Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    válasz Ringman #14837 üzenetére

    abban, hogy az érettségizők 2/3a felsőoktatásba jutott, meglehetősen sok pazarlás volt (van). a hallgatók egy része csak potyázik a felsőoktatásban állami pénzen, az oktatási intézmények pedig szintén. nekm ne mondja senki, hogy kell annyi bölcsész meg művelődés szervező meg stb. mint amennyi volt (van). az a rendszer pediglen amelyik komoly potyázásra ad lehetőséget, egyszerűen nem jó.
    legyen szépen fizetős a felsőoktatás, de úgy, hogy a legjobb 10-30%nak legyen olyan ösztöndíja, hogy bőven fedezni tudja belőle (most mindegy, hoyg ezt úgy kivitelezzük, hogy midnenkinek fizetős, de magas ösztöndíjakkal kompenzálják, vagy a régebbihez képest sokkal kevesebb állami hely, ahonnan 1-2 félévente átjárás lehetséges mind2 irányba fizetésre vagy egyéb módon). aztán akkor el lehet gondolkodni, hogy akarunk-e XM hufért művelődésszervező diplomát + talán nem lenne lassan minden 2. utcasarkon "egyetem".

    nyilván az nem olyan király, hogy üresen álló stadionokra szórják a pénzt, de általam jónak tartott intézkedés volt a kérdés :)

    bár egyébként onnan indultunk hoyg dübörög a gazdaság, most épp az autópiac :DDD

    [ Szerkesztve ]

    vagy fullba vagy sehogy :D

Új hozzászólás Aktív témák