Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz BÁ Nutrition #39347 üzenetére

    Ezt ugy hivjak, hogy ETF Vorabpauschale. Itt a justETF-en egy jo cikk. Tavaly azert nem kellett fizetnem, mert ev vegen beszakadtak a tozsdek, iden varom a kiszamlazott osszegeket.

    A lenyeg, hogy meg ha keveset is kell fizetni, de mar most tartja a markat az allam a nyereseg utan, pedig nem is realizaltam. Erre nem igazan lehet felkeszulni.

    A masik mostani ujitas, hogy a Zertifikatok utani veszteseget a nyereseggel szemben csak 10000 euroig lehet evente elszamolni. Tehat ha volt 20000 euro vesztesegem, 40000 euro nyeresegem valamilyen certifikatbol, akkor eddig 20 ezer euro nyereseg utan kellett adozni, de most mar 30 ezer utan szamoljak az adot. A magyarazat, hogy ez a gazdagok jatekszere es ne nyereszkedjen a vesztesegek elszamolasan aki ennyit tud vesziteni.

    A legjobbat szerencsere nem sikerult meg bevezetniuk, de ami kesik nem mulik. A tobbi nyereszkedonek a megadoztatasa a Finanztransaktionssteuer nev alatt: csak a nemet kisbefektetok, ha 3 mrd euro feletti kapitalizacioju nemet ceg reszvenyet veszik/adjak, akkor valami 0,x%-os adot kellene becsengetni, mert "nyereszkednek". Persze a high frequency trading-et folytato bankok, bef. alapoknak nem kellene semmit fizetniuk. Mondjuk mit varhat el az ember egy szocko penzugyminisztertol?

    Itt a nemeteknel annyira bele van ivodva a genjeikbe, hogy aki reszvenyt vesz az kiszipolyozza a dolgozo nepet es a tokes ellen meg kell vedeni a ketkezi munkasokat mindenaron. Az biztos, hogy furcsa egy nepseg...

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák