- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
-
elerion
csendes tag
Sziasztok!
Úgy tervezem, ha megjelennek az új Core i3-as Haswell processzorok veszek egyet és hozzá egy ASUS H87M-PLUS alaplapot. Mi a véleményetek erről az alaplapról? Jó ez a deszka, vagy mást ajánlanátok? Nincsenek nagy igényeim, a lényeg, hogy legyen kis fogyasztású a rendszer és ne legyen melegedésre hajlamos, ha játszom.
Még egy kérdés? Mi van a Lucid logix MVP-vel? Az új 4. generációs intel procikhoz készült alaplapoknál sehol sem említik ezt a funkciót. A H87-es chipset esetében is lehetséges, hogy az IGPU rásegít a VGA-ra vagy a VGA kikapcsol, ha nincs rá szükség és az IGPU dolgozik helyette.
Köszi
-
félisten
Sziasztok!
Ennél van jobb választás A10-6800K procihoz?
Gyors RAM lenne benne, de VGA-t sosem tennék mellé. Pláne nem kettőt.
Tehát, ha van hasonló minőségű lap PCI-E 16x csatik nélkül, esetleg kevesebb USB, vagy SATA porttal, de legalább 2db digitális monitor kimenettel olcsóbban, akkor szóljatok!Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz BomiBoogie #50705 üzenetére
Hmm, köszi!
Tuningra jobb a 85-ös, mint a 75-ös?
Véleményetek szerint egy mATX-es lapot, vagy egy sima ATX-eset lehet jobb áron eladni?
Nekem elég a mATX is, de ha a kevesebb csati miatt kevésbé lesz eladható 2 év múlva, akkor lehet, hogy sima ATX-est veszek +1,5k-ért.Az ASRock FM2A85X Extreme4(-M) tetszik leginkább a felsoroltak közül az ára miatt, de ha valamiben sokkal jobb egy másik típus, akkor szóljatok!
Köszi!
-
félisten
válasz BomiBoogie #50707 üzenetére
Értem, köszi!
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #50685 üzenetére
Attól hogy a gyártó nem tesztelte az adott kit-et még elég nagy rá az esély hogy jó legyen. Vagyis inkább kicsi rá az esély hogy nem lesz jó.
Főleg hogy a foglalatot sem ismeri a gyártó "Socket 1105"
"Mondjuk ez volt benne eddig és ha jól láttam ezt sem láttam a támogatottak közt" Már volt/van MSI B85-ös lapod?Bazinga!
-
mpc123
csendes tag
üdv mindenki
Új gépet szeretnék összerakni. A lehető legjobb platformot, ami évekig bírni fogja.
s2011-re gondoltam, viszont nem tudom eldönteni milyen lapot is vegyek.Az alábbi kettő között gondolkodom. Valakinek valami véleménye?
-
ST05
őstag
válasz mpc123 #50710 üzenetére
had fájdítsam a szíved egy újjonnan érkező szépséggel
Hamarosan a hazai sajtó is ráteheti a kezét a legújabb ASUS X79-DELUXE alaplapra, ami az új Intel Core i7-4960X, 4930K és 4820K processzorokhoz készült. Az újdonságon integrált 802.11ac Wi-Fi modul, Digi+ VRM tápellátás, 8 db RAM-foglalat, két Gigabit LAN és 12+2 SATA-csatlakozó található.
Asus-Magyarország- Fb -
BlackSoft
addikt
válasz mpc123 #50710 üzenetére
Asrock-on nagyon jó a hangkártya, de nem ér annyit az a lap szerintem. Főleg biztosan nem fogsz belerakni 4 videókártyát, hogy kihasználd a 16x 16x 16x 16x pci-e sebességet, vagy igen?
Asus-t ajánlom. Tuningra a legjobb, hangkártyát meg veszel bele egyet, és meg van oldva. Sokkal olcsóbb is.
(#50711) ST05: új Intel Core i7-4960X, 4930K és 4820K processzorokhoz készült
Ezt úgy leírták, mintha csak 4xxx szériát lehetne beletenni majd[ Szerkesztve ]
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A 1150-es foglalat meddig fog élni? Jön még bele valami Haswell 2?
-
bandi0000
nagyúr
-
BlackSoft
addikt
válasz BomiBoogie #50714 üzenetére
4820K az 4 magos mint a 3820-as is? Mert akkor az megint a legértelmetlenebb proci lesz a világon
x79-be 4magot betenni baromság. Arra ott az 1150/1155. A jelnlegi legjobb ár/teljesítmény arányú a 3930K. Sem a 60X sem a 70X nem jobb nála. Az a picit magasabb cache nem érzékelhető, és mind 3-at ugyan úgy lehet tuningolni.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
válasz BomiBoogie #50721 üzenetére
Akkor rendben van, egyetértünk
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #50726 üzenetére
Nem gyenge váltás lenne!
"És eladtam már az S3-at de nem lett több pénzem" Ezek szerint te is szereted a sört! Vagy párkapcsolatban élsz!(#50728) kalozhun100
De grat. hozzá! Annyit emeltél a régi kereteden amennyit más a lapra szán (" Max 35k ").(#50729) bandi0000
Pár hónapja én is ezt mondogattam/tom de megrekedt a fejlesztés. Bár egy oco GTX660Ti-re beneveznék![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kalozhun100 #50728 üzenetére
Ehhez képest az adatlapod nem túl pontos, mert gondolom, nem a Core 2 Duo ment bele.
-
kalozhun100
őstag
válasz BomiBoogie #50730 üzenetére
Jah köszi, hogy szóltál frissítem is. Amúgy i5 4670k ment bele 55k, meg vettem mellé 2x4gb corsair vengeance low profile ramot 17,5k-ért. Van egy Noctua NH-D14 hűtőm 23k, de még nem használom, mert kell egy nagyobb ház XD.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
ST05
őstag
válasz BomiBoogie #50725 üzenetére
mi az a galaxy ?
bluyoo: 60K-s CPU és nincs pénzed ... szép
épp azért nincs pénzünk
32 vagyok nem köt le semmi játék hd4600 rules yeah majd tesztelni oktoberbe gcn-t
aztán januárba meg maxwellt, mi bandi-val tudatos vásárlók vagyunk ,azért nincs pénzünk !
előre gondolkodunk. D
igy viszont K mellé nyugodt szivvel lehet karácsonyozni, és ha valaminek nem esik az ára, akkor az a szorzózármentes intel cpu nemde?kalozhun100: jól sejtem még egy ssd-t kéne nagyon bepattintanod? ( vagy legalább a cuccokba bepattintani) grat a laphoz.. nem is kérdem milyen...
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Jah jó lenne egy ssd csak nem tudom milyen. Annyit tudok, hogy nem akarok 130gbnál nagyobbat. Jó kis lap, csak szokatlan a BIOS a régi után Foggalmam sincs mit kéne rajta beállítani, annyi, hogy defaultba be tudtam állítani, meg a boot sorrendet meg tudtam változtatni.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kalozhun100 #50731 üzenetére
Minek ház? Ha jó szellőzést akarsz, pakold csak ki az asztalra.
-
ToBeY
nagyúr
1155 vagy 1156 alapot vegyek? Egy i3 vagy egy olcsóbb i5 procit akarok majd belerakni.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz Geresics #50530 üzenetére
Geresics - "Ezek szerint még van aki emlékszik... " - Hogyne emlékeznék, hiszen Te vagy az alaplap-gyárunk kereskedelmi igazgatója...
Anytime - " ...erre kernek egy tisztesseges, olvasmanyos hsz-t... " - Csak így, rendelésre? És akkor hol marad a meglepetés ereje? Egyébként, ha megadod a fontosabb családi események dátumait (születésnapok, esküvők, stb.), akkor azokra is szívesen...
És persze grat!BomiBoogie - Milyen régen láttam Tőled ennyi "szürkét" egyszerre... Az emlékezés könnycseppjei gyűlnek a szemem sarkában... Csak nem... csak nem... csak nem megnyitod az "Off"-hétvégét holnap este?
Bandi0000 - Milyen hamar túladtál a memórián... Melyik idiótára sikerült rásózni?
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
ST05
őstag
válasz kalozhun100 #50733 üzenetére
ssd-k közt nincs túl nagy különbség, árukban mutatkozik a sorrend,
én az Sandforce vezérlőseket nyugodt szivvel ajánlom ( SF2281 ) egyre több ssd be teszik
de majd keress ennek kiválasztására is megfelelő topik-ot....
mint az alaplapodnak is itt több segítséget kaphatsz ,bár nem tul forgalmas még a friss topik, addig nézhetsz
a biosának videókat , és reviwe elözzetes teszteket -
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #50738 üzenetére
Nincs LGA1155-ös foglalatba I3?
(#50736) ToBeY
Mennyire olcsó I5 esetleg Haswell? A kereted?(#50732) ST05
"épp azért nincs pénzünk" Jogos a meglátás!
"32 vagyok" Jó öreg vagy! (Sajna ez azt is jelenti hogy én is!) "nem köt le semmi játék" És még életunt is!
Mondjuk a CPU-k ára tényleg nem nagyon szokott csökkenni!(#50737) Mahrenburg
De rég volt Karácsony! A cégalapító okirat még mindig .... ![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz bandi0000 #50742 üzenetére
Biztos a Socket 1105-ös Giga lapod miatt van a kavarodásod ..... még szerencse hogy sikerült belepasszíroznod az LGA1150-es 4670K-t!
(#50744) bandi0000
Jól látszik mindenki tud hibázni ... még a nagy cégek is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Asrock Fatal1ty H87 Performance a terv. Mi a véleményetek róla?
-
Mahrenburg
őstag
ToBeY - Csatlakozván az előttem szólókhoz, inkább 1155-ös rendszert építs, 1156-ös lapot már újonnan nem lehet kapni, s a használt 1156-ös lapok garanciája is lejárt mostanra, s ha nem szeretnél tuningolni, akkor viszonylag jó ár-értékű 1155-ös lapok vannak, pl.: ASRock B75 Pro3, Asus P8H77-V, s az Aprón már 30e körül találsz 4 magos i5 CPU-kat.
Bandi0000 - "Nem, inkább én vagyok az idióta hogy fele áron adtam el... " - Dehogyis, szerintem kitűnő döntés volt...
BomiBoogie - Asszem ott hagytuk félbe, hogy az "LHC" jelentéstartalma körül kialakult homályt próbáltuk eloszlatni...
Bluyoo - Télleg, Karácsonykor volt... most meg már lassan újra itt van...
A hónapok mint gyorsan múló percek suhannak el mellettünk... ...s már csak nosztalgikus emlékeink tudják feledtetni a régi szép idők elmúlása felett érzett szomorúságunkat..."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz redingitell #50745 üzenetére
Tuningolni nem lehet vele, így is akarod?
-
redingitell
senior tag
válasz BomiBoogie #50748 üzenetére
Igen, így tervezem. Síma 4770-es proci menne bele.
-
Mahrenburg
őstag
válasz redingitell #50745 üzenetére
Redingitell - Kitűnő választás, az egyik legjobb tuningot nem lehetővé tévő 8-as sorozatú lap.
ToBeY - Az integrált GPU-t szeretnéd használni?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- LED világítás a lakásban
- Hardcore café
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs