- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz pockhome #36751 üzenetére
Nem, ilyen lapot már nem szabad venni, csak 7-es szériásat.
Ezt:
ASROCK B75M-GL" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bluyoo
nagyúr
válasz pockhome #36751 üzenetére
Aba a lapba egy cerka való nem egy ivy I5 Mondjuk elvileg gond nélkül működne.
De egy 50K-s CPU alá azért legalább a tranceplanet által is ajánlott Asrock B75M-GL vagy az Asus P8B75-M LX.
Viszont a ASUS P8B75-M LE legalább kihasználná a IGP-t ami a 3450-ben nem is olyan gyenge + jobb ventivezérlés stb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
balpis
őstag
válasz bluyoo #36750 üzenetére
fenét 8 az a 8! Nem jobban 8, mint egy i7 HT-vel. (csakis az integer része van duplázva a magoknak...)
Persze., lehet olyan tesztet találni, amin 8-ként működik, de ugyanígy olyat is, amikor meg szimplán 4...
De ez valóban nem alaplapos téma.(#36753) bluyoo: ha nincs szüksége a B75 plusz felszereltségére, akkor teljesen jó lesz a legegyszerűbb H61 is. Ez most szokatlan az inteltől, de végre megcsinálták
Az más kérdés, hogy én se vennék ma már H61-es lapot komolyabb konfig alá, hiányolnám a Sata3, USB3 csatlakozókat.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
jim bcs
nagyúr
Szisztok! Msi Z77 M-Power alaplap áráról valaki tud-e körülbelüli árat saccolni, ha drága a GD65 jó választás lenne-e, ngtx 680 lightning alá kellene, előre is köszi.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
KAMELOT
titán
válasz banderasz77 #36748 üzenetére
Azért az árért nagyon is jó lap. Főleg a felszereltsége. Minden szépen elfér rajta.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bluyoo
nagyúr
válasz balpis #36754 üzenetére
Olvastam egy két cikket róla én is a lényegen nem változtat 8magot említenek....de mi az I5 -el hasonlítottuk össze mivel árban kb. egyeznek.És ugye a legtöbb alkalmazásban még az I5 is jobb a FX-8120/8150 -nél nem kell oda I7.
Viszont a lapban nem értünk egyet .. I5 -ös Ivy CPU alá biztos nem raknék sandy lapot.Még ha BIOS-frissítéssel képessé tették is az Ivy kezelésére.
Tudom hogy válság van meg minden nekem akkor sem tűnik ésszerűnek 50K-s CPU alá egy olyan 10K-s lapot rakni amin nem csak SATA3 vagy USB3 nincs de még gigabites LAN sem.Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz pockhome #36759 üzenetére
Szívesen!
Azért is erőltettem a P8B75-M LE -t is legalább kihasználná annak a jó kis CPU-nak a tudását (gondolok itt az IGP-re). Ok az igaz hogy nem 10K hanem 18K ......
De még ha az ASROCK B75M-GL -nél is maradsz a felszereltségen felül még +1év garanciát is kapsz.kb. 4K-ért szerintem megéri.
(#36761) pockhome
Ha csak az IGP-t használod akkor természetesen használod/dolgozik.
De ha külön VGA-t használsz akkor gyakorlatilag felesleges lesz az IGP legalábbis a Virtu nélkül.
Ez is egy spórolás hiszen a Virtu pénzbe kerül az alaplapgyártóknak .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Jim-Y
veterán
válasz bluyoo #36763 üzenetére
ja bocs, szerintem csak félreértettelek :/ az hittem ennél a mondatodnál,
"De még ha az ASROCK B75M-GL -nél is maradsz a felszereltségen felül még +1év garanciát is kapsz.kb. 4K-ért szerintem megéri."
hogy az asrock b75 ellenében ha az asus-t veszi, akkor +1 év garit nyer vele. De újra elolvasva már látom, hogy elnéztem, sry
-
Bazunga
tag
Olyan lapot keresek ami egy 3770k alá menne és van rajta sata3 és usb3 is 30k-ig bezárólag. Van valami jó féle? Asusban meg Gigában agyalok leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
pockhome
senior tag
válasz tranceplanet #36752 üzenetére
és erre is rámennek az s775-ös hűtések?
Girls call me ugly, 'till they find out how much money I make. Then they call me ugly and poor.
-
Rambi
tag
Sziasztok!
AMD phenom II x4 955BE alá kellene egy alaplap. USb3, sata3 jó lenne bele. Főleg gigabyte érdekelne, 30e Ft alatt.
-
miresz
veterán
Gigabyte GA-970A-D3
Gigabyte GA-970A-UD3
Gigabyte GA-990XA-UD3
Gigabyte GA-990FXA-UD3
A legutolsó picivel 30 felett van,de legalább nem olyan szép babakék.[ Szerkesztve ]
-
Rambi
tag
válasz miresz #36771 üzenetére
köszi, én is ezeket nézegettem. Számotevő különbséget én nem látok köztük. Szerintem ez lesz a választásom: Gigabyte GA-970A-UD3
Egy vga menne bele, egy sata3 SSD + sata2 vincsi. Ugye a sata2 és sata3 portok megegyeznek és a gép felismeri automatikusan a sata3masat, vagy biosba kell állítani?
Tuningbarát lap? megbízható? esetleg vmi vélemény? -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
Lenne egy kérdésem. 3820 mellé akarok alaplapot és 2db közül kéne választanom.
- MSI Big Bang Xpower II
- ASUS Rampage IV Formula Battlefield 3 EditionÁrban ugyanaz mind a kettő.
Ki melyiket ajánlja?
Köszi előre is! -
haxiboy
veterán
Intel Core i5-3570K -hoz tudna valaki ajánlani SLI-t és Crossfire-t is támogató alaplapot? Dúrván 20-25k-n belül ha van
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tranceplanet
addikt
válasz haxiboy #36778 üzenetére
ASROCK Z77 Extreme4
Olcsóbb lapot nem érdemes, mert azokban a második slot csak X4 módban fog működni.ui.: még mindig az a véleményem, játékra ez lenne ideális két VGA nélkül:
ASRock Z75 Pro3
i5-3450
SAPPHIRE 11196-02-40G HD7950 3GB GDDR5 OC PCIE" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
PH.User
tag
válasz tranceplanet #36779 üzenetére
A Z77 már Ivy bridge-el is kompatíbilis ugye?
*****Microsoft XBOX360(PHAT/SLIM) & Sony PlayStation3 "PS3"(FAT/SLIM) Szervíz - Modding és Kereskedés***** -->Tel:.+36/70-201-7529<-- Megbíthatóság--->http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ph.user
-
tranceplanet
addikt
válasz PH.User #36780 üzenetére
Igen ezt kifejezetten Ivy-hoz fejlesztették tuningra.
----------------------------------------------
(#36778) haxiboyAmúgy inkább írhatnál keretet és akkor tudnánk ajánlani lap+proci+VGA kombót neked.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
PH.User
tag
válasz tranceplanet #36781 üzenetére
De az Asrock név kicsit félelmet kelt bennem.Nincs velük gond?
*****Microsoft XBOX360(PHAT/SLIM) & Sony PlayStation3 "PS3"(FAT/SLIM) Szervíz - Modding és Kereskedés***** -->Tel:.+36/70-201-7529<-- Megbíthatóság--->http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ph.user
-
tranceplanet
addikt
-
PH.User
tag
válasz tranceplanet #36783 üzenetére
Na ez jó hír.
Igen azt tudtam,hogy régen az ASUS selejtjeit árulta!
Akkor érdemes latba venni ezt a márkát is.
Köszönöm a segítséget.*****Microsoft XBOX360(PHAT/SLIM) & Sony PlayStation3 "PS3"(FAT/SLIM) Szervíz - Modding és Kereskedés***** -->Tel:.+36/70-201-7529<-- Megbíthatóság--->http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ph.user
-
Mans20
addikt
válasz tranceplanet #36783 üzenetére
Csak az asrock féle rejtélyek még mindig sok embernél előjönnek,nálam a Z75 fagy le úgy hogy semmi kékhalál,hiába cmos,meg bios default,és csak a lap ami új.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mans20 #36787 üzenetére
Gondoltam hátha ..... Remélem tényleg nem a próba okozza a gondod.
Nem csodálkoznék ha lassan a PCI frekvenciához hasonlóan lassan a fixálását/nem piszkálását ajánlanák tuning körökben.(nekem 103-ig tolta az Asus auto tuning amit szépen visszaállítottam alapra)Bazinga!
-
banderasz77
addikt
válasz bluyoo #36788 üzenetére
Volt régebben egy Asrock P67Pro3 B3 lapom, egy i5-2500k-val. Nos, minden ment szépen, a tuning is, mikor is belenyúltam a biciklibe. 104-ig emeltem gond nélkül, ahol meg is álltam, gondolván nem kell ide több rizikó. Na a következő restart után minden KO lett. Megbolondult a lap, akár mit is csináltam. Össze vissza mért hőmérsékleteket, elmászkált minden random szerűen és fagyogatott a rendszer még alapon is Load Defaulttal...érdekes.
Ment vissza garba. Azóta én nem piszkálom a kicsikét, úgy is lényegtelen, amit hoz a konyhára szinte. -
dangerzone
addikt
Srácok, a 15.000 forint környéki új Asus s1155 alaplapok mennyire megbízhatóak, milyen a minőségük?
i3 2100 alá kéne. H-s lap kellene mindenképp.
-
bluyoo
nagyúr
válasz banderasz77 #36789 üzenetére
Hát igen mert ugye a BLCK emelésével növeled a RAM, PCI-E, SATA, stb... interfész órajelét is.A 104 MHz környéki érték a tuningban jártasabbak szerint nem magas érték de annyira keveset jelent hogy felesleges kockáztatni szerintem.
(#36790) dangerzone
nem nagyon volt velük gond.De miért csak H-s lap?Bazinga!
-
haxiboy
veterán
válasz tranceplanet #36781 üzenetére
Akkor marad az egy kártyás rendszer, maximum majd később váltok.
VGA-kat még nem nézegetek, arra majd később lesz a keret, 95% hogy egy 9800GTX+ vagy valami ilyesmi megy bele az elején amig nem lesz rá keret. Ati kártyát csak azért nem szeretnék mert nem tud Physixet. De a keret durván 60-70k a procira+lapraPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
bluyoo
nagyúr
válasz dangerzone #36793 üzenetére
Szerintem B75 -be fektess USB3 , SATA3 .....
ASUS P8B75-M LX kb. 16K vagy Virtu MVP -vel ASUS P8B75-M LE 18K körül esetleg ha számít ATX méret Realtek int.hang ..... ASUS P8B75-V kb.19K.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dangerzone
addikt
válasz bluyoo #36794 üzenetére
Igazából annyi kellene még, hogy legyen rajtuk 1x-es pcie csatlakozó a tv tuneremnek.
-Ezért a mini atx-es nagyrésze kizárvaMeg esetleg még annyi, hogy később egy i5-öst bele lehessen tenni, de tuning úgysem lesz, szóval nem kell majd k-s proci.
Na meg persze az sem árt, ha zenehallgatás, meg filmnézés közben elfogadható a hang.
Nem kell kiváló minőség, de azért élvezhető legyen, szóval egy normális integrált hangkártyát szeretnék bele.Megnézem a lapokat, amiket linkeltél. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz dangerzone #36795 üzenetére
Ezek már ivy chipset-es lapok simán mehet bele 2,3 -ad generációs I5-ös is.
Ha bevállalható számodra az ára talán ASUS P8B75-V a legmegfelelőbb.Bazinga!
-
Bocaa
senior tag
-
[ Szerkesztve ]
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
-HajTömeg-
őstag
Alias: Júzer error
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy jelenlegi lapom helyett mit ajánlanátok kb. 20k-ig, ami előrelépés megbízhatóságban, nem micro-ATX, hanem rendes nagy, lehet Asrock is. Esetleg kis tuningot is bírna. (FX-4100 prociról lenne szó)
Jelenleg ez van használatban:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=960GM-GS3%20FXElőre is köszönöm segítségeteket.
-
tranceplanet
addikt
válasz -HajTömeg- #36798 üzenetére
http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LMUSB3/#specifications
ASUS M5A97 lapot írtam volna, de ezen nincs integrált VGA. Link nem megy telóról.
----------------------------------
( #36799 ) BomiBoogie
Neked is az utóbbit ajánlanám: ASUS M5A97[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest