Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz Oppenheimer #48278 üzenetére

    A megújulós villanytermelés nagyon erősen földrajz függő dolog. UK-ban és Dániában az off-shore szél tud nagyot húzni, mert annak van egy 50% körüli kapacitás kihsználtsága. Eggyel kisebb probléma az időjárásfüggése, mert szinte mindig fúj a szél, ha jó helyre teszik.
    A norvégokat vagy az osztrákokat is felhozhattad volna. Ott azért működik, mert hegyekből áll az ország és a megújuló villanytermelés legnagyobb rákfenéjét tudják megoldani: az energiatárolást. Ehhez viszont víz kell és hegy. Szóval ilyen helyeken a földrajz miatt működhet. Eddig is működött. Az USA-ban meg ott a sivatag, ott jól működik a napelem. De azért ennek a növekedési potenciáljában is vannak korlátok.
    Sok pénz folyik bele, nagy a társadalmi nyomás, biztos fejlődni fog a technológia. De az igazi problémájának még mindig nem látom a megoldását, azaz a szabályozásának és a tárolásának. Aztán lehet, hogy azzal is az lesz, mint a termelő oldallal. Megtámogatják a világ összes pénzéből (azaz az adófizetőkéből) és a jelenleg is létező, de nem gazdaságos technológiát fogják használni hozzá, a pénz meg hadd égjen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák