Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz emvy #98203 üzenetére

    Nem pontosan értem a matekodat, de 2. hónapban pl. DKJ-vel jobban jársz. Teszem azt 07.12 után kell törlesztened júliusban, akkor berakod a törlesztőt a 07.12-kor lejáró papírba, az 2.2% garantált hozam addig (97.80% árfolyamon kapni most).

    Ugyanerre az időintervallumra a PMÁP ~1.5%-ot hozna. (Valójából ennyit se amúgy, mert az indulás óta felgyűlt kamatot is ki kell fizetned PMÁP vételénél, amit persze visszakapsz eladásnál, de ront a matekon).

    Cserébe a DKJ az betonbiztos, csak az államcsőd kockázatát futod. A PMÁP-nál megvan az elvi lehetősége annak is, hogy emelnek addig a büntin, vagy épp vissza se veszik idő előtt (az extra kockázat természetesen minimális).

    Egyébként hozzád hasonlóan én is vállalkozóként űzöm, én a hiteltörlesztőn felül a megélhetési költségeimet is így kezelem. Ha jön jövedelem akkor abból pár hónapnyi "költőpénzt" bedobálok DKJ-kbe és kvázi így adok magamnak rendszeres fizetést, addig szépen kamatozik ez a jövedelmi buffer az államkincstárnál. Most hogy ilyen szépen hoznak a DKJ-k, egész korrekt zsebpénzt ad ez a módszer. Annyira meg nem nagy meló, mint Tapsi beállítja. Kb. mint a hitelkártyával piszmogás, de lehet még annyi se. A beletolt munka óradíja tuti visszajön, extra hozadékként ráadásul nem poshad rahedli kp a bankszámlán, hanem biztosabb helyen pihen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák