- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
syabik
csendes tag
hello!
Szerintetek ha van max 20 rugóm, és integrált lap kéne am2 rendszerhez,melyiket érdemes vennem.már néztem egy csomót de a fene se tud dönteni közülük.a tanácsokat előre is köszönöm.
-
toldy
őstag
helo, szeretnék új gépet összerakni és aspire X-qpack házat néztem magamnak.Csupán egy dolog va amivel nem tok mit kezdeni, az alaplap, tudnátok mondani max 25-30 körül oan mATX lapot ami jó lenne ? lehetőleg asus,abit vagy gigabyte, és egy kicsit tuningolható is legye. Én az abit Fatal1ty F-I90HD lapot néztem, erről vélemények ? egyébként egy E2200 procit szeretnék bele. köszi
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
rezs
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni...
végigolvastam az utolsó jó pár tucat hozzászólást, de ezek a tipus és számkódok nem mondanak sokat sajnos...Egy amd gépet szeretnék, az összköltségvetésem kb 90-100 ezer, és nem tuningolnám, de nem tudom, hogy milyen alaplapban gondolkodjak..
Tudnátok némi tanácsot adni?A másik pedig, hogyha valakinek van jó tapsztalata budapesti számtech bolttal, nagyon kérem, ossza meg velem.. Egy komplett gépnél, amit még nem is én rakok össze, az ember meggondolja, hogy hol veszi meg....
Nagyon köszönöm, előre is!
Rezső
-
toldy
őstag
Gyuri27: Bocsi nem szándékos volt, elcsúsztam.
Bon3ss: köszi
Egyébként tényleg nem tud semmi érdemlegset a lapról ? Egyébként biztos senki nem tud ajánlani konkrét lapot mer kicsit tartok tőle h "jól kiválasztom" .Az élet nem habostorta.
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte P35-ds3 helyett milyen asus lapot ajánlotok? 8200-es proci menne bele, húzva lesz, támogassa a tuningot
thx
-
littlelion21
addikt
Üdv!
Ismerősöm most szándékozik teljes konfigot cserélni, és engem kért meg, h segítsek, én meg titeket.
Az alaplappal vagyok bajban (a többi rész OK), nem vagyok meggyőzve arról, h megéri-e p35-ös chipsetre gyúrni, vagy elég a p31-es is. Amit utánaolvastam, abból az derül ki, h pl. winchester kezelésben jobb a p35. Ezt én készségesen elhiszem, de számszerűleg/gyakorlatban miben nyilvánul meg? Mire lesz hatással? A gép csak játékra lesz, tehát ebben hogy? Lassabb lesz a pályák betöltési ideje, vagy mi? Néztem netes teszeket ott 1 (azaz egy) fps volt a két chipset között a különbség, megjegyzem nem mindig a p35 javára. Van még ez a memória-mizéria, h 4*1giga esetén.... Na én eleve csak 2 memória-modulban gondolkodom (memóriabuszt feleslegesen nem terhelünk), és valsz, 2*1giga lesz. Az új generációs C2D-ket mind2 támogatja (vagy javítsatok ki, ha tévedek). A p31 topicot olvasgatva húzni ugyanúgy lehet.
És ami nem elhanyagolható, 7ropi különbség van a p31 javára, a legolcsóbb p35 (ami nem az R) ellenében.
Tehát melyiket javasoljátok? Érveket-ellenérveket várok! -
Gyuri27
félisten
válasz littlelion21 #6213 üzenetére
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz littlelion21 #6215 üzenetére
LOL de te tudod. Viszont akkor tényleg ne spórolj és tesék giga p35-s lapot venni. Mert az integrált giga 6-s szorzóval kb 400-s fsb-re képes [link].
Azért annyit, hogy komplett márkák már nem lehet lehúzni. Bizonyos lapokat igen. Ott volt a teszt. Láthattad.Amd - Radeon - Ryzen
-
toldy
őstag
helo, szerintetek meik lapot válasszam? Abit Fatal1ty F-I90HD vagy Gigabyte GA-G33M-DS2R ,esetleg tud e még valaki ajánlani vmien lapot? egy E2200 cpu lene bele és egy bizonyós szintű tuningot szeretnék ( csúcsra járatni nem akarom) illetve egy x-qpack házba lesz.
Az élet nem habostorta.
-
senior tag
Sziasztok!
Most szeretnék 939ről AM2-re váltani, amim van az egy Gainward 7600GT pci-e vid.kari!
Olyan alaplapot keresek, ami megbízható, lehetőleg ne nagyon melegedjen (mert 24/7 megy a gépem) és egy jó kiindulás legyen további bővítés esetén! (pl:vid.kari csere, proci csere)
Pénzügyileg 20k körül gondoltam de ha több az se baj. DFI-be megéri gondolkozni?Előre is köszi a válaszokat!
essexboy
-
senior tag
válasz greatchaos #6221 üzenetére
Tunning nem játszik, sli nem kéne firewire, wifi jöhet. (mi az a sokaln? )
essexboy
-
toldy
őstag
válasz greatchaos #6222 üzenetére
Köszi ezzel tisztában vagyok nem is arra szeretném hasznáni , csupán ha időnként kell akkor feljebb tudjam állítani a procit meg ienek ( pl 2,2 ről 2,8 ra ) és lehetőleg engedje/bírja
Az élet nem habostorta.
-
Gyuri27
félisten
válasz littlelion21 #6224 üzenetére
Erre mondtam, hogy te tudod. Azt is mondtam, hogy lol.
Nem marad más mint a giga p35.
Persze olyan is van, hogy egy jó lap gyártó véletlenül szar lapot ad ki. Itt sajna a név nem garancia.Amd - Radeon - Ryzen
-
syabik
csendes tag
Hello!
Max 20 rugóért integrált vga-s lapot akarok intel proci alá.De ebben még annyira sem vagyok otthon mint az am2-es lapok esetében.Szerintetek melyiket lenne érdemes venni?Vagyis vacilálok ,hogy intel procis rendszert építsek vagy amd-set.egy core 2140-es procit néztem,annak még nem annyira húzós az ára.
-
syabik
csendes tag
Hello!
Kösz a tanácsot az alaplapokra vonatkozóan,arról meg hogy am2 vagy inteles legyen majd fej vagy írás alapon döntök.
-
Telefunen
őstag
Ha úgyis lesz benne külön VGA akkor én inkább a G33-as gigát választanám. Azzal azért elég szépen lehet tuningolni is (DeadMeat kolléga 450-es FSB-t ért el benne E8200-al)
-
toldy
őstag
Egyébként senki nem tudna felhomályosítani erről a lapról? ja ez se ross alap egy srác 500 fsb-t ért el vele ( bár igaz h egy x6800 proci volt benne)
Az élet nem habostorta.
-
rebbag
tag
Sziasztok tudnátok elfogadható áru sli-s alaplapot ajánlani, amibe belemegy az E8400? Ilyen 20-25ezer forint magasságában
[ Szerkesztve ]
-
Menahem
tag
Sziasztok!
Vettem egy új lapot, giga p35 ds3. Összedobtam a gépem, de a vezeték nélküli s510 szettem pont akkor nem működik, amikor meg kellene nyomni egy gombot, hogy cd-ről bootolhassak. Újra szeretném cuccolni a rendszert. PLEASE segítsetek, mert az időm, és a türelmem véges
Köszi!
-
senior tag
Hali!
Egy 4200+ X2es procihoz milyen memória+alaplap kombinációt ajánlotok a lap meg a memó összesen 30k körül legyen! (nem szoktam tunningolni, csak alapon tolom)
GIGABYTE - GA-MA770-DS3 18.336Ft ezt néztem ki (azt olvasgattam hogy az amd-s chipset jobb mint az nforce , vagy ez függ attól is hogy milyen vga-m van?)
2 GB/800 DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4 AKCIÓ: 12.900,-/KIT
Előre is köszi
essexboy
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok mi a véleményetek Gigabyte i865GE 775 DDR400 AGP, lapról?
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz birozoli7800 #6242 üzenetére
Ha van is akkor jó [link] itt tesznek róla emlitést (olvasd át) mert a conroe865-775i65g stb-nek a testvére.
Melyik lap az pontosan [link]?[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
birozoli7800
senior tag
Hú figyelj megmondom őszintén nem tom. Innen letöltheted az árlistát [link]
-
birozoli7800
senior tag
Hú figyelj megmondom őszintén nem tom. Innen letöltheted az árlistát [link]
-
Dillon
tag
Egy Asrock 4CoreDual-SATA2 lap és egy Intel Dual Core 2160 1.8Ghz húzva vinné 800Mhz-en a 667-es ramokat..? Mert az alaplap specifikációnál DDR2 667/533 van megadva támogatott moduloknak...
(nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 10 év garis hibátlan Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Vengeance Grey EXPO/XPM
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- ASRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax mITX (mini ITX) alaplap AM4 foglalattal
- ASRock B650M-HDV/M.2 Alaplap
- ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest