Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ixion77

addikt

válasz avl #124087 üzenetére

az o.k., de ettöl meg nem tul jo, hogy elötte ezt írtad: "Nem mozdulhat bármerre, csakis felfelé." ...csak nem vagy politikus, hogy hülyeségek, a lakoság félrevezetése megengedettek legyenek

Szerintem az, hogy csak abban az esetben tud csökkenni ha jó előre bejelenti a jegybank hogy a jövőben majd csökkenni fog, gyakorlatilag azt jelenti hogy jelenleg kijelenthető, hogy nem mozdulhat lefelé csakis felfelé.

Elméletileg persze elképzelhető hogy ma bejelenti a jegybank hogy 3.25%-ról mínuszba vágja holnaptól az alapkamatot, mint ahogy az is elképzelhető hogy ma megjelennek az ufók az égen és holnapra minden élő embert elpusztítanak. Csak nem valószínű.

Ráadásul még ha megtörténne sem lenne lényeges, mert akkor holnap visszaválthatod az ETF-edet kb. 0.005% veszteséggel.

Az szerintem szintén nyilvánvaló hogy egy euró pénzpiaci ETF eredményét euróban kell vizsgálni. Feltételeztem, hogy jelen fórum színvonala azért magasabban van annál, hogy ismertetni kelljen hogy mi az a devizakockázat. Plusz az eredeti kérés euró parkoltatásra vonatkozott.

#124089 kovaax
    Szerintem az EMÁP az 1% visszaváltási díjával egy ~3%/év hozamú eszközben semmiképp sem jobb. Ha hosszabb távra akarsz befektetni akkor nem pénzpiaci alapot kell választani, ha rövidre akkor nem EMÁP-ot.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák