Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 8th

    addikt

    válasz Solad #38389 üzenetére

    amíg nem vészfékezés van, addig bizony a stéherező bringást nem fenyegeti nagy veszély

    Az elmélet szép és jó kár, hogy a gyakorlatban nem működik. 120km/h felett egy hatalmas és függőleges homlokfelületű kamionnak akkora a légellenállása, hogy ha a sofőr szimplán csak lelép a gázról már az is felér egy enyhébb fékezéssel. Ezt még letudja követni egy bringás is de ha a sofőr még pluszban fékez is egyet nem is kell nagyot a bringásnak esélye sincs lereagálni. (de persze tudom itt minden bringás superman aki fütyürészve hágja meg a fizikát...)

    ezeknek a bringáknak a fékjei pont ekkora sebességre vannak méretezve

    Nem tökmindegy milyen fék van egy csilliárdokért vett biciklin? Az úttal csupán egy talpára fordított gyufásdoboznyi felületen érintkeznek vagy még annyin sem amin egyszerűen fizikai képtelenség akkora fékhatást elérni mint amit egy kamion tud 14-18darab 25centi széles kerékkel és az, hogy a kamion jóvoltából a bringás légellenállás nélkül halad csak tovább ront a dolgon.

    A horzsolás meg semmiség, magam ötven környékén is estem már...

    Ja ötvennél és nem 124km/h-val. Ha megfelelő ruházat sisak térd és könyökvédő nélkül egy szál homárgatyában meghempereg valaki 120 felett több centi mélyen leradírozza a beton a húst és akkor még örülhet az illető ha egy két törésen és zúzódáson kívül más baja nem esik.

    A demokrácia a csőcselék uralma

Új hozzászólás Aktív témák