- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz #79621120 #20801 üzenetére
Ha jól emlékszem, arra nem kapunk kölcsönt, hanem hitelbe megépítik.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Nem kell bevallani, mert az kamat jellegű jövedelem. Azt már az alapkezelő levonja, mielőtt kifizeti neked és el is számolja az állam felé.
Szerk.: mármint a kamatadót vonja le, nem az egész nyereséget. Az majd csak a következő fidesz-ciklusban lesz.
[ Szerkesztve ]
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #20807 üzenetére
tőkéstől
Amúgy, az megvolt, hogy tegnap miket vett meg az állam?
- A Főgáz önkormányzati részesedését
- Az Antenna Hungáriát
- és a Seuzo kincseket.Hogy ma mit vett, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Lmh
őstag
Heló mindenkinek,
K&H-nál tudtok ajánlani vmit, amitől 1év alatt mostanság többet várhatok, mint egy 3.5%-os kamatos KKJ-tól?
Kb 1 hónapja találtam vmilyen értképapír-csomagot vagy nem tudom micsodát, ami az utóbbi jópár évben mintha 6-7-8%-okat kozott volna 1 év alatt (viszonylag magas kockázati szinttel), de nem értek az ilyen dolgokhoz, így lehet csak valamilyen "kirakat-adatok" voltak és valójában nem annyira volt zöld az a fű...(most megint kerestem, de már nem találom sajnos) :S
Ha nem tudtok ajánlani vmit aminek utána nézhetnék, akkor nem kavarok szerintem, inkább maradok a KKJ-nél.Előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
concret_hp
addikt
hogyan lehet kitalálni, hogy egy befalap mennyi költséget tol át a kedves juzerekre a befalap árfolyamán át?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20813 üzenetére
Van róluk egy részletes leírás a bank oldalán, hogy vételkor és eladáskor milyen árfolyamfüggő költségek vannak.
Skynet is real. It's called Google.
-
MaciG
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #20791 üzenetére
Ezek a statisztikák nagyon "szépek", de kérdem én, ki tudja valójában mi is az igazság pl. az államadósságról és egyéb hasonló dolgokról, mikor egyik oldal azt írja csökken a másik azt nő, és szinte minden héten mást mondanak...
BANZAII
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20815 üzenetére
igen, csakhogy van egy csomó költség, ami nem látszik csak nem emelkedik annyit, mint "kéne"
MaciG: mutass 1 olyat, ahol azt írták, hogy csökkent az államadósság
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz concret_hp #20817 üzenetére
figyeled, a forint milyen bika? tegnap reggel 313 volt, ma meg 309 alatt
Mondjuk én ezt most besz*ptam, dehát, ahogy a Jagger nevű filozófus is megénekelte: "You can' always get what you want" :
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Államadósság Kezelő Központ adatai a mérvadóak, ezek alapján pedig jól látszik, hogy emelkedik. Hogy minden héten mást mondanak az részben érthető, mert elég nagy a devizaeladósodottságunk, a devizák árfolyama pedig eléggé hektikusan tud változni. De a trend ettől függetlenül az, hogy egyre jobban adósodunk el. A többi mutatóról pedig leginkább a saját bőrödön győződhetsz meg, én pl szarabbul élek, mint négy éve.
-
Mercutio_
félisten
válasz Dr.F.E.R.I. #20819 üzenetére
De mivel a negatív növekedés is növekedés, valójában jobban élsz, csak nem tudod
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Mercutio_ #20820 üzenetére
Tegnap este néztem a Spektrumon egy műsort (Spektrum Univerzoom, mindig megnézem ha tehetem), ha az ötven perc alatt nem tolták a képembe négyszer a tetves rezsicsökkentést és a Mo jobban teljesít dumát, akkor egyszer sem. Hihetetlen, hogy még azokat is mennyire próbálják - röpke pár milliárdból - szuggerálni, akik pedig direkt nem nézik a kereskedelmi szennyet vakulásig. Magyarország jobban teljesít. Kinél jobban? Luxemburgnál? Burkina Fasónál? Semmi értelme nincs az egész szlogennek egy épkézláb hasonlító szerkezet nélkül. De gondolom, ez is a cél. Mindegy, az én x-em jó (értsd: a legkevésbé szar) helyen lesz.
-
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #20821 üzenetére
jajjmár, tökmindegy, hogy Te kire szavazol, nem Te döntöd el, hanem baltaarcú anyuk és apuk
[link]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
nagyúr
és teljesen megértem.
Amit meg a végén a dohányforgalomról ír, az tényleg vérlázító, ilyen erővel tényleg símán lehet felfele becsülgetni a GDP-t is.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
törölt tag
válasz Dr.F.E.R.I. #20821 üzenetére
Na majd nézd meg jövő héten a postaládádat .
" Csak Orbán Viktor . Csak a FIDESZ . " szórólapot találsz majd benne .
https://www.youtube.com/watch?v=cDqTcen_4HM
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20817 üzenetére
Milyen költségre gondolsz?
Közben átolvastam a cibes alapokról a tájékoztatót. Mióta elhagytam kedves szülőhazám, bejött például olyan költség is, hogy alapkezelési illeték, évi 2.5% értékfüggően (részletesebben kifejtve, hogy mikori érték alapján, satöbbi).
Ezek a költségek egyáltalán nem rejtettek, benne kell szerepelniük az alapokról szóló tájékoztató(k)ban.Nem akarok okoskodni, a kondíciók teljesen megváltoztak. Például régen fix számlavezetési díj + érték alapján díj eladáskor/vételkor. Most érték alapján van a számlavez díj és értékfüggetlen az eladási/vételi díj.
De mint írtam, mindez le van írva a tájékoztató(k)ban, szóval ne legyél rest.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20827 üzenetére
remélem sejted, hogy nem az utóbbi 2 hónap adatait néztem meg, hogy annyit magamtól is tudok, hogy lehúznak vételi / eladási díjjal
2010-14 jan közt, tehát 4 év alatt a cib indexkövető alap 7.6%-al maradt el a bux csodálatos teljesítményétől, ami azért nem kevés (főleg ahhoz képest, hogy mondjuk a KH navigátor ami elvileg ugyanez meg is verte a BUXot vmi 0.4%-al / 4 év). mindezt úgy, hogy minimális szórással dolgoznak, tehát tuti nem is próbálják megverni az indexet (meg a szabályzat szerint nem is tehetik meg ugye). és ugye semmi más dolga nincs mint tartani az indexet, szóval ahhoz képest az évi majd' 2% az nem kevés. de ha az is le van írva, a tájékoztatóban, hogy ez hogy jön ki, na akkor azt linkeld plz szóval lehet osztani, hogy ott van a tájékoztatóban, csak nem ezt kérdeztem
de kösz h írtad ezt az alapos új feet, el is adom ami náluk van
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20828 üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de 2010-01-10 és 2014-01-10 között az indexkövető alap elég pontosan követte a buxot. Néhány random időpillanatot hasonlítottam össze. Az eltérés a kerekítési hibámon belül volt, ppm nagyságrendben.
Az indexkövető alap benchmarkja egyébként 100% BUX. Tehát nagyon csúnya lenne, ha eltérne tőle.
Tényleg nem értem, hogy miről beszélsz. Valamit mintha félreértenél. A befektetési alapok nem arról szólnak, hogy a te pénzedből megpróbálnak többet csinálni. Van egy benchmark, ami egy az egyben megadja az árfolyamot. Közben a pénzeddel azt csinálnak, amit akarnak, a benchmark alapján számolt áron veheted és adhatod el.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
dátum, _____ bux, ______cib indexkövető
2009.12.31 __ 21227,0 __ 1,5815
2014.01.02 __ 18552,4 __ 1,2597bux teljesítmény: 0,87399
cib teljesítmény: 0,79652ki ne találd már, hogy ez így 1:1 lekövette a benchmarkot, ami itt nem is csak benchmark, hanem 1:1 csak ebbe teheti a lóvét sztem te nem érted a kérdést még mindig
(és nyilván nem a 10 nap különbség adja ki az eltérést )
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20829 üzenetére
egyébként nap/nap alapon nyilván minimális az eltérés, sőt megesik, hoyg az alap a jobb, de 4 év az ~1K kereskedési nap és az 1000. hatvány az tud ám vicces dolgokat csinálni
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20830 üzenetére
mi lenne, ha nem munkaszüneti napok környékén keresnél ellenpéldát?
tök mindegy, hogy mibe teheti a lóvét, mert téged a benchmark alapján fizet.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20832 üzenetére
lol hidd el, hogy nem a munkaszüneti napokon múlik a különbség , de csak neked: 2010 jan 15 és 2013 dec 10 közt 0,81014 vs. 0.74077
nem ott keresgéltem az ellenpéldát, hanem mindenhol ott van
mi az hogy benchmark alapján fizet?? a saját pillanatnyi árfolyama alapján fizet, ami kurvára folyamatosan elmarad a benchmarktól.A kérdés továbbra is az, hogy azt hogy lehet kinyomozni, hogy mennyi költséget nyomnak át a kedves befektetőre az árfolyamon át. itt nyilván kibukik, hogy mi a dörgés, mert 1:1 buxot kell vennie, amit le tudsz ellenőrizni. de egy kötetlenebb alapnál ezt nagyjából sosem deríted ki
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20833 üzenetére
Nem lehet véletlenül, hogy útközben változott a benchmark?
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz concret_hp #20830 üzenetére
Az a 10% körüli eltérés abból adódik valószínűleg, hogy a "tiszta részvény" alapok sem teljesen "tiszták", hanem legalább 90%-os részvényhányaddal kell rendelkezniük a jogszabály szerint. Ezt a 90%-on felüli részt sokszor állampapírral, esetleg készpénzzel pufferelik, így nem teljes az index leképezése. Megnéztem a Bamosz oldalán ennek az alapnak az elmúlt évi teljesítményét, szemlátomást azért elég hűen lekövette a BUX-ot.
-
concret_hp
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #20835 üzenetére
jól van látom te sem érted a kérdést a "nagyjából egyezik", meg a "miért nem egyezik pontosan" közt buxot követő alap amúgy csak buxot meg casht tarthat (és azt is csak minimálisat).
[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz concret_hp #20836 üzenetére
10% kápét/kötvényt/kutyafülét tarthat maximálisan. Ezt hívhatjuk akár minimálisnak is (ha nagyon engedékenyek vagyunk), de arra bőven elég, hogy a fent idézett pontatlanságok előálljanak az árfolyamok korrelációjában.
-
concret_hp
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #20837 üzenetére
ismétlem, nem bármilyen részvény alap, hanem indexkövető részvény alap. az meg nem tarthat kötvényt.
ééés egyébként ahhoz képest iszonyat alacsony az eltérés az alap szórása és a bux szórása közt, szóval nem ez a megoldás
olyan jó, hogy ilyen optimisták vagyunk, de az egyetlen magyarázat szerintem, hogy a vétel-eladás jutalékon felül az ráfolyamon át is nyomnak rád némi költséget, de persze kíváncsian várom a további ötleteket
a bux és az adott alap láncindexének hányadosából képzett pontosság mutató szórása:
ebből a legelső az otp etf, ami ugye 5 másodpercenként leképezi az indexet, a 2. meg a cib alapjál ami a legszarabbul teljesít azok közül, amik bux indexet követő alapok.
Szórás 0,000169 0,000295 0,000781 0,001547 0,001051[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #20838 üzenetére
az alsó sorhoz tartozó alapok sorban
OTP ETF ; CIB; Erste; Futura; KH;vagy fullba vagy sehogy :D
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz concret_hp #20838 üzenetére
Hidd már el, hogy lehet benne kötvény is.
"A tiszta részvény alapok esetében ez a részvényhányad meghaladja a 90%-ot. A fennmaradó részt állampapírba és bankbetétekbe fektetik az alapok."
Ez a szóban forgó alap is egy "tiszta részvény" alap, függetlenül minek hívják. Ha felmenetben volt kevesebb részvényaránya és lejtmenetben volt több neki, akkor elmaradhat a teljesítménye a BUX-tól. Ha ennek a fordítottját csinálja, akkor még kicsit rá is verhet akár. Nagyon nem is értem, mit van ezen annyit lovagolni.
-
viharhozo
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #20837 üzenetére
Ahhoz, h ez legyen az oka, annak a 10%-nak 95%-os ertekvesztest kellett volna elszenvednie, ami praktikusan elkepzelhetetlen.
concret_hp: ha dobsz nekik egy e-mailt, sztem elmondjak, miert annyi az annyi.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
concret_hp
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #20840 üzenetére
gyakorlatilag meg csak kessük van pár misi 10-20 max. másrészt ha más eszközt is tartana, nem lehetne ilyen alacsony a láncindexek arányának a szórása
pár napja írtam, hoyg ezeket birzigálom, mint diplomamunka
de úgy látom csak az időt b@szom el ittviharhozo: erste meg a futura is csinált -6-7ot nem egyedi és úgy sejtem mire válaszolnak, le kéne adnom az egészet (de egy konkrét alapkezelő elvileg ki lesz kérdezve )
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20842 üzenetére
hogy a pötsben várod el, hogy itt a diplomamunkádnak megfelelő színvonalú választ kapj?
de őszintén?vagy esetleg olyan helyen végzed a másoddiplomát, ahol a wikipédia elég volt eddig?
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20843 üzenetére
csak azt várom el, hogy ne írkáljatok hülyeséget
(#20813) megkérdeztem, hogy van-e valakinek ötlete, hogy ennek hogy lehet utánajárni, le van-e írva valahol, mert én nem találtam, azon kívül, hogy megkérdezem tőlük, amit magamtól is tudok. jött pár féle válasz, csak egyik sem arra válaszol ami a kérdés voltnem az volt a kérdés, hogy miből ered az eltérés, vagy hogy miért van ez így vagy milyen 10 másik féle magyarázat lehetne azon kívül, hogy költséget terhelnek rád azon felül is amit az orrod alá dugnak vagy bármi ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20844 üzenetére
ok, arra vagyok kíváncsi, hogy:
a tttech pegasus switch ip támogatja-e natívan a gptp rate korrekciót hardveresen, vagy külön requirementet kell írni az fpga részlegüknek ahhoz, hogy egy 1588 szinkronizációt össze lehessen hozni, amikor a ttethernet szabvány csak egy más algoritmust támogat?és csak annyit kérdezek, hogy:
a layer 2 switchek támogatják-e a gptp-t?ráadásul egy olyan helyen kérdezem, ahol az emberek 95%-nak finga nincs arról, hogy mi az a layer 2 switch, és gugliznia kell. A gptp-ről nem is beszélve.
utána meg szentségelek, hogy bassza meg mindenki, hogy milyen hülye.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20845 üzenetére
sztem egy befektetéses topicban lehetnek emberek akik esetleg találkoztak már apróbetűs banki szövegekkel vagy ilyesmivel, de én speciel ha nem értem a kérdést, nem válaszolok másra
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20846 üzenetére
tehát nem értetted meg az első két félkövér között a kontrasztot.
Olyan kérdést tettél fel, amire egy fasznúb is tud valamilyen választ adni, és talán a saját világmodelljében még helyes is a válasz, de te teljesen másra lettél volna kíváncsi. Ez a kérdés szégyene, nem a hülyéké.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20847 üzenetére
sztem, ha hozzáteszem, hogy árfolyamba épített, akkor elég nyilvánvaló, hogy nem az a kérdés, hogy mennyi a kondíciós listában szereplő vétel/eladási díj
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #20848 üzenetére
Az első kérdésed alapján ez rohadtul nem jött le. Nem árfolyamba épített, hanem árfolyamtól függő költségekről kérdeztél szerény véleményem szerint.
Erre még egy szakértő is azt mondaná, hogy gőze nincs róla, hogy mit akar.Meg még mindig adott kérdés, hogy a diplomatémádról miért egy fórumon kérdezel, amikor irodalomkutatáson kellene alapulnia, nem pár "szakértő" véleményén... Szakértő lehet akár egy prof is, de az itteni fórumbeli dolgokra nem lehet hivatalosan referenciád.
Tehát saját véleményednek/ötletednek akarod eladni azt, amit itt valaki leír, és esetleg értelmesnek találod. Ez pedig egy mocskos dolog, már megbocsáss. Az pedig még mocskosabb, hogy szapulod a népet, amikor nem kapsz szakmailag helytálló infot.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #20849 üzenetére
szerintem a kérdés nem implikálja, hogy árfolyamtól függő lenne bármi amit kérdeztem, de mindegy.
mert nyilván egy csomó könnyen megtalálható helyen leírja a bank, hogy háhá azt hiszitek, hogy tényleg lekövetjük a bux indexet, pedig a nagy lóf@szt, jól lehúzunk még pár%-ra amit valójában észre sem vesztek, mert azt hiszitek, hogy annyi a költség amit mi odaírunk, hogy költség
nem vártam semmi segítséget, de azért azt feltételezhettük volna az előzmények alapján, hogy nem olyat kérdezek amit nagyjából 3 másodperc megtalálni
jaja nyilván más ötletét akarom eladni, csak kár, hogy mindent kizártam már rég amiket írtatok, és 1 konkrét kérdésnek való utánajárásra kérdeztem ötletet, valószínűleg ez lehet a plágium definíciója
szóval hogy pontosítsuk a kérdést, arra lettem volna kíváncsi, hogy hol lehetne utána járni azoknak a mezei juzer által rejtett költségeknek, amit az alapkezelő igenis rádterhel (nem konkrétan rád, hanem az egész alap vagyonára) azzal, hogy folyamatosan építi az árfolyamba a költségeit, csak nem dugja az orrod alá és az apró betűs részekben sincs rá utalás.
de mindegy hagyjuk
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest