Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pajorgergo

    aktív tag

    válasz attila199207 #105569 üzenetére

    huh, na most itt az jött le nekem ebből a hozzászólásodból, hogy nem teljesen tiszta, hogy működnek az egészségpénztárak
    Évi 750'000 Ft befizetésre kapsz 150'000Ft adójóváírást (ez a max), amit a következő évben az előző évi adóbevallásodban megadott egészségpénztárba utal az APEH.
    A befizetett összeget utána csak megadott szolgáltatásokra tudsz kivenni.
    Táppénz kiegészítés, születési támogatás stb.
    Bizonyos szolgáltatási fajtáknál van 180 napos benntartási idő.

    Ha van egészségpénztárba befizetett összeged és táppénzen voltál, a kieső jövedelmet tudod igazolni, akkor az igazolt összeget tudod kivenni.
    Pluszpénzt ez sose jelentett, csak azt a pénzt tudod kivenni amit ide beraksz és jövő év február-máricusban megcsinálod az adójóváírást akkor kapod meg az adóvisszatérítést.

    Hozzátenném, hogy a befizetett összegből levonnak működési költséget, ez pénztáranként eltérő, így a felvetésed, hogy kb befizetsz 500e-et, és tudsz igazoltatni ekkora kiesést akkor se kapsz vissza pár napon belül 500e-et mert levonnak akár 25-40ezret is működési költségre, amit azzal ellensúlyoznak a pénztárak, hogy a befizetett összeget ők befektetik és 3 havonta hozamfelosztás során "ledolgozzák" a működési költségüket.

    Ajánlom figyelmedbe a https://www.szamveto.hu/ oldalat ebben a témában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák