Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    De ha már erre jártam, hadd újságoljam el, hogy olyan emailt kaptam az önkéntes nyugdíjpénztáramtól (Allianz), hogy nem hiszem el, hogy ilyet lehet a komoly üzleti világban. Szépségdíjas, de tényleg.

    aszongya, hogy

    Tisztelt Pénztártagunk!
    Jelen üzenetünkben szeretnénk tájékoztatást adni a Pénztár 2022. évi befektetéseit érintő külső-belső hatásokról, ezek rövid és hosszabb távú következményeiről, valamint a 2023-as évet érintő előrejelzésekről.

    Befektetések 2022. évi piaci áttekintése
    Mikor a mindig szorgalmasan és kitűnően tanuló gyermekünk egy nap azzal állít haza, hogy kettes érdemjegyet kapott a dolgozatára akkor – megértő szülőként – úgy véljük, hogy néha becsúszik egy ilyen.

    „Ez egy kivételes helyzet” – nyugtatjuk felelősen, hiszen évek óta bizonyítja tudását, nem ezen múlik a sok év múlva esedékes egyetemi felvételi vizsgájának sikere. Nem is szidjuk meg a rossz jegyért, hiszen mi magunk is tudjuk, hogy saját tanulmányaink során velünk is előfordultak időnként megingások, akkor is amikor mindent megtettünk annak érdekében, hogy maximálisan teljesítsünk.
    Hasonlóan érezhetik most magukat a hazai nyugdíjpénztárak és külföldi nyugdíjalapok befektetői, valamint a befektetéseket kezelő szakemberek világszerte, hiszen kivételes évet zárt a szakma 2022-ben. Olyannyira kivételes évet, amire hosszú évtizedek történelmében sem volt precedens.

    és még alatta egy oldalnyi szöveg, ahol elmagyarázzák a kötvénymatematikai összefüggéseket.
    De ez nagyon gáz. A "Piaci áttekintés" cím után az első mondatban a gyerek a kettessel, édes Istenem, nem hiszem el :D

    Ui. amúgy becsületükre legyen mondva, hogy ma beléptem, és 200 ezerrel nagyobb az egyenlegem, mint 3 hete, szóval bejött a kötvénymatematika, biztos nekik is volt sok 2051/G-jük :D

    uui. nem én nyitottam az önkéntes pénztárt. Anno a cib-nél dolgoztam, ez egy ilyen munkavállalói juttatás volt. Aztán persze eljöttem onnan, és valahogy megszűnt a pénztár, és az egész az Allianz-hoz került.. azóta évente befizetek 100-200 ezret, hogy legyen. De lehet, hogy ki kéne venni a hozamot, hiszen már 14 év is eltelt. Mondjuk október végén konkrétan 0 volt a hozam :D

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák