Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrhero

    tag

    válasz Veron #51565 üzenetére

    750k befizetés kell az éves adókedvezmény kimaxolásához (150k)
    Tehát a gyerek születési példánál maradva:
    Megtudod, hogy jön a baba, befizetsz adott éveben 750k-t, gyerek megszületik, 750k-t visszakapsz + ugyanerre a számládra jóváírják a 150 adókedvezményt. Ez a legegyszerűbb eshetőség.

    Ugyanennél a példánál maradva egészítsük ki, hogy az ezt megelőző évben már fizettél a számládra, de nem pörgetted ki és bent van 250k vagy annál több, akkor ahhoz hozzáadódik a fenti példában említett 750k, tehát a gyerek születésekor 1M-t tudsz kivenni (ez a plafon számlánként).

    Ugyanezt megcsinálja a párod, a te szüleid, és az ő szülei is. Mindenki a saját számlájával. Ehhez ugye az is kell, hogy a nagyszülők még dolgozzanak, hogy lehessen miből visszaigényelni a 150k-t.
    Ha csak a gyerek születésének kimaxolása a cél, akkor 6 x 750k --> 4,5M tőke kell a bulihoz, ami 900k visszatérített adókedvezményben manifesztálódik :)

    Amire a nagyon oda kell figyelni a fenti gyerekszületéses visszatérítésnél, hogy kiszámold (a gyerek születésének időpontja függvényében) mikor kell a számládra utalnod és mennyit, mert parkoltatni kell egy ideig a pénzt, hogy sima egészségpénztári felhasználásról átkonvertálódjon önsegélyező felhasználásúra.

    Na meg az is fontos, hogy a 150k adókedvezmény az ÖNYP-re is vonatkozik. Közösen dézsmálják. Tehát ha van ÖNYP-d és ott érvényesítettél 100k adókedvezményt, akkor EP-n csak a maradék 50-et tudod igénybe venni.

Új hozzászólás Aktív témák