Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    aktív tag

    az szerintem is egy érdekes kérdés, hogy a gyereknek szánt* összeg, anyagi eröforrás hova, milyen arányban menjen.

    * : van ilyen ? hogy a megtakarítások egy részére azt gondoljuk: az dedikaltan a gyerek életkezdésének anyagi támogatására*** van szánva "elkülönítve" ? elkülönítve - pl. számla, hozzáférési lehetöség - nálam csak a start ertekpapirszamlaja van, de - bizonyos feltetelek** mellett - annak 3-4-5-6-szorosát is "megkaphatja". Ennek befektetési formája viszont számomra nem különül el a teljes befektetési portfóliótól.

    ** : vajon mik ezek a feltételek ? pl. szüksége van rá ..szerintem értelmes okból (lakás, tanulás, biztonsági tartalék...ne legyen úgy: gyógykezelés)
    vagy csak simán: erösen vélelmezhetö, hogy - pl. látott szülöi minta, addigi viselkedés, "életút" - tud vele bánni, az "adományozó" szemszögéböl "helyesen" lesz bánva vele (nem drog, felesleges vásárlások, elherda, luxuscikk, ...)

    *** : "mindenképp" és akkor, amikor szüksége van rá megkapja, függetlenül (na jó: majdnem teljesen függetlenül) az "adományozó" saját élethelyzetétöl, várakozásaitól, tehát nem öröklés, nem is csak akkor, amikor érezhetöen alig van hátra (persze ez érezhetöség nélkül is huss bekövetkezhet!), hanem amikor azt gondolja az ember: még várnak rá évek, ki tudja mivel (betegség, elkap a "late-life crisis" és izibe magángéppel világkörüli út vagy más költséges "hóbort", vágy ...vagy legalább egy új mamusz :)) azaz önmagának is kellhet (az az) összeg

Új hozzászólás Aktív témák