott mennyi a ram és a proci és úgy választok.
Köszi az ajánlásokat, valóban megéri azokat venni inkább.
És mivel 4 ramslot van rajtuk, így nyugodtabban vehetek 2X4-be, mert 2 üresen marad a későbbi bővítéshez és a sebesség is jó lesz.Üdv!
Tomasz -
default.
őstag
válasz default. #79903 üzenetére
Sziasztok!
Xeon E3-1220-hoz keresek alaplapot pár hete. Most felbukkant a piacon egy MSI P67A-G45 (B3) + egy i5 2400.
Kérdéseim:
1.) Ha csak a lapot megvenném a Xeon-omhoz, mennyit érhet a lap külön, illetve érdemes-e egy ilyen lapot még megvenni, nem lesz-e nagyon elavult pár év múlva, ha mondjuk procit újítok...2.) Megvenném akár a procival együtt is, nem tudom megéri-e.. mit gondoltok?
nagy dilemmában vagyok, segítsetek dönteni!
Köszönöm szépen előre is!
Üdv -
OP-ToTo
aktív tag
válasz Milka 78 #80059 üzenetére
Végül megvettem 20ért, jó lesz az nekem. 2 év gari van még rá. Szellőzéssel nem lesz probléma, most nézek házat. 4 ventis házban tuti nem lesz melege. Amúgy is vettem egy zalman proci hűtőt ami szétfújja a levegőt az alaplapon. Nem akarom én tuningolgatni ha gyári beállításokkal megy amit szeretnék.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
Perseus871
tag
válasz Pirkhoffer #1 üzenetére
Sziasztok! Milyen alaplapot ajánlanátok az alábbi rendszerhez:
Amd fx 8350, Radeon r9, ddr3 1333mhz lehetőleg legyen benne 4 memória hely! Használtan rendelném max 10ezerért!M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
dani_golf
tag
hello all
kérdésem lenne:
jelenleg gép vásárlás lesz.i5 6600k -s cpuval.
asus z170 es lapba dobnám majd.de kérdésem az lenen sok különbség az inkább felszereltségben vannak eltérések plul a pro és az A-s változat közt? 16 ramot dobnák bele majd vmi türhető sebességet.és húzni nem akarom jelenleg. elég amit magából kitol vgat most nem majd késöbb veszek 1 dbot bele. kb 3 hdd és egy ssd lesz benne.
tehát az lenen hogy akkor szerintetek az A-s változat is elég amire nekem kell?mert az kb 15 el olcsobb mint a pro vagy a többi..de várom a véleményeket .köszönöm uraim.[ Szerkesztve ]
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Core i7 6700k a kiszemelt processzor, ez alá szeretnék valamilyen alaplapot nézni. Nem cél a tuning annyira csak szeretnék egy időtálló procit de mivel a két proci közt (k vs non-k) 10k sincs ezért inkább k jelzésű. Kérdés milyen lap lenne jó alá? Legfontosabb szempont a stabilitás. ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4 ezt néztem ki elsőre mert jó lenne 40 alatt maradni de az Extreme 4-ről is jókat olvastam. Kérdés megéri e azt a kb. 5 ezer forintot az Extreme 4, illetve van e más ajánlott lap 40 alatt?
2x8GB DDR4 lenne benne meg egy 1060 6GB VGA + egy 500W FSP Aurum. Csatikból USB3 ami kéne többi annyira nem fontos, illetve, hogy rámenjen 4 HDD.
Illetve egyáltalán megéri a Core i7 az ártöbbletet az i5 6600k-hoz képest? Melóra kéne grafikai munkák később 3D videovágás is stb.
Minden tippnek örülök
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
MODERÁTOR
válasz Quent1n #80064 üzenetére
Ha már veszel egy 100ezres procit akkor a lapot már ne sajnáld ki alóla Egy asrock z170 extreme 6 jó választás lehet vagy olcsóbban az ex4.
Ha olyan programokat használsz amik profitálnak a HT-ből akkor megéri az i7 a felárat, minden más esetben pénzkidobás egy 6600K-hoz képest.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5 4590-nek keresnék alaplapot, leginkább újat. Később lenne benne egy gtx1060-as maximum. Semmi extra elvárásom nincs, de legyen atx formátumú, és az integrált hang legyen elfogadható legalább. Nézegettem az Asus B85-PRO Gamer lapot, de nem érzem úgy, hogy megérné az árát. Egy GA-B85-HD3 is elég lehet nekem? Miben lehet ez "karcsúbb" tőle?
Köszi előre is!
Üdv,
Szilárd[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz Szilard7 #80068 üzenetére
GA-B85-HD3:
Gyengébb/kisebb/olcsóbb a VRM, az audio részleg és a LAN, valamint nincs optikai kimenet a hátlapon.Mindkét lap amúgy keskenyített (a GA-B85-HD3 extra mértékben), azaz csak 6 furattal tud kapaszkodni a házhoz, ami azt jelenti, hogy a RAM slot-oknál és a tápcsatinál csak részlegesen rögzül a lap, erre figyelni kell.
Nincs itthon csokid??
-
Milka 78
nagyúr
válasz Perseus871 #80062 üzenetére
Semmilyent.Ennyiért még használtan sem ajánlok FX alá lapot,de ha találsz ennyiért az is csak 3-4 fázisos lapnak csúfolt izé lesz.
Asus M5a97Evo R.2,M5a97 R2.0,Giga 970aUD3P és haszonló 6+2,8+2 fázisos lapokat ajánlunk ilyen proci alá amiknek 16-20 ropi a használt ára.Van még pár Asrock deszka ami csak 4 fázisos,vagy még gyengébb de bűn gyengére sikerültek igen szerény az OC képességük (pl ASRock 970 Pro3 2.0,Asrock 990FX Extreme3,Asrock 970 Extreme3 R2.0)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Konfig Update-en gondolkodom, cserélném a Asus P8P67-t a ketyegővel.
LGA1151 vagy LGA2011 jönne szóba.
Jó választások lehetnek ezek?
ASUS X99-PRO/USB3.1
ASUS Z170-PREMIUM
Érdemes már a CL15-ös DDR4-es memóriákra váltani egyébként?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
válasz JoceeHunt #80071 üzenetére
Közben kicsit kutakodtam, más lett a 2 választás:
Asus Rampage V Ext. U3.1
VAGY
Asus Maximus VIII EXT.Azt hiszem maradok az i7-6700k + Maximus VIII. alaplapnál, mivel 1db videókártyát fogok csak hajtatni és a memóriából is bőven elég a 4 slot.
Lehet a másik két proci (6800k és 6850k) kicsit erősebbek és több a szál, mag, de remélem 5 évre még elég lesz a 4 mag 8 szál is.Jól gondolom?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
skt
tag
Sziasztok sracok!
x4 965 be (CM T4 cooler)
hd7770 ghz
4gb ram (1600)
512gb hdd
500w Super Flowe psu
Egy kis proci overclock lehet jatszik
Amugy nincs semmi extra igenyem,.
a keret maximum 10k (hasznalt is jo)
Asus m488T-V Evo velemeny?
Mit ajanlotok? -
whited
addikt
Sziasztok
Abban az ársávban, amiben ez a lap található: ASRock Fatal1ty H97 Killer
Kapok olyan Z-s alaplapot ami érdemben tud többet mint ez ?
Értem ezalatt: jobb VRM, tartósság, stb ?A tuning egyenlőre nem szempont mivel olyan procim van ami nem szereti, ha lesz fejlesztés akkor tervezem a tuningot de az még nem most lesz valószínűleg.
Esetleg ez ? Z97-AR
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Quent1n
senior tag
Nos hát ahogy tanácsoltátok, megvettem az Asrock Z170 Extreme6-os deszkát, remélem minden okés lesz majd vele ha jövő hónapba sikerül procit meg memóriát is tenni alá Ránézésre jónak tűnik minőségi alkatrészekkel, remélem nem lesz gond a stabilitással és a tartóssággal, illetve sikerült majd a Win10-et is megőriznem rajta
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
whited
addikt
válasz Teaway #80084 üzenetére
Jelenleg egy G3420 fog bele menni, de jövőre mindenképp szeretnék 1 erős i7-t bele, csak a keretem most nem igazán engedi meg, de amiket megvettem, értsd: tápegység már arra lettek véve, hogy lesz erős cpu plusz gpu is
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Januárban várható proci fejlesztés, amihez segítséget szeretnék kérni, ugyanis nem tudom, milyen alaplapot lenne érdemes vennem. LGA1151 - legalább 4-5 évre tervezek
V1: i5 6600k / vagy i5 7600k (ha kijön az ár) itt megbízható, jó audio minőséget tudó z170/z270 alaplapot keresnék. A z170 olcsóbb, de updatelhető biossal szintén előnyt élvez.
V2: i7 6700 nem k - H110/170, vagy B150 alaplapot ajánlanátok?
V3: i7 6700k szintén z170 lap kellene
Ár kérdés: ezen szeretnék egy kicsit spórolni. Nagy tuningot nem tervezek jelenleg, a K inkább az időtállóság miatt lehet érdekes. A gép kifejezetten játékra lesz. Gtx 1070 van benne. 20-40k a keret. Az i7 procik mellé a budget miatt csak a karcsúbb árú alaplapok férnek már be.
Az sem lenne hátrány, ha k-s és nem k-s verzióból esetleg tudnátok valami olyan combo alaplapot javasolni, ami tud ddr3-at és ddr4-et is kezelni. (jelenleg ddr3 van. így nem kellene rögtön ramot is vennem)
-
Milka 78
nagyúr
válasz wowpegazus #80086 üzenetére
Z270 kihúzva,majd kb fél év múlva lesz annyi tapasztalat,hogy ajánlani tudjunk konkrét típust.
Z170-ből Asrock Z170 pro4 az alja,majd Asrock z170 Extreme3 és Asrock Z170 Fatal1ty K4,felszereléstől,pénztárcától függően,
B150-e vonalon Asrock b150 Pro4s/Pro4v/Pro4,MSI B150 Mortar/Bazooka Plus,felszereléstől,pénztárcától függően.
A ddr3 memóriát meg fejtsd el,mert csak a 1.35v-s,ddr3l jó a Skylake-hez (bővebben gugli).
Esetleg van egy olyan megoldás,hogy a jelenlegi memóriád alulfeszeled 1.35v-re és megy amennyit megy és veszel egy ASRock B150M Combo-G,de itt túl sok a ha,franc se tudja,hogy alul tudnád e feszelni,te lennél a béta teszter,de ha nem menne max raksz bele 2x8gb memóriát a régit meg eladod.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Asus Fan Xpert 2-3 stb kívül mely alaplap gyártó ventivezérlője képes a ventilátorok leállítására?
Give them hell Ukraine!
-
Laraxior
titán
Hello!
Nekem is Z170-es alaplap kellene, vagy info arról, hogy mikor jön a Z270, illetve lesz-e rajta olyan ficsőr, amiért érdemes lenne megvárni. Mikor is várhatóak?Z170-ből csak ezt találtam amin van két M2-es foglalat, és lehetőleg fehér színű... és megfizethető. Ez a 3 ami fontos lenne
Igazából most Gaming 3 van (Z97) ennek is meg vagyok elégedve a teljesítményével, de itt a Gaming 3 és 5 fekete, piros színekkel kombinál.
Z270ből lenne a Krait, ami még jobban kielégítené az igényem, ugyanis tényleg fekete-fehér, két M2-es foglalat is van rajta, csak itt megint felvetődik az első sorban megfogalmazott kérdésem. [link]Aztán még lenne olyan is, hogy mondjuk ez a Gigabyte alaplap így dobozból kivéve támogatja-e a 7700K-t BIOS update nélkül? Mert nemigazán lenne más belevaló CPUm.
szerk.: Látom, hogy ajánlott kategóriához is írtátok a Gigabyte Gaming 7-es alaplapját tuninghoz. Tehát akkor annyira nem nyúltam mellé a választásnak így látatlanban.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Melyik a legolcsóbb lap amit érdemes megvenni i5 6400-hez? ASUS és MSI. Sok igény nincs, 2 HDD van, legyen venti csatlakozó a házhűtőnek, és ne lógjon bele a brocken 2 a vga foglalatba. Nem tudom mennyire lógna túl a hűtő a foglalaton az olcsóbb lapokban. Az ASUS H110 PLUS biztos jó, mert van plusz foglalat a vga felett, így még nem ér hozzá a hűtő a vga-hoz.
-
-FLY->
őstag
válasz Laraxior #80089 üzenetére
szvsz nem valószínű, hogy bármelyik dobozból kivett Z170-es lap elindul a 7.gen procikkal. Gigával van ilyen tapasztalatom, konkrétan semmit sem csinált F1-es biosa miatt a foglalatba illő, ám következő generációs procival. Vagy kérd meg a boltot, hogy frissítse, vagy kérj kölcsön egy 6.gen procit, vagy várj és Z270. Lehet, hogy van olyan márka, ahol időközben gyártottakon frissítik a biost, ezt nem tudom, de így sem kizárt, hogy olyat kapsz ami első körökben készült.
-
Laraxior
titán
válasz -FLY-> #80091 üzenetére
Itt elvileg írja, hogy van már hozzá update bios.
Az a gond, hogy amazonról venném, ott meg hiába reklamálok, hogy új bios kellene rá
Vagy rendeljek mellé valami olcsó i3-as processzort, aztán majd visszaküldöm?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
LaptopSystem
őstag
Sziasztok
ezt mennyire ajánljátok ezt az ASUS Rampage V Extreme X79 s2011-V3 Bluetooth WLan alaplapot?
Intel Core I7 6800K lenne benne
[ Szerkesztve ]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Laraxior
titán
válasz dime27 #80093 üzenetére
Néztük már ezt a lapot, de 320EUR-t nem ér nekem egy alaplap sem. Házat meg most vettem nemrég, szépen megcsináltam a víznek, kifúrtam az oldalát, a MO-RA2-nek, úgyhogy inkább piros-fehér alaplap lesz.
A Gigabyte Z170 Gaming 7[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Askformore
senior tag
Sziasztok, lehet picit off, de a Gigabyte-nak van olyan progija, mint az Asusnál a FAN Xpert? Amivel manuálisan lehet állítani a ventiket egy diagramon?
Köszi!
-
Laraxior
titán
válasz dime27 #80097 üzenetére
Fehér Ballistix
-
customrobi
tag
Sziasztok
Segítséget kérek. Jelenleg egy GIGABYTE GA-P35-DS3 alaplapom van, Intel E8200-es procival. Szeretnék egy picit fejleszteni a gépen, anélkül hogy a többi alkatrészt kukába kéne vágnom. Szóval egy alaplap/proci kombó elég lenne, ha lehetséges.
Nem egy gamer gép kellene, de ez már lassú számomra.
Vessetek az oroszlányok elé.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs