Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Oppenheimer #81807 üzenetére

    3 millióból 1-et azért illene megtakarítani. 1.5-ből meg 500-at minimum. Ne játsszuk már az agyunkat hogy hogy az a havi 1-2 misi nem elég egy magas életszínvonalra. Szerinted nettó 1.5 misiből 500-at megtakarítani nyomorúságos?

    Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Amit írsz, az teljesen stimmel, ilyen jövedelmek mellett ekkora összegeket jó életszínvonal mellett is félre lehet tenni.

    A 250e alapján inkább nagyon max 1 milla nettó lehet az említett pár havi jövedelme. Ott - főleg ha családról van szó - azért már jobban felmerül a kérdés, hogy most spórolgatunk, hogy majd idős korban, esetleg a gyerekeknek ha felnőnek picit talán jobb legyen (de semmi life-changing), vagy inkább leszarjuk és inkább tolunk egy biztos középosztálybeli életszínvonalat ameddig lehet.

    De majd jön nort és részletezi a sztorit ha akarja.

    #81811 PredatorZoli:
    Azon kívül egyesek nem értik hogy mi értelme van annak ha csak áll a pénz a számlán merthát az arra való hogy elköltsük. Arra a legtöbben nem gondolnak, hogy iszonyat nagy szabadság, felszabadultság származik abból, hogy egyáltalán megvan az opciód, hogy szinte bármit megvehetsz és bármit megtehetsz, ha akarnál. Pusztán már ennek tudata is szvsz több örömöt okoz mint kacatokat birtokolni...

    Ez vegytisztán embertípus kérdése. Neked/nekem/idejárók nagy részének boldogságot okoz a gyűjtögetés is önmagában, meg egyfajta szabadságérzetet ad a vagyon tudata (még ha virtuális is valójából annak értéke egyébként). Én pl. kifejezetten utálom a drágább cuccaimat, 10 éves közlekedőedénnyel járok, mert rossz érzés lenne drágábba beleülnöm rendszeresen és azt kockáztatni, hogy akár csak egy évnyi jövedelmemet összerongyoljam véletlenül.

    Másokat a gyűjtögetés, a távoli ködös jövőbeli jólét nem köti le, illetve szar embernek éreznék magukat, ha használt japán tömegautóba kéne ülniük. Nekik hiába magyarázod mit jelent számodra a vagyon, egyszerűen nincs rá idegpályájuk. Ráadásul ha ne adj isten jön még az életünkben valami kataklizma és vége a kapitalista fogyasztói társadalomnak, még az is lehet, hogy nekik lesz végül igazuk, mert a hajadra kenheted a sok ETF-et végül.

    Senki se tudja mit hoz a jövő, mindenkinek joga van saját stratégiát követve eljutni oda.

Új hozzászólás Aktív témák