Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz j0k3r! #89195 üzenetére

    "egy hosszú távra tervezett portfólió esetén tényleges kockázat-e a drawdown mértéke?"- nem tudom, jól értem-e, de ha igen, akkor egy kép többet mond ezer szónál:

    Itt csak annyi van, hogy egy "hótprimitív mozgóátlag kereszteződés" alapján kistoppol a rendszer. Az eredmény majdnem 30 év után: évi 2% többlethozam, harmadakkora max.DD és 70%-kal több kp a végelszámolásnál.
    De elindítottam több időponttól is: 2003,2007,2008, 2017,2018. A legrosszabb esetben megegyező hozam mellett 60-70%-kal alacsonyabb DD jött össze, de ált. az éves hozam 1-3%-kal volt magasabb, mint az index-hozam.
    Tapasztalat, hogy 5-6 (most a FED hülyeségének köszönhetően)14 év után jön némi zuhé. Ha ezt akár részben kikerülöd, már óriási előnnyel indulsz a többi, nagyobb DD-ben ücsörgő játékossal szemben. Mikor ők még csak megérkeztek a pénzükhöz (0-ban vannak) te már vastag nyerőben ücsörögsz a következő bikapiacon.
    Az a szép ebben, hogy szinte mindenki a hozamra hajt, és közben nem veszik észre, hogy van más -talán- egyszerűbb út is.
    Meg ahogy a "Mester" is mondta:
    "Nem amiatt lettünk ilyen gazdagok, hogy mindig megtaláltuk a legjobb befektetéseket, hanem amiatt, hogy a legrosszabbakat elkerültük."

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák