Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz Yellow73_a #106529 üzenetére

    Nem a 2-3-5%-től fél senki, helló. Ha beírnák a nyilvános ajánlattételbe, hogy minimum 90% a nettó vételi árfolyam, én is all-int tolnék.

    De azért egy befektetési fórumon szerintem ne legyen már magától értetődő, hogy betolunk mindent pénzt (a 100.000 ft-os folyószámlapénzt is) egy olyan termékbe, ahol a jogi lehetősége megvan annak, hogy a névértéket 2033-ban kapod vissza. És nem érdekel, hogy az elmúlt tizeniksz évben, amióta PMÁP van, mi volt, és az sem, hogy ez az év marha jó volt a PMÁP-osoknak (még a forint is erősödött).

    A vastaggal kiemelt rész az egyetlen, ami biztos, minden más találgatás! Akkor is, ha egyből 10-en ugranak itt rá a szkeptikusabbakra, hogy nem lenne logikus. Nyilván nem lenne logikus, ahhoz valami rendkívüli helyzetnek kellene történnie, hogy az életbe lépjen, de éppen elég rossz időket élünk ahhoz, hogy ne toljak all-int bele 10 évre. (Mostanában épp arról szólnak a hírek, hogy a Nyugat szépen lassan leveszi a kezét Ukrajnáról. Fogy a pénz, és most már a gázai helyzet az "érdekes"... És amúgy nekem az sem tetszik, hogy mi is elkezdtünk szépen fegyverkezni, persze gondolom önvédelemből...)

    Őszintén szólva engem még az is meglepne, ha 2025 elején szépen mindenki boldogan kiszállna kb. 40%-os hozammal, forintelinflálás nélkül. Romokban a költségvetés, biztos a PMÁP kamatfizetésekre fognak mosolyogva 1000 md-okat elővarázsolni (trükközés - azaz forintelinflálás - nélkül), amikor már minden lehetséges állami költést leállítottak...

    És ez az utolsó hozzászólásom PMÁP-visszaváltás témában, mindenki maga eldöntheti, hogy a nagyon kicsi valószínűségű, de nagyon nagy kárral járó kockázatot hogy kezeli. (Nyilván a névérték nagyon kis hányadát kapod vissza esetként következne ez inkább be, rossz visszavételi árfolyammal.) A vastag betűs rész a biztos. :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák