Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz DeFranco #14802 üzenetére

    "Van olyan helyzet, amikor már nincs lejjebb, nem éri meg alájuk ígérni."

    Nem tudom, olvasol-e híreket, én úgy látom, hogy momentán az a helyzet, hogy ígérünk nekik fűt-fát, de még úgyse jönnek ide.
    (lásd pl. sz.p. arab körútját múlt héten, de mondhatnám a kínai meg azerbadzsáni nagyon sikeres befektetőtoborzást is)
    Egy-két nagy autópari gyár valóban hajtott végre bővítést mostanában, iszonyatosan nagy kedvezmények árán, de valóban, csak azért, mert aláígértünk.

    Új FDI-beáramlás nincs, évek óta nincs, mert olyan a hírünk, amilyen, ti. hogy egy balkáni kis ország vagyunk, ahol évente 50-szer változnak az adószabályok, és úgy a komplett jogi keretrendszer konstans változik, non-stop, a permanens forradalomban, és ezt a cégek nem szeretik. A cégek a kiszámíthatóságot szeretik, ha lehet előre tervezni; és az, hogy 16% v. 19% a társasági adó, csak a hatodik szempont, amit figyelembe vesznek.

    Ennyire kontraproduktív ciklusa még nem volt Magyarországnak, erre még az előző garnitúra sem volt képes, pedig ők is igyekeztek nagyon.

    Ami pedig a költségvetési kiigazítást illeti: lehet költséget csökkenteni, és adót emelni. A jelenlegi brancs, csak az utóbbira képes, bizonyos, általa nem kedvelt csoportoktól szedi be a lóvét, hogy ne a 'zembereket terhelje; csak azt nem veszi figyelembe, hogy ezzel kivérezteti ezeket a szektorokat, másrészt pedig azt az üzenetet küldi, hogy itt nálunk bármikor ki lehet vetni bárkire extra adót, csak úgy. És ez bizalomromboló, kontraproduktív.

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák