Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsid

    senior tag

    válasz lujó55 #29586 üzenetére

    "akkor a magyar termék lenne olcsóbb a teszkóban, ugye?"
    Relatív olcsóbb, az importhoz képest, a jelenlegi áránál nem lenne olcsóbb, sőt esélyes ( mint ahogy MaciG is írta) hogy mesterségesen felhajtanák az árakat, mert úgysincs olcsóbb...

    Én nem azt mondom, hogy a ROLA nem olcsóbb, mert ha mindenkinek jó, akkor öröm bódottá. Én azt írtam, hogy akkora beruházást igényelne, amit belátható időn belül nem fognak megvalósítani, mert a megtérülési ideje jóval több, más befektetésekhez képest.

    Nem kell külön autópályát építeni a 20t feletti járműveknek. Már 50 évvel ez előtt, úgy kellett volna utat építeni, hogy nem vezetjük végig a főutat minden falun. A problémák egy része már meg is lenne oldva. Másfelől minőségileg, nem magyarosan kellene utat építeni, és akkor nem lenne egy a kátyú mizéria meg a "szétb@ssza az utat a kamion". Meg nem kellett volna egy 24 tonna raksúlyú autóra felrakni 30-35 tonnát, mert sok helyen ez divat(volt).

    Még egy dolog, amin érdekes elgondolkodni. Azt olvastam, évi 665 000 kamion halad át rajtunk. Ez jelenlegi áron számolva 2,2 mrd forint, ha mindenkit roláztatunk ennyivel kevesebb bevétele lesz az autópálya/közút kezelőnek.

    (egy Eger-Debrecen táv a 33-son, ahol van 5 falu az pite, ha lenne ugyanezen az úton mondjuk 20 akkor lehet inkább te is körbemennél )

    <tRucKdriFteR>

Új hozzászólás Aktív témák