Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tapsi

    addikt

    válasz Hi!King #89511 üzenetére

    Az árakat a kereslet-kínálat mozgatja. Rengeteg kereskedő felverte az árat, mert megtehette. Van egyfajta inflációs pszichózis is, és az emberek most jobban elfogadják az emelést mindenféle gazdasági alap nélkül. A héten olvastam egy cikket, gyorsan megkeresem: [link] Ez gyönyörűen leírja a jelenlegi helyzet valódi működését. A chiphiány is megszűnt már rég, több hónapos hír, hogy raktárra termelnek a gyártók, de árat nem akarnak csökkenteni. A konténer árak is már a háború előtti szinten vannak. A hatósági árakat kéne azonnal megszüntetni, mert csak rontanak a helyzeten, nem javítanak.

    Amíg van pénzünk fogyasztani, addig nem lesz árcsökkenés. Az élelmiszereknél nem a mostani helyzet a gond, hanem a következő 1-2 év, hiszen a műtrágya ára elszállt, gondolom kevesebbet is használtak, így a termésátlagok is alacsonyabbak lesznek. De ennek valódi globális hatása nem lesz, ehhez mi túl kicsik vagyunk.

    #89513aujjobba

    True. :) Fiatalon az ember halhatatlannak hiszi magát, de ha jön a gyerek, esetleg volt abnormális haláleset a családban, akkor azért máshogy áll hozzá a dologhoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák