Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz Kobe #45103 üzenetére

    Multinacionális tervező és gyártócég, világszinten 200e+ alkalmazottal, itthon ~10e. Az én business unitom beszállítói láncában több távolkeleti, világszinten is jelentős, elektronikai, vagy tech iparban érintett cég van, akik szintén nem SAP-t használnak. Alternatíva ebből is látszik talán, hogy van. (Pár hozzászólással korábban egyébként volt egy lista, abból több szoftver is ismerős volt nekem.)
    Dolgoztam olyan cégnél is, ahol bár SAP volt a hivatalos ERP, de olyan sok tool, vagy custom megoldás volt, ami miatt az SAP-nak a vállalat napi működésében csak marginális szerepe volt.
    Legérdekesebb tapasztalatom pedig egy olyan cégnél volt (nem alkalmazottként), hogy bár gyártócégként nemrég bevezették az SAP-t, de a MES modult (SAP ME) nem vették meg, így a folyamataik nagy része továbbra sincs lefedve semmilyen IT megoldással.
    Távolabbi kilátásokat tekintve fenntartom a korábbi hozzászólásomat. (Ezzel nem azt mondom, hogy az SAP megoldásaival problémáim lennének, a legnagyobb hátrányait pedig már leírtad, amikkel alapvetően egyetértek.)

Új hozzászólás Aktív témák